| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nadšenci starých domů a chalup

(?)
[<<Předchozích 360] Názory 361370 z 845  [Dalších 475 >>]
11.8MartinaEmma12 5730
9.8.2011 22:27:25
Nebo je to přežitek našich rodičů? Já po chalupě toužím od mala, kdy jsme na jednu jezdili. Máme malý byt, tak uvažujeme, že bysme nešli do starého RD,jak máme v plánu, ale koupili si chalupu jako únik z města. Každý na nás kouká jako na blázny - prý už si mladí lidé chalupy nekupují..... A co vy? Koupili jste si chalupu/chatu a jste spokojení?
Němcová Božena 119760
30.6.2011 13:18:45
Taky jsme šli do staršího, a to z toho důvodu, že nám už několik let nechtěli dovolit stavět na našem pozemku a děti rostly a rostly. Koupili jsme dům asi stoletý, ale neustále rekonstruovaný a udržovaný. Navíc jeho vnitřní dipozice nám plně vyhovovala, takže jsme jen zbrousili a nalakovali parkety, natřeli dveře a vymalovali a šlo se bydlet.
Výhoda je, že je celý podsklepený a úžasně prostorný, má pět pokojů a velkou kuchyň s jídelním koutem, dvě koupelny a tři záchody a prostornou terasu, ještě k tomu zvenčí z ulice vypadá velice nenápadně, skoro jako 1+1, to se mi taky líbí. A ze zahrady jako hrad. Stojí v klidné jednosměrné uličce a máme to neuvěřitelný kousek do práce, do školy i do školky, která je přes ulici (bohužel už ji dnes syn vychodil). A přitom jsme prakticky v centru městečka. Zahrada je taky moc pěkná.
Pravda je, že na starém domě je pořád co řešit. Třeba řešíme, že asi zateplíme půdu. Okna jsou pěkná, asi z osmdesátých let, dřevěná a lakovaná, je mi líto je měnit za nějaký plast. Hlavní je, že je dům suchý, jen ve sklepech je sem tam vlhčí zdivo, ale tam to nevadí. A je z tvrdého, nejsou tu nepálené cihly. I když ani ty nevadí, když jsou v suchu. A krovy jsou zdravé.
Xantipa. 34439
30.6.2011 10:19:16
Nemáme až tak starý dům, je stavěn před polovinou minulého století. Odhadkyně hekala - no jo, copak tenkrát, tam se koukalo na praktičnost, dneska už to jsou samý pičičundičky.
Nelituju a z domu jsem měla dobrý pocit už když jsme do něj vstoupili - a to nevypadal vábně, neboť polovina podlah byla už vytrhaná. Ale se stávalo, že jsem vstoupila do jiných domů a padla ně mě tíseň a úzkost - ale tady ne.
MrakovaK 99270
30.6.2011 10:04:18
vše má své plusy a mínusy, to je jasné. Plíseň a vlhkost může být u starších domů i u nových. Když jsme kupovali náš 50 let starý dům, zajímal nás prostor, který tu je, zahrada, která je vzrostlá krásná veliká a stav domu (celkově jsme do toho dali 2,3 mil cena domu + zatím asi 1 milion rekonstrukce, většina z nich nemusela být provedena, bydlet by se tu dalo i bez nich). Nechtěla bych bydlet v nějakém sídlišti stejných domků s malým pozemkem. Kolega z práce stavil nový na koupeném pozemku (1 milion Kč jen pozemek), už je to dva roky a ještě mu na zahradě neroste ani tráva. Stromky malé. To mi připadá jako veliká nevýhoda novostaveb. A také, že kvůli financím bysme měli jen na nějaký třípokojový menší domek a malý pozemek. Takhle jsme jednorázově koupili dům 5 místností s velikou zahradou.
Já tedy volím koupit dobře vybraný starší domek na pěkném místě, s tou duší. Ale každý to má jinak.
MrakovaK 99270
30.6.2011 9:37:11
Babo jago, není to o dětech. Máme starší větší dům po mnoha rekonstrukcích s krásnou vzrostlou zahradou a jak se nám tu krásně žije. To by nový třípokojový barák, (na větší bysme neměli) s mini pozemečkem na sídliši plných stejných domečků a minizahrad, rozhodně nepředčil.
Marky+Tomík a Klárka 21856
30.6.2011 9:30:03
prodej bytu ne domu~f~
Marky+Tomík a Klárka 21856
30.6.2011 9:29:17
Máme novostavbu s "duší" , každou cihlu každou tašku jsme si s manželem potěžkali...já vozila a on stavěl...na těch 5let dřiny vzpomínáme ted už jen s úsměvem na tváři...tenkrát to byli občas i slzy...někdy vyčerpání někdy zoufalství....
Bydlíme 6 let , děti se narodily do "nového".

Loni jsme dodělali rekonstrukci maminčina domku z roku 1968.

Cena našeho domku se rovná ceně rekonstrukce maminčina domu.

Je důležité, zda máte kde bydlet i přes počáteční investici (prodej domu atd.)

Přeju at se rozhodnete k vaší spokojenosti!
~x~
susu
  • 
30.6.2011 9:08:23
V ideálním případě by to chtělo strááášně moc financí a pak bych nejraději rekonstruovala starý domek, pořádně a kvalitně, s pomocí archotekta, protože mám domy a zvláště staré moc ráda, užívám si tu atmosféru.
Pokud by bylo jen moc financí, tak bych volila architekta a nový domek, nám na míru, nízkoenergetický a se spostou světla, kterou miluju.
Pokud by byly aspoň nějaké finance, tak bych byla ráda i za typový domek z katalogu na mini pozemku, s tím, že si ho zabydlím a vytvoření jeho duše je plně na mně a mojí rodině.
Protože zatím nemáme peníze ani na toto, tak jsme dál v 1,5 + 1 v osobním vlastnictví.
Krásné konferenční stolky od českých ověřených obchodů
Lupus 87642
30.6.2011 9:00:34
Takhle by to bylo ideální, Kopřivo. ~R^ Bohužel ovšem řada lidí, kteří by měli poslouchat a podle toho něco udělat se místo poslouchání drbe za uchem a pak vyndá z aktovky typový projekt, který se nehodí na svažitý pozemeka neb je na rovinu atd atd atd

Ale rozumím, u tak podstatné věci je holt třeba hledat a hledat a hledat

Spíš bývá potíž s pozemkem/ lokalitou obecně. Dědkové nebyli blbí a věděli,kde je hezky :-) a tak někdy pokud nechce člověk čtvereček v ležatém sídlišti, hledá se hůř.

Každopádně držím palce všem hledajícím a ~x~ těm, kdo nalezli ku své spokojenosti ~z~
Ajlina
  • 
30.6.2011 8:56:34
Tak jsem vám sem chtěla dát starý dům s úplně moderní přístavbou, ale máte jenom odkaz :o)
[<<Předchozích 360] Názory 361370 z 845  [Dalších 475 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.