Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Teraza Horáková | 54297 |
|
18.10.2010 21:17:24
žluťásku, ten materiál je krásný a vlastně věčný... a veskrze přírodní.
Kamenem nic neprojde. Pravda, ani teplo. Ale ani zima. Ona i cihla je na omak studená a než zahřeješ cihlovou zeď - trvá to. Jenomže narozdíl od kamene, cihlová zeď netěsní 100 %. Kámen - dobře spojený vlastně skoro ano. Pokud je všechno dobře, neohřejete kámen, ale teplo by mělo cirkulovat. Takže je chyba podlaha nebo strop... a osobně jsem pro strop, ten se ohřeje první. Jen co jsem pochytala za běhu po různých opravách, rekonstrukcích atc. jsem fakt laik, někdo znalý mou teorii rozbije jednou větou. Jen snaha pomoci. |
| Bouřka | 7675 |
|
|
18.10.2010 21:14:09
Jo, taky zkouknout střechu, jestli neteče někde do zdí, u nás to vyřešilo taky nemalou část vlhkosti. Jinak podlahy máme zateplený orsilem,akorát pod dřevěnou podlahou bude konopná izolace, strop taky konopná.
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
18.10.2010 21:10:48
U takhle silných zdí bývají úniky jinde - strop nebo podlaha. A hodně dělá ta vlhkost. Někde to vyřeší podříznutí, u kamenných staveb ze zbíraného kamene, ne kvádrů, je to většinou nerealizovatelné. My to řešíme jednak vyvrtáním odvětrávacích otvorů, jednak oddrenážováním stěn. Pokud jde, tak zvenčí (pozor na podkopání, většinou nebývají hluboký základy), dále zevnitř (nechat mezi zdí a betonovou podlahou (je-li) mezeru, do ní drenážní trubka a tu nejlépe vyvést do komína).
|
| Lupus | 87642 |
|
|
18.10.2010 21:05:24
Zdi líp dýchají přes minerální vatu než přes polystyren. Ale řešit vlhkost je nezbytné, vlhkost ve zdivu jen tušená se po zateplení zjeví hezky naplno
|
|
18.10.2010 21:02:25
když kámen sám o sobě je úžasný materiál.... a vždycky bude asi studený, to bys ho musela nahřívat plamenometem dle mého tedy.
|
| Tvoje horší já | 57363 |
|
18.10.2010 21:00:01
To je pravda, plastová okna právě toto dělají, když se nechají natěsno zavřená.
|
|
18.10.2010 20:58:44
Tynko - tohle jestli zateplíte, nebo uzavřete těsnějšími okny, asi té plísně bude víc (názor laika - vlastně větráte) - tohle udělali rodiče a tím, jak táta odmítá větrat, plísně vyjel několikanásobek, prostě ideální podmínky.
|
| Tvoje horší já | 57363 |
|
18.10.2010 20:56:42
Podobně, akorát okna poměrně zánovní, dřevěná a pěkná, vlhko a plíseň zatím nevidíme. Ale taky se bojím, že kdybychom na to něco pleskli, zavlhne to. A toho půl metru je docela hodně.
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
18.10.2010 20:53:58
Zateplovat půlmetrový zdi nemá význam. Problém bude jinde. Z čeho jsou ty zdi a jak starý je ten barák?
|
| Noja | 107640 |
|
|
18.10.2010 20:52:51
V prvé řadě bych řešila tu vlhkost - tj. barák bych nechala podříznout. Pak bych posečkala, jestli je to ok, pokud by bylo, vyměnila bych okna a barák zateplila. Asi ne přímo klasickým polystyrénem, ale něčím lepším, my jsme třeba použili Baumit Reflect systém, je to takový šedý polystyrén s dírama, který je prodyšný.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.