| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nadšenci starých domů a chalup

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 610] Názory 611620 z 845  [Dalších 225 >>]
chikamichi 86171
30.8.2010 21:42:00
http://ajlina.rajce.idnes.cz/nejnovejsi_fotografie/#S5002981.JPG

asi je to na roštu...
chikamichi 86171
30.8.2010 21:39:55
máme doma, ale nevím jak je to udělané, už jsme to tak koupili...
malostranska 101622
30.8.2010 21:06:56
ahojky, tak my jsme davaly do domu klasicka dubova prkna. Bylo to na zakazku. 10cm siroka a delka mistnosti bez rezani. Podlaha nam byla polozena na fest, takze se vyrovnal zaklad a podlana se lepila ( jako parkety) prkna byla jiz naolejovana a tak neni treba dalsi zvlastni udrzby. Dostali jsme specialni mydlo na prkna a pry nemame setrit vodou pri myti. Mame podlahy asi rok a spokojenost velika.
Lassie66 79675
30.8.2010 21:06:48
Tak, tak. Máme palubkové podlahy na roštech, ošetřené je to po natření barvou voskem. Dřevo vlastně pořád pracuje, je důležité palubky nechat odstát v tom baráku, aby si navyklo na teplotu, vlhkost atp. Nám se časem udělaly drobné škvíry, jak to dřevo vysychá, ale podlaha vypadá pořád pěkně. Největší "patinu" tomu daly děti ~t~ Jelikož máme smrkové palubky (měkčí dřevo), tak je tam už mnoho škrábanců a ďolíků. Nevadí nám to, líbí se nám, jak to vypadá opotřebovaně. Jinak doporučuji spíše dub, je ale dražší.
Winky
  • 
30.8.2010 21:00:15
asi neporadím úplně co potřebuješ ty, ale my máme v obývací části klasickou prkennou podlahu, je to teda jen kousek - asi 10m2 (holt malý byt), z palubkových prken 2cm tlustých (smrk, ale tady se předpokládá malá zátěž, jinak je to měkké a dělají se v něm hodně rýhy), na roštech z trámků - příčně pod prknama, manžel dával hranoly 5x10cm. Jak to přesně šrouboval nevím, byla jsem pryč (pak to brousil a bylo z toho prachu všude). Jo a dřevo musí být hodně, hodně vyschlý, jinak se seschne potom a vytvoří se škvíry (sice jsme s tím počítali, zamazávali jsme to pak pastou z těch obroušených pilin, ale i tak to bylo víc než jsme čekali). Lakované je to snad 4x kvůli odolnosti, ale prý se dává i víckrát když je podlaha zatěžovaná. Jo a prkna ztmavly o několik odstínů, takže teď vypadají spíš jako z borovice, tj. počítat s tím že se barva změní (ale to ti asi nevadí, když nechceš "prefabrikát").
Nicméně my jsme v bytě, ve starém statku jsou další faktory - vlhkost, myši, rovnost podlah atd..... to by chtělo probrat s někým kdo se podlahám víc věnuje (nemyslím prodavače linoleí zrovna, spíš někoho z truhlárny atd).
Demeter+2 55286
30.8.2010 20:49:29
rekonstruujeme 200 let stary statek a do sednice a pokoju chceme dat klasickou drevenou podlahu a radi bychom spis z klasickych fosen tak, aby to bylo autenticke a hezke. Nemame radi ta "prefabrikovana" prkna, co je jedno jako druhe a ve finale ta drevena podlaha vypada stejne jako lamino~:(

mate nekdo s timto zkusenost? kde sehnat prkna, jak je osetrit? nejake potize po polozeni podlahy mohou nastat? jak podlahu spravne polozit - lepit nebo dat na dreveny "rost"?

Zkratka jsem vdecna za jakekoliv postrehy a zkusenosti:-) predem diky
JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 7549
22.1.2010 14:54:36
No, zabydlený to je dost - já mám ráda velký volný prostory a tady to je samá krabice ~t~

Ale jsem ráda, že jsme tu a návštěvy si vůbec nestěžujou, že nemáme stůl a spokojeně se rozvalujou na vyhřívaný dlažbě...

K vánocům jsem od rodičů chtěla dřevěný prkýnko na záchod, pak mi to přišlo jako rozmařilost, když bych měla bejt ráda, že od listopadu nemusíme do kadibudky, a nakonec jsem ho dostala teď k narozkám, takže už můžu říkat, že máme nadstandardní výbavu ~;)
Bouřka 7675
20.1.2010 20:01:54
Ahoj Jeno, začíná to vypadat zabydleně ~R^. My se začátkem ledna rozloučili se stavební firmou. Poslední drobnost už se neobtěžovali dodělat, prý nemají čas. Čert to vem, jsem ráda, že je máme z krku. Sice byli docela šikovní, ale ty trable okolo. Měli s dokončením prací asi jen čtvrt roku zpoždění~o~. Teď už to bude z velké části na nás. Snad jen na jednu příčku se poohlídnem po nějakém zedníkovi. Fotky bohužel zatím nejsou, nevlastníme foťák.
Můj účet se smrskl na běžnou velikost (děsně se mi líbilo, když tam byl ten úvěr ~t~) - no spíš na míň, peníze jen tečou. A drahý dnes vysklil zadní sklo u auta. Vydrželo asi rok, co nás o něj připravil jeden Mercedes. Dnes naše OSB desky. Už beztak malá naděje, že zbyde i na linku (natož na opožděnou svatební cestu) se mi rozplývá před očima ~n~.
Vánoční dekorace na Favi.cz - největší výběr
Teraza Horáková 54297
20.1.2010 12:03:13
Jeno ~R^~R^~R^ paráda, jste jedničky, je to krásný. VELKÉ GRATULACE ~x~
Jutka 27795
20.1.2010 9:38:08
Jeno, je to parádní, fakt moc hezký a museli jste si teda šíleně máknout.
Je hrozně hezký, když takový dům takto prokoukne a ještě k trvalému bydlení, ne jako chalupa ~R^~R^~R^
[<<Předchozích 610] Názory 611620 z 845  [Dalších 225 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.