| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Nadšenci starých domů a chalup

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 630] Názory 631640 z 845  [Dalších 205 >>]
Teraza Horáková 54297
15.11.2009 0:28:52
my jsme vykutali kuchyň z chodbičky, takže tenhle problém pořešen (kamna máme nevzhledná, ale super topí), typ zjistím.... ale kdybych neměla na výběr, jsem pro sporák.

Mám kachlovaný sporáček s malou troubou (do jejích tajů jsem ještě nepronikla, neumím ji stáhnout na 120, takže bábovky nepeču - maso ano ::-)) s výkonem do 7 kW, ono to vyhřeje tu chodbičku, vedlejší pokoj, koupelnu a otevřené patro nad tím........

miluju vaření na dřevě (i na šiškách)
ZuzkaN 7401
15.11.2009 0:13:56
Ahoj Bouřko :-)
tý jo, my jsme měli nějaký štěstí na řemeslníky. Všude slyším jak se nedají sehnat, jak něco odfláknou nebo dorazí pozdě a ještě mají zpoždění ~o~ NO aspon že jsou šikovní, to máte výhodu oproti Jeně.

ježiši, a žumpa.... tu chci mít příští rok taky udělanou, tak budu vyzvídat ~;)

litinovokachlový sporák? jak to vypadá? i s okýnkem??? ukaaaaž??!!!! nebo aspon nějaký odkaz nebo výrobce, prosím prosím.
nám všichni prodejci a výrobci kachlových kamen říkali, že když je okýnko ve sporáku, že to zčerná. Jeden jedinej to netvrdil a nabídl nám jakési oplechované okénko, ale to je pěkně hnusný- jak brnění ~a~

jo, nový okna budem mít nejspíš příští víkend. jupíí. A "náš" tesař nám opraví stodolu- už jsme se dostali do fáze, kdy řemeslníkům neplatíme, ale využíváme směnný obchod ~t~ (manžel mu dodal nějaké starožitné lidové skříně ~b~)
jéé, já tu nebyla tak dlouho, vlastně máme ještě odvodňění kolem zadní a boční části chalupy.
Manžel to vzal nějak všeechno fofrem ~t~ Ale jen zadává práci, jinak tam jen seká dřevo a ošmudlává trámy a dveře z balakrylovýho nátěru ~t~

Do léta bych chtěla mít ještě tu žumpu (k tomu se asi nabalí i koupelna), vrátka k potoku, aby se mi tam ten nejmladší nevykoupal a upravit svah, abych si tam mohla udělat zahrádku. a zábradlí ke schodům chci ještě nejlépe v zimě, to už bude ten mrňous běhat tak aby mi neutekl a nežuchnul. ~d~
Bouřka 7675
14.11.2009 22:53:14
Jinak já osobně tíhnu teda ke sporákům. Vyhovuje mi možnost vařit nezávisle na elektřině (u nás na vsi každou chvíli nešla). Těším se, jak budu dělat pomalu připravovaná jídla - mít celou noc zaplou elektrickou troubu mě neláká. A taky na nich ráda zavařuju. A skvěle se nad nima suší hadry ~t~
Bouřka 7675
14.11.2009 22:45:54
Ahoj Zuzko,
no jo, zanedbávám to tu. Rekonstrukce se nám vleče, firma nastoupila se zpožděním, poslední dobou na stavbě víc nejsou než jsou. A to hlavní, proč jsme chtěli firmu - strop a komín, pořád ještě není. Po technický stránce musím říct, že jsou docela šikovní. Problémy máme ale s jejich způsobem fakturací prací - vylévala jsme si srdce na vedlejší stavební diskuzi, ale Roni mi to přešoupla do počítačů a internetu ~2~. A taky máme tu naší slavnou žumpu, celá ta sranda nás vyšla na 80 tisíc. A to nepočítám provozní náklady :-©. A taky máme nádherný nový okna - někdy nafotím. Momentálně je natírám.
Jinak - my máme chlebovou pec, ve které se zatápí z jiné místnosti. Ale to není na běžný používání. Takže jsme zatím chtěli nějaký starý litinový sporák, který bysme časem vyměnili za kachlový sporák (postaveno před pecí). Jenže naši nám nasadili brouka do hlavy - z dovolené v Itálii přivezli letáčky s něčím jako litinovo-kachlovými sporáky. Docela pěknými, tak jsme nalomený. Je to za ty samý peníze, akorát bez toho stavebního humbuku okolo. No, mám pár let na to, abych si to rozmyslela ~t~. Mimochodem, měly dvířka, přes které bylo možné vidět oheň.
Co varianta zachovat kuchyňku a ve světnici postavit sporák s nějakým malým zázemím - mohla bys tam vařit, jen kdybys měla chuť. Netuším, jak daleko to máš do kuchyně, lítání by ses teda určitě nezbavila. Pokud se rádi díváte do ohně, můžete se poohlédnout po těch spešl dvířkách.
ZuzkaN 7401
14.11.2009 21:31:17
tady to nějak skomírá ~a~
Hrochu, prkna jsou smrková (aspon myslím ~t~) a jsou široká cca 22cm.

Tak bez omítek by to ještě šlo, horší to může být bez topení a kuchyně. ale třeba to zvládnete ~;)

Jeno, to je síla. Trefit na šikovné řemeslníky je někdy kumšt, co?? Tak snad už máte hotovo a vše v pořádku.

Jdu k vám na radu.
Neustále s manželem přemýšlíme co pořídit do té hlavní místnosti - jestli krbová kachlová kamna nebo kachlový sporák. Shrnu hlavní body pro a proti obojímu:
sporák- vypadá to moc hezky, mohla bych při vaření být s rodinou v místnosti a ne separovaná v malé kuchynce, nemusela bych běhat s jídlem a nádobím do kuchynky.
- mísnost není moc velká, museli bysme přidat skříně na nádobí a potraviny atp. a tím prostor zmenšili, neviděli bysme oheň, tím bysme ztratili kus jisté atmosféry, zůstala by nevyužitá kuchynka..

kamna- míň hezké ( i když začínáme přemýšlet o tom, že bysme udělali takovou minipícku - na velkou pec je málo místa),
- musela bych přebíhat z kuchyně do světnice a zpět (ted cca dva roky to bude vcelku problematické, když budu na chalupě sama bez manžela, nejmladší syn by se mohl spálit o kamna a i kdybych netopila, bála bych se ho tam nechat (je mu ted 11m), v kuchynce bych ho mít nemohla, to by dopadlo určitě špatně ~a~, no ale za ty dva roky už by to mohlo být v pohodě; musí se topit na dvou místech

hmmm, a zrovna mě nic dalšího nenapadá, ale myslím, že jsme s manželem řešili kolem toho víc věcí...
co myslíte? co byste tam dali vy? kamna nebo sporák? co je podle vás lepší?
JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 7549
16.9.2009 19:23:26
Mělo tam bejt "a místo toho jsou někde i vidět!"
JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 7549
16.9.2009 19:22:33
No, nám tady nějaký píp zvorali podlahu, takže dlažba bude o měsíc později. Jejich šéf měl vůbec děsný hlášky - např. když už to bylo hotový, tak prej: "Tak jsem zjistil, že na tenhle povrch se dlažba pokládat nedá, to jsem vám minule kecal, jak jsme to vybírali. Tohle se musí celý přejet smirkovym papírem (100m2)." A když mu Jenoň volal, že to je vlnitý a rozdíly jsou až tři cm, tak prej: "Jak je to možný?" Jenoň mu teda odpověděl, že to chce slyšet od něj, když anhydrid má mít odchylku v milimetrech... MMCH ono by až tak nevadilo, že máme křivou podlahu, ale je tam podlahový topení a trubky musí bejt snad 3 cm pod povrchem toho anhydridu, pokud nemá popraskat dlažba a místo toho někde i vidět!
Nevim z hlavy název firmy, ale až se vrátí Jenoň (je v Anglii), tak se ho zeptám a napíšu vám to sem.
hroch32 96193
8.9.2009 20:42:57
ZuzkaN: Valim kukadla ~R^ Ta místnost neuvěřitelně prokoukla. Podlaha vypadá dobře, to je smrk? Jak jsou prkna široká?
Přes 6 000 jídelních židlí na jednom místě od ověřených obchodů
hroch32 96193
8.9.2009 20:26:56
Jena: pěkně vám to jde od ruky, gratuluju. My se fakt nějak zasekli ~;(( Příklad z vás si asi budem muset vzít, jinak budem platit zvýšenou hypotéku (půjčujem si částečně i na rekonstrukci) a ještě nájem.... tak jsem zvědav, jak se bude Bouřka smát, až se budem stěhovat do baráku bez omýtek, kuchyně a topení ~j~
Bouřka 7675
7.9.2009 18:50:35
Zdravím všechny po ostudně dlouhé době, ale léto bylo neskutečně hektické - na baráku i v zaměstnání. Už teď se těším, jak si příští rok vyberu příští i letošní dovolenou a celé léto si budu užívat dokončené rekonstrukce ~t~~t~~t~. Teď už vážně - no, jsme ve skluzu, ale nevzdáváme se naděje, že se ještě letos přestěhujeme. Původní myšlenka postavit koupelnu a zrekonstruovat obytnou světnici, do které se nastěhujeme, byla opuštěna. Přetavilo se to v postavit koupelnu a ložnici, světnice se dá se sníženými nároky používat ve stávajícím stavu - což znamená, že budeme přes zimu jen s improvizovanou kuchyní bez teplé vody, bez linky jen se se starým dvojmycákem, bez pořádného sporáku a trouby (~n~ jsem kuchtící typ) a bez ústředního vytápění (brrrr, to ranní vstávání).
Momentálně dokončujeme bourací práce, zednící na hrubou stavbu dorazí za 2 týdny. Až se domů vrátí manžel, přihodím nějaké fotky.
ZuzkaN - podlaha vypadá moc pěkně.
Jena - gratuluju k přestěhování do drsných podmínek ~;), vezmeme si z vás příklad ~k~
[<<Předchozích 630] Názory 631640 z 845  [Dalších 205 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.