| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mateřská centra

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 364  [Dalších 74 >>]
Minie1 58726
10.12.2009 11:36:18
Kolik může dělat odměna za práci předsedy nebo hospodáře či grantového pracovníka v mateřském centru okresního města? Nemáte někdo konkrétní zkušenost, že jste vykonával tuto funkci na okresním městě a kolik jste měl za svoji činnost v hrubém příjmu?

Je mi jasné, že zpočátku jsou tyhle činnosti většinou neplacené, když MC už jede, tak ani pak to není velký výdělek...ale jde o to, kolik přibližně. Brutto 4 tis.? 6 tis.?

U nás se dost obměnuje osazenstvo MC a dostala jsem nabídku vést nejprve neplacený kroužek a bylo naznačeno, že možná časem by byla šance i na nějakou placenou funkci. Bavilo by mě to, ale bohužel peníze domů samy nepřijdou, takže váhám jak moc se angažovat a zda by z toho mohlo být aspon zaměstnání placené jako částečný úvazek. Nebo jestli je odměna tak symbolická - 2000-3000 tis. brutto, že nemá cenu s ní vůbec počítat a brát to výhradně jako dobrovolnickou činnost a hledat ještě jiné uplatnění.

Ptát se na to v MC nechci, aby to nevypadalo blbě, ale jsem ochotná vzít max. jeden kroužek a víc se neangažovat, kdyby to nemělo perspektivu na bázi případného zaměstnání.

vím, že i když MC aj. neziskovky získají prostředky, tak je dost limitované použití na mzdy a odměny, takže se takto ptám...

Zajímají mě konkrétní zkušenosti lidí, co to dělali.
Schumi, Vev 05, Damí 07 29025
15.11.2009 14:32:46
Dobrý den maminky - omlouvám se, ale jsem tak nadšená pro věc, že píšu, kam se dá :) Na jaře tady v Milevsku vyzniklo Mateřské centrum, kterému se do této chvíle moc nevedlo. Před asi 10dny jsme se ho ujaly a vše se k naší velké radosti dalo do pohybu. Včera večer jsem prvně v životě tvořila webové stránky - a doufám, že splní svůj účel - informovat a seznámit maminky s námi :) Pokud chcete, jukněte - a prosím písněte, jak se Vám líbí - a co je špatně :) http://www.delfinek.webnode.cz/ Moc děkuju :)Venda Matoušková~s~
andybandy 43533
19.10.2009 21:01:58
Dobrý večer,

v Havířově se nachází u autobusového nádraží herna pro děti a kavárna v prostoru Orionu. Pořádají se tu výtvarné kurzy pro nejmenší, pro starší i pro dospělé o víkendech. Dále je zde hudební školička, second hand. Nabízí se příjemné posezení u kávy či čaje s pohoštěním-buchty, koláče, tyčinky,... Je to tu hodně příjemné a všem mohu doporučit. Vstup zdarma do herny, maminky si dají něco dobrého a děti si pohrají v herně.
Jana + 4 16678
18.10.2009 8:34:41
Zkus se podívat na webové stránky různých MC, určitě se inspiruješ. U nás je MC otevřené každé dopoledne pro veřejnost, jeden den je výtvarka, jeden určený pro miminka, jednou různý program (např. loutková pohádka, čtená pohádka, atd.) a jeden je zpíváníčko. Poslední den je letos poprvé určen děťátkům bez maminek, tedy hlídání s pestrým programem. Kromě toho máme různé kroužky placené, pro předem přihlášené - výtvarka, hudební školička, overbally, cvičení s maminkami, angličtina pro maminky i pro prcky, kung fu (od 3 let), byly i lidové tanečky, flétnička. Snad jsem na nic nezapomněla :-)
Tatramelka+3 66284
17.10.2009 22:47:24
Hmhm, také se s babama snažíme dát novou jiskru našemu MC a tak pátrám, co tak maminky zajímá~;). Děkuji Vám moc za podněty. Něco jsem si zapsala a pokusím se realizovat. :-)
Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři 27764
17.10.2009 21:47:15
My chodíme na vesele s písničkou - pro děti od dvou let ... při hudbě se různě tancuje nebo plní ukoly - paní instruktorka někdy hudbu pouští z CD někdy hraje na klávesy (to asi děti baví ještě víc). Pak bývá cvičení rodičů s dětmi (různé pohybové aktivity + na závěr 10 minut tvoření něco jako ve školce - kreslení, lepení z krepáku atd.)
Vím, že tam pořádají i kurz cizích jazyků, flétny, cvičení pilates pro maminky s tím, že je v jiné místnosti zajištěno hlídání dětí.
Každý čtvrtek je jen otevřená herna celé dopoledne pro maminky s dětmi na volný program, kdy si maminky mohou samy uspořádat nějaké "sezení".
Mají i kurz pro děti od roka a půl na seznámení se s hudbou a hudebními nástroji ... přes prázdniny během školního roku pořádají různé zábavné "tábory" myšleno tak, že rodič může dítě zavést kolem 6 ráno a v 16.00 si pro něj příjde (spí se doma) - prostě zajišťují tak hlídaní dětí, jejichž rodiče pracují. No je to bezva ~;)

a je tam toho mnohem mnohem více ....
wall123+Jiřík8/08 73574
17.10.2009 21:24:03
Svého času mě zajímaly předporodní kurzy a cvičení. Porodnice u nás nic nenabízí, musela bych jezdit 30km daleko. Pak kurzy nošení v šátku, Něžná náruč a podobné. Momentálně jsem spokojená s herničkama podle věku. Kreativní nejsem, takže mi stačí cvičení.
Tatramelka+3 66284
17.10.2009 21:05:47
Ju Winky, to je krásné. A z té malé přísavky si nic nedělej. My to máme taky tak~;)
Winky
  • 
17.10.2009 21:00:56
Teď spolupracuji se suprovým rodinným centrem Bakovánek, nabídka kurzů a aktivit je skutečně pestrá - výtvarné tvoření pro maminky, zpívánky a hrátky na flétnu a klavír s dětmi, cvičení s dětmi i kurz plavání v nedalekém bazénu no a hlavně :-) kurzy AJ a NJ pro maminky, zatímco v herně je hodná babička nebo teta která hlídá ratolesti (až na to moje, to je přísavka :-( ) Určitě to není všechno, jsou i výlety a v létě pobyt, ani nestíhám všechno co bych chtěla.....
Tatramelka+3 66284
17.10.2009 20:55:18
...a neb jakého kursu nebo přednášky byste se rády/i zučastnily/i?
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 364  [Dalších 74 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.