| L+ 2m | 114525 |
|
|
13.10.2023 11:30:27
No, já jim tak neříkám. Já jsem ten pojem do včerejška neznala. Ale asi jsem v menšině, tady. Schválně jsem se ptala v práci a taky nikdo neví, tady je prostě jiná bublina. Oni (moje děti) také ne, takže se jich to ani nemůže dotknout.
Skvělí jsou, to každopádně. |
| Žžena | 83005 |
|
13.10.2023 11:22:30
Inko,
proč to vadí... v té angličtině je "vločka" prostě používána jako regulérní plnohodnotná urážka. Je to zkrátka útok ad hominem, kdy tomu druhýmu tak nějak vmeteš, že je přepíčenej chcípák (když si dovolil vymezit se proti toxickému chování atd). No a k nám to třeba taky dojde, když přebíráme název generace, asi v nějaký míře přebíráme i tohle. Tak jako se u nás zabydlel "boomer". |
| Čumča. | 160024 |
|
|
13.10.2023 10:49:05
tak ono je těmi výsledky výzkumu cíleno na rodiče, aby se snažili své děti pochopit
jako vedlejší produkt to může u některých dětí působit i tak, jak píšeš, Rose |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
13.10.2023 10:41:19
Inko, je to spíš o tom, že každá generace se strefí do nějaké společenské situace a nějak na ni reaguje, takže vznikají různé trendy. Ale to je prostě neustálý vývoj a není to tak, že by se měnila podstata lidí. Mění se kulisy, v nichž žijí.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
13.10.2023 10:34:56
Rose, s tímto naprosto souhlasím.
A trvám na tom, že v každé generaci jsou rozdíly mezi sociálními skupinami. Já znám mladé, kteří žijí stejný vzorec jako jejich rodiče - studovat ano, ale žádné velké ambice okolo, žádné cestování, jejich svět je rodná ves, od dvaceti směřují k tomu, aby si co nejdříve postavili vlastní domek jako rodiče a prarodiče, založili rodinu a žili usedlý život. A pak znám mladé, kteří jdou za nějakým přesahem, cestují, chtějí kariéru, jsou kosmopolitní, usadit se dlouho neplánují. A tyto rozdílné přístupy byly i v mojí generaci, i v předchozích, jen každá doba poskytovala jiné možnosti realizace. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
13.10.2023 10:26:49
Vidím to stejně. Rozdělování na generace považuje za úplný nesmysl. Vymyslel to někdo, aby bylo o čem psát. Někdo jenom o ro starší je jiná generace, jiný člověk. Je to celé nesmysl. Proto jsem nepochopila, že někomu vadí, jak se jeho generace nazývá.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
13.10.2023 10:14:39
prostě tahle paušalizace nemůže fungovat... to už spíš věřím na horoskopy než na generace abcd...
![]() je jasné, že se dají vysledovat jisté podobné vzorce chování (nikoliv povaha), způsobené vnějším děním, pro ně společným... nechápu třeba to pozastavování nad špatným psychickým stavem současných deváťáků - už téměř rok poslouchají horem dolem, jak se jejich předchůdci měli problém dostat na školy a jak to tihle budou mít ještě těžší a jak nejsou ta místa na školách a jak se pořád zvažují změny v přijímačkách - to by museli být z kamene, aby je to negativně nepoznamenalo na psychice do toho neustále poslouchají, jak byli poznamenaní covidem, jak jejich vzdělání dostalo trhliny a jak jsou postižení - no to by taky přesvědčilo i hluchého... |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
13.10.2023 9:54:38
Rose, ano, je to ve vztazích a v kontextu, moje šéfová umí i slovo DEMENTI vyslovovat s jistou láskou
![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
13.10.2023 9:44:05
že jo - jsou skvělí
Nenechají se stáhnout do žádné nerovnováhy.a my jim říkáme "vločky" ![]() jo, možná v tom trochu plavali, mezi 15 a 18.rokem (deprese, průšvihy), ale naučili se, jak s tím pracovat, zvládli pubertu, a dál už si vedou dobře ![]() |
| L+ 2m | 114525 |
|
|
13.10.2023 9:38:50
Čumčo, ano, oni cestují, mají koníčky. Prostě to všechno nějak stíhají i s tou prací.
Myslím, že i na tu hypotéku budou mít. A možná ji ani potřebovat nebudou. Nás mladej měl o prázdninách jeden volný víkend a stihnul si zaletet do Paříže. Po příletu jen přehodil batohy, vzal si čistý trenky a zase pokračoval na brigádu. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.