| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Citlivé děti

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 5112  [Dalších 5032 >>]
K_at 121378
15.10.2023 13:51:50
5aJ, máme to trochu podobné. Je fakt, že když boty, tak za 4000. A tak. Ale dokopat k nákupu je peklo. Nosí 1 kraťasy. Asi 3 trika. A sem 5am jednu mikinu z - asi - 3ks, které má. Ale teď byly třeba dost luxusní narozeniny. Jinak nechce nic. Bohužel.
Půlka psa 24064
15.10.2023 13:47:39
To je různý, máme v jedné domácnosti děti konzumní i nekonzumní. Přitom přítom přístup máme ke všem stejný.
kysnutá knedla 99495
15.10.2023 13:44:28
TaJ, to je ako z iného sveta keď čítam Tvoje riadky!
Moj syn je pravý opak Tvojho - viac vysokonákladové dieťa snáď ani nemože byť. Samozrejme, že mu neplníme ani zďaleka všetko - ani to, na čo ešte máme.

Keby si mu dala poukázku na milión-dva-tri (aj 10), tak do hodiny (možno aj skor) by Ti priniesol zoznam, čo si za to kúpi.
Chce toho vždy strašne veľa a to ho, myslím, musí sužovať - že si na to musí ešte sakra dlho počkať. Nechcela by som to takto mať.
Pred chvíľou mi robil prednášku o himalájskych kozách, o produktoch z kašmíru, vrátane údržby, ako ho prať, sušiť atd ~t~
Minulý týždeň boli so školou v Taliansku a keď sa ocitli v meste, skočil do butiku a tam sa obliekol podľa jeho predstáv a poslal nám fotku, kde je so sebou spokojný.
A nedávno šiel busom do Prahy (od nás 2,5 h) len preto, aby šiel do obchodu s hodinkami. Bol to pre neho úžasný zážitok, mal na ruke hodinky za milión, domov si priniesol 2 ťažké katalógy (ucho na taške sa mu od tej váhy utrhlo ~t~).
A to sme sa ešte nedostali k cestovaní...
~8~
TaJ 81121
15.10.2023 13:31:21
Čumčo, u nás je syn odjakživa nekonzumní, nikdy jako malý v obchodě nedělal scény, že něco chce, když už, tak si při nákupu řekl o rohlík, nebo nějakou podobnou obyčejnost. Když se ho ptáš, co by chtěl k Vánocům, narozeninám apod., tak nikdy neví, co by měl chtít, obvykle si přeje jen další paměťovku, nebo baterku do kamery, vystačí si s pár věcmi (telefon, notebook, kamera, stativ, foťák - ten si tedy přál k 15.narozeninám - zrcadlovku, to bylo jedno z mála přání, které kdy v životě měl). S oblečením si vystačí s několika oblíbenými kousky, které nosí pořád dokola a o nové se ozve až když z toho vyrůstá... Když jedeme nakoupit a ptáme se, jestli chce něco koupit, tak většinou nic nechce, to samé, když jede na nákup s námi... Navíc mu všechny věci, co má, vydrží hrozně dlouho, protože odmalička nic neničí, neztrácí...i do školy - batoh je po několika letech jako nový, penál má od třetí třídy a pořád zachovalý, kružítko už několik let, pravítka taky, kufřík na výtvarku má od první třídy. Když jsem po něm posílala oblečení někomu dál, tak se všichni divili, jak je to zachovalé...ale přitom jsme ho nikdy nepeskovali, aby na to dával pozor, nebo jsme mu nezakazovali někam lézt, aby si to nezničil apod. On je prostě odjakživa takový... Má to jednu velkou výhodu, je to dost nízkonákladové dítko~t~
Čumča. 160024
15.10.2023 12:55:02
no jo no, když to je těžký, já jim nechci simulovat nedostatek, který jsem v dospívání měla já - konzumenti to jsou parádní, jen syn má ty epizody "áách, to si na sváču nekoupim, to je drahýýý"~8~, ale je to proložený etapami "na boty bych dal celej tátův plat"~:(

ale jsou naše zoomers-vločky zase společensky odpovědné~d~
běhají za dobrou věc, přispívají na různé věci, dealují žluté kytičky~:-D
Federika 14090
15.10.2023 10:50:10
Jo.
Já jsem ten konzumní, ale zas nejsem hromadič.
A moje děti jsou nenakupovači, eko a já nevím co ještě.
Jen dcera teda zatím nevím ~:-D
babi_ 48341
15.10.2023 10:10:19
Konzumní generace ~;) (je to samozřejmě blbost, vztahuje se to na méně než polovinu lidí narozených pár let po mně až do... nevím kdy, ale ZDÁ SE MI, že u nás starších je to přítomno méně - spíš jsou u nás a mezi staršími hromadiči, protože je jim líto cokoli vyhodit).

No a v generaci mých dětí (počátek vloček a pár let před) zas vidím často velký důraz na NEnakupování nových věcí. Recyklace, třídění odpadu, plastová hračka ani náhodou, ...ale taky jich není v té generaci většina, jen se to tam objevuje více, než u narozených před nimi (osmdesátky zhruba) - tam bych řekla je víc těch, co nakupují o106.
Čumča. 160024
15.10.2023 0:32:03
Fed, bereš mi iluze~:-D Moje vločka teda je konzumní, ale střídá se to s etapami skrblení a askeze~:-D
Federika 14090
14.10.2023 23:46:01
Ále,
je to konzumem ~t~
Čumča. 160024
14.10.2023 23:41:45
Evelyn, ono to nemusí být nutně o konzumu, ony třeba prostě nakupují z věcí, které někdo nechce (nevhodný dárek, nevhodná velikost), a pokud se jim to nakonec nelíbí, tak posílají zase dál - na vintedu tohle děsně jede. Ale nemusí to znamenat, že mají doma vagóny věcí - spíš , že ty věci obíhají od majitele, k novému majiteli a dalšímu majiteli~:-D

To mě napadlo ohledně té zásilkovny, ta má právě smlouvu s vintedem (jiné sazby).

A některé věci si holky/ženy mezi sebou prostě vyměňují - mně se to nehodí, ale vzala bych od tebe tohle z alba...
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 5112  [Dalších 5032 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.