| aachje skunk a tři holky | 98241 |
|
|
15.11.2009 15:00:42
na alergii ti právě vadí ten nikl..ten je ve stříbře,proto jsi se osypala..pro alergiky je dobré stříbro hodně rhodiované..je dražší,ale netrápí.mám ten samý problém.dokonce mi vadí i bílé zlato,protože obsahuje stříbro.ale nosím ho,protože se mi stráááášně líbí..
|
| kdyzsluncenesviti | 89186 |
|
|
15.11.2009 14:47:20
Prodavači toho nakecají. Před několika lety jsem si chtěla koupit stříbrný žetízek s přívěškem - mám alergii (může jen zlato, stříbro a chirurgickou ocel). Pěkně jsem za to zaplatila a schovala jsem si účtenku. Asi po týdnu nošení jsem se samozřejmě celá osypala. Vrátila jsem se tam. Dala jsem jí to její "stříbro" a vzala si zpět peníze. Prodavačka moc ochotná nebyla, ale vyhověla mi. V další prodejně jsem na alergii předem upozornila s tím, že při podvodu mě tu zase budou brzo mít, tak si dal prodavač raději pozor. |
|
|
15.11.2009 14:22:59
když naškrábeš na zed cín,taky udělá čáru,to je naprd,nebo nikl,ten zrovna srříbro obsahuje,proto barví..
jinak šmejd foukanej jsem myslela takový to zboží z thajska,rádoby svarovsky.. jinak starý český stříbro jak píšeš,je nejlepší..a nemyslela jsi filigrán? |
|
|
15.11.2009 14:18:04
veveru ten buližník a kyselinu koupíš právě v té kozí,je tam zlatnictví naproti puncáku,myslím,že bennet,ted si nejsem jistá..myslím,že by to neměl být problém ani přez internet.já to kupovala od firmy rudolfer.bude tě to stát tak do 500 a máš to až do smrti
![]() jinak když tím stříbrným předmětem poškrábeš ten buližník,a naneseš kapičku kyseliny,tak zčervená jako čerstvá jasná krev..pak je to stříbro.ryzost ti to ale neurčí.. |
| Ekaterina | 67693 |
|
15.11.2009 14:17:14
Zašla bych do klenotnictví a optala se. My jsme takto našli v pozůstalosti po dědovi masivní prsten, který vypadal jako zlatý, ale měli jsme pochybnosti. Vzali jsme ho do klenotnictví a tam nám zadarmo řekli, že smůla, ale je to nějaká slitina kdoví čeho (děda experimentoval s výrobou lecčeho z kovů, takže si ten prsten vyrobil sám).
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
15.11.2009 11:33:30
Člověče, já mám nedávno vymalováno, přece nezničím zeď i tác! Stříbrný lžičky poškrábu i při nešetrným mytí nádobí (teda jednou, teď už meju šetrně
). A biedemeierovýma náušnicema to už vůbec nemůžu zkoušet, jsou strašně křehký. Myslela jsem nějakou elegantní metodu typu Sherlock Holmes a jeho laboratoř... |
| Dita+4 | 18741 |
|
|
15.11.2009 10:54:47
Ahoj, nelze to takhle obecně říct. Stříbro se u nás puncuje, ale až od 3 gramů hmotnosti šperku, což pravděpodobně ten Tvůj nemá, že?
Měla by tam být ryzostní značka, nejčastější je 925 nebo 900, jinak ti to zjistí v každém dobrém klenotnictví. |
| Kacii&Matýnci | 8339 |
|
|
15.11.2009 10:10:36
No ja taky overuju stribro cmaranim na zed..babska rada a netusim, jestli 100%. Kazdopadne, jestli necara, stribro to neni zarucene
![]() |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
15.11.2009 9:57:53
Achje,
můžeš, prosím, napsat něco bližšího o tom buližníku a kyselinách? Kde se to bere, jak se s tím pracuje, kolik to stojí a tak? Mimochodem foukané stříbro se mi moc líbí, teda biedermeier a pak takové ty náramky ze začátku 20. století. Děkuju! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Nechci ti fušovat do řemesla, ale bylo by fajn občas si zkusit, jestli je postříbřený nádobí postříbřený atd. Prostě by se mi líbilo to umět.) |
|
|
15.11.2009 8:29:00
tak ty granáty bývají bud český,nebo turecký..ani na jeden se nemusí vydávat certifikát,pokud si dobře pamatuju,do 0.2gr,nemusí mít stříbro prodávané u nás státní punc,pokud je těžší,měla by tam být koza a bud 900,pokud je to takové tmavší a a nebo 925.nejjednodušší by bylo kdybys měla doma kámen buližník a kyseliny,jako já
,ale to asi doma každý nepřechovává..nejjednodušší..pokud jsi z prahy,zajdi do kozí na puncák a tam to máš 100%..jinak dneska bych si nelajzla prodávat nepuncované věci,je to taková pokuta,že by se mi to nevyplatilo..a stříbro pokud není foukaný šmejd,tak je těžké. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.