Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Šárka+3 |
| • |
6.12.2009 20:18:37
Fanda podstoupil operaci v HK, kam jezdíme na kontroly, tam jsem se domluvila, že chci zkusit i u takto malého dítěte léčebnu, moc se do toho dr. nechtělo, domluvili jsme se, že to spíš zkusíme, když to bude zvládat, bude spolupracovat, necháme ho tam, pokud by to nešlo, vezmeme ho domů a půjde později. Turnus je 6-8 týdnů, pobyt je bez rodičů, návštěvy v neděli na celý den (dítě si vezmeš v 9 hod. tuším a vracíš na večeři), jednou za pobyt na víkend, odjezd domů v pátek, návrat neděle večer. Je to mazec, ale je to vklad do života, Fanda se dřív bál běžet, spíš cupital, nedokázal odhadnout vzdálenost, používal jen jedno oko, neměl prostorové vidění. Po těch zhruba 6 týdnech používal chvílema oči obě, krásně běží a v běhu přeskočí překážku, pro nás něco naprosto nevídaného do té doby, snížili mu i dioptrie. Pobyt se opakuje každoročně zhruba do 10 let, ideální je ambulantní cvičení během roku.
Sestřičky tam jsou úžasné, učitelka v mateřské školce taky. Děti pobyt tam zvládají dobře, byla jsem se tam i podívat, než Fanda nastupoval, věnují se jim, děti se chodí k nim mazlit, nevšimla jsem si jediného dítěte, které by brečelo, a to jsem se některých i ptala, jak se jim tam líbí. Jak chodí opakovaně, tak to tam znají a zvládají opravdu velmi dobře. V turnusu je zhruba 25 dětí, ve školce do 8, zbytek jsou školáci (normálně se učí, ze své školy dostanou přehled, co se mají za tu dobu naučit a podle toho jedou, letos jde s Fandou i starší syn, který je prvňáček). Chodí s nimi do ZOO, do divadla, na výstavy, procházka každý den po obědě je samozřejmost. Mají tam zahradu, takže nestrádají ani takhle. A mobily u sebe nemají, dostanou ho tuším v 16 hod. asi na hodinu, v tu dobu jim rodiče můžou volat, pak je zase odevzdávají. Mám někde i cd s fotkama, ale to bych musela hledat . |
| Kotrmelec | 64229 |
|
|
6.12.2009 19:56:34
Jsem hrozně otravná,ale ještě se zeptám,jak dlouho trval váš pobyt v léčebně?A byla jste tam s ním?Děkuji
Váš synek tam udělal obrovský pokrok a to mě zaujalo |
| Kotrmelec | 64229 |
|
|
6.12.2009 19:53:43
Jasně,to dodržujem.Ale v tom dvoře králové je pouze léčebna,tam se neoperuje,že?Operace jsou na té klinice v Hradci anebo asi i kdekoliv jinde.Ještě uvažuji,že pokud by operaci podstoupila (zatím nevím kde),tak by pak třeba pomohl i pobyt na této léčebně.Ale jinak vám moc děkuji za ochotu a hlavně pro mě cenné rady.Vy jste třeba psala že v tom Hradci jste šli na zákrok v sobotu a domů také celkem brzy.To je taky fajn.Ještě jednou moc děkuji
|
| Šárka+3 |
| • |
6.12.2009 19:42:55
Pokud vám operaci doporučují teď, tak jděte teď. Jestli je ta péče v Lexum a nemocnici stejná, nepátrala bych po ničem a šla. Okluzor lepte poctivě, nenech ji dělat žádnou práci do blízka (kreslení, stříhání, navlíkání korálků) bez okluzoru, tohle ale určitě všechno víš. A po operaci docházejte na cvičení dál a určitě to bude dobrý, držím palce.
|
| Kotrmelec | 64229 |
|
|
6.12.2009 19:31:50
Šári,na to cvičení jsme právě docházeli taky.Ale ve čtvrtek jsme byli na další kontrole,kde už se jí to zlepšilo do té fáze,kdy je operace možná.Dříve to nešlo a později už nám také nedoporučují.Jsem z toho sama zaskočená,že nám dala termín už za měsíc anebo až konec toho února.V podstatě přemýšlím,jak se rozhodnout,jaké jsou další možnosti.Já mám termín porodu začátek dubna,takže i to beru v potaz.Dcerka má už teď 16 kg,tahat ji už vážně nemohu.Ale ona je celkově hodně spavá,takže doufám,že i v nemocnici by hodně odpočívala a já samozřejmě s ní a hlavně u ní.V Brně trvá délka pobytu asi pět dní.V pondělí nástup,v úterý operace a prý domů až v pátek když nebudou komplikace.Nosí 1,5 a 2 dioptrie,na levé očičko šilhá více.A ještě pořád na půl dne lepíme okluzor
Prostě nevím,jak se rozhodnout,chceme pro ni to nejlepší a hlavně nejšetrnější řešení.To Brno sem zjišťovala,i sama vlastně viděla,je to tak 50 na 50 |
| Šárka+3 |
| • |
6.12.2009 19:07:07
Na tohle ti odpovědět nedokážu, jestli je lepší Lexum nebo normální nemocnice, lepší je se optat asi někoho přímo v Brně, jakou mají očaři zkušenost, jak se jim děti vrací, kolik jich potřebuje reoperaci z Lexum a kolik z nemocnice. Že se někde dělají "jak na běžícím páse" nemusí být nevýhoda, naopak mohou mít více zkušeností.
Každopádně si myslím, že to s bříškem nebudeš mít snadné ani v lednu, Fanda byl hodně neklidný při probírání z narkozy, držela jsem ho na klíně, uklidňovala, držela ručičky, aby si nestrhával obvaz, když se už probral pořádně, byl v pohodě, pak i hodně z toho dne prospal. A to byl maličký, měl nějakých 14 kg. S pětiletým synem jsem byla na nosní mandli a taky tu první půlhodinu jsem s ním "bojovala", pořád si chtěl stoupat, byla jsem ráda, že na rozdíl od Fandy měl velikou postýlku, že měl staženou jen tu stranu, kde jsem byla já. Pokud je pro tebe nedostupná ta oční léčebna (Dvůr Králové je snad jediná v republice), tak se poptej, kde mají alespoň ambulantní cvičení a nech si to napsat, děti cvičí na přístrojích, což ty s ní doma nedokážeš tak procvičit. My chodíme jednou týdně na půl hodiny (víc pojišťovna nehradí), tím bychom měli během roku udržet tu úroveň, na kterou ho dostanou v léčebně během pobytu. |
| Kotrmelec | 64229 |
|
|
6.12.2009 18:48:45
Aha,takže u dospělých se tento zákrok platí touhle částkou,ale u dětí je operace trochu jinačí?Myslela sem,že je to stejné,to mě nenapadlo.A myslíš si,že kdyby se nám naskytla možnost odoperovat dcerku na této klinice,je to lepší a kvalitnější než v běžné nemocnici,kde se operuje "jak na běžícím páse"?
Jde mi o to,že jsme již jeden pobyt na oční klinice v Brně absolvovali minulý rok a moc to tam na mě dojem neudělalo.Navíc bych na nadstandardní pokoj čekat nemohla,je to dlouhá doba,a já budu mít těsně před porodem,což nevím jak bych zvládla.Na začátku toho ledna ano,ale v březnu už moc nee.A dcerku samotnou rozhodně nikde nechat nechci.Proto sem se rozhodla pro normální pokoj,kde si doufám vybojuji přistýlku,abych u ní byla neustále |
| Šárka+3 |
| • |
6.12.2009 18:32:05
Oni mají v popisu operací tu operaci trochu jinak, než asi dělají dětem. Fandovi žádný nastavovací stehy nedávali, prostě ho odoperovali během 20 min. a tím to skončilo, žádný nastavování po 4-5 hodinách, jak tam popisují. Možná to pak stojí takový peníze. Ani vstupní vyšetření jsme neplatili, platili jsme 200 Kč za to, že nás vzali v sobotu, protože jinak objednací doma byla asi půl roku, takhle jsme šli skoro hned.
|
| Kotrmelec | 64229 |
|
|
6.12.2009 18:14:56
Šári,tak mrkni na stránky www.lexum.cz a napiš co si o tom myslíš.Tam jsou právě i ceny těch zákroků
|
| Šárka+3 |
| • |
6.12.2009 18:05:58
Ta částka mi nesedí, proč by Lexum HK chtěl 1400 za nadstandard a zbytek na pojišťovnu a Lexum Brno 25 tis.? Zkus se tam poptat, s Fandou do HK jezdíme už dlouho, ještě mu nebyly 2, šilhal hodně, je tupozraký, má hodně dioptrií (8 a 7), operace + oční léčebna = obrovský pokrok. V oční léčebně jsem mluvila se sestřičkama, taky chválily tu operaci, že někdy se musí udělat reoperace, jak jsem byla znechucená z toho přístupu k dětem, tak za tohle Lexum děkuju, opravdu operace provedená suprově.
Nelíbilo se mi tam "jen" to, že opravdu nejsou zařízení na děti, mají postele bez bočnic i na dospáváku, když jsem přišla na pokoj a viděla klasickou vysokou nemocniční postel, že na ni má spát dítě po operaci v narkoze, jídlo taky hrůza, na dospávák mě nechtěli pustit, že až se probere, to jsem nakonec pak k němu šla stejně dřív, aby až se probudí tam viděl mě, podle sestřičky zbytečnost, protože mu to je stejně jedno, jestli je s mámou nebo cizím člověkem, pít mu dávali z normálního hrnku, takže jsem tahala z tašky hrneček s pítkem, který jsem měla s sebou. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.