| Fern | 155759 |
|
22.4.2021 9:02:41
Moje matinzemrela v lednu,ded.rizeni bylo v breznu,u otce taky nejak do 2 mesicu,a to jsou kazdy z jineho kraje
|
| Fern | 155759 |
|
22.4.2021 9:00:46
Pises,ze mate dedictvi rozdeleno,sepsano a ze je zavet. Asi to ale az uplne tedy tak nebude?
|
| Fern | 155759 |
|
22.4.2021 8:56:44
U nas mel otec zaber u notare,takze tu tam hned vytahla,defakto jsem byla informovana,a jen se me ptala,zda ma nekde nejake ucty,oni pak obvolavaji prislusne fin.ustavy.
Mati zavet nemela,tak jsem nahlasila jen,kde ma ucet,vic jsem resit nepotrebovala. K tomu uctu mi pak notarka vystavila papir,abych ug dal svym jmenem mohla v bance matiny ucty uzavrit a zbyle castky si nechat poslat na mnou def.ucty. Co me prekvapilo: notarka chtela platit hotove,kdyz jsem platila pres fa,bylo to hned o tisicovku drazsi. Byla to neprijemna megera,chtela uhradit fa do 3 dnu,ja byla v jinem meste na vice dnu,tak jsem vyjadrila nahlas obavu,jestli to tak brzy stacim prevest a ona na me hned s exekuci meho uctu. |
| Begonie | 17189 |
|
|
22.4.2021 8:56:40
"Může se ale stát, že všichni dědici souhlasí přesně se zněním závěti, závěť je sepsána v souladu se zákonem a nikdo se nedohaduje. Přesto se to nazývá dědická dohoda."
To není pravda. Dedicka dohoda je dohoda dedicu o rozdeleni pozustalosti. Pokud se pozustalost rozdeluje podle zaveti, pak receno presne slovy zákona: "rozdeli se pozustalost mezi vice dedicu podle narizeni zustavitele a potvrdi podle rozdeleni nabyti dedictvi vice dedici" - § 185 odst. 1 pism. b) zákona o zvláštních rizenich soudnich. Dedicka dohoda je pismeno d) a je to něco jiného. Jinak pro zakladatelku. Notar si pozve vypravitele pohrbu. To trva od umrti tak 2-3 mesice, podle toho, kdy se k notari dostane umrtni list a kolik toho ma. Pokud by se vam zdalo, ze to trva nejak dlouho a spechali jste na to, tak si zavolej na prislusny soud (je to ten, v jehož obvodu mel zustavitel poslední evidovane bydliste) a zeptej se na dedickem oddeleni, jakému notari to pridelili a muzes ho popohnat. Pak je predbezne setreni, kde se zkoumaji takovy ty uplne zakladni věci - kdo je dedic, jaky je majetek a dluhy a samozrejme se zjistuje, jestli mel zavet. Když ano, tak se ještě samozrejme zkouma, jestli je zavet platna a jestli pojednava o veskerem majetku a když ji nikdo z dedicu nenapadne, tak se jede podle zaveti. Klidne se podle ni postupuje i v pripade, ze by třeba nektery z nepominutelných dedicu byl zkracen na svém podilu, pokud ten proti tomu neprotestuje a je zletily a svepravny. Majetek, který je sepsany v zaveti se rozdeli podle prani zustavitele, když se najde ještě něco jiného, tak o te casti se uzavira dedicka dohoda. On ti to notar všechno vysvetli. Samozrejme v prubehu rizeni musí proběhnout pouceni o moiznosti odmitnuti dedictvi a uplatneni vyhrady soupisu (i když je zavet). |
| Bouřka | 7675 |
|
|
22.4.2021 8:12:30
Různě, u nás na něj došlo pomalu rok po smrti a to se řešil akorát 1 účet a 2 pozemky...
|
| rachomejtle | 133850 |
|
|
22.4.2021 7:43:03
Ozývá se notář vypraviteli pohřbu sám? Já mám pocit, že mi to během zařizování někdo říkal, ale nejsem si jistá.
|
| Stará husa | 154854 |
|
22.4.2021 0:12:04
To je různé. Moje maminka zemřela v dubnu a dědické řízení proběhlo v září. Někde je to dřív a někde to může být i později.
|
| jů | 136050 |
|
|
21.4.2021 23:57:09
Díky moc. Myslím, že to bude tak, jak píšeš v posledních větách. Jak dlouho asi celý proces trvá?
|
| Stará husa | 154854 |
|
21.4.2021 23:48:04
Domluví se dědicové. Ono je to tak, že v závěti může být třeba napsáno, že tetička Štěpánka má zdědit soupravu růžového porcelánu a strýček Fanouš stojací hodiny. Jenže tetičce Štěpance se růžový porcelán hnusí a chtěla by radši ty hodiny a strýc Fanouš si zas klidně vezme porcelán. Nebo je v závěti špatně spočítán podíl neopominutelný ho dědiců a ti by podle zákona měli dědit víc, tak se ostatní dědicové domluví, jak to vyřeší, aby to nemuselo k soudu. A o tom se uzavírá ta dědická dohoda. Může se ale stát, že všichni dědici souhlasí přesně se zněním závěti, závěť je sepsána v souladu se zákonem a nikdo se nedohaduje. Přesto se to nazývá dědická dohoda.
|
| jů | 136050 |
|
|
21.4.2021 23:39:36
Nějak nechápu kdo se domluví?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.