| Konzerva | 153011 |
|
|
21.4.2021 23:03:43
U kazdyho notáře jinak. 😕
|
| jů | 136050 |
|
|
21.4.2021 22:41:08
Čeká nás dědické řízení. Jak to prosím probíhá?
Děkuji |
| Ivan Kunte | 159084 |
|
15.3.2021 18:31:14
Dnes jsem byl v České spořitelně ve Vlašimi a žádal jsem o konsolidaci nebankovních půjček.Ve spořitelně mě bylo řečeno, že nemohou vyhovět z důvodu nezaplaceného dluhu, který přešel k Vám. O žádném dluhu nevím a proto bych na V8s měl prosbu o sdělení o jaký dluh se jedná.
Jmenujji se Ivan Kunte a měl bych mít nezaplacenou částku u ČS. Děkuji za vyřízení mého problému |
| Konzerva | 153011 |
|
|
18.2.2021 15:49:24
Zajímalo by mě, jak je to s tím svěřeneckým fondem. Musí tam být nějaká konkrétní osoba, která s tím majetkem nakládá. Kontroluje jí pak někdo?
Obávám se, že ta osoba bude mít i nárok na nějakou odměnu a úhradu nákladů, takže to se pak bude majetek pěkně ztenčovat, když si vezmete, kolik by si třeba účtoval advokát. |
| Konzerva | 153011 |
|
|
18.2.2021 12:41:59
Já bych ten majetek použila na to, aby bylo o toho člověka co nejlíp postaráno. Teprve to, co by zbylo, bych si nechala.
|
| sally | 3140 |
|
|
18.2.2021 5:17:02
Myslím, že je ještě velký rozdíl, jestli mluvíme o postižení mentálním nebo fyzickém. I fyzické postižení je náročné, ale pokud vím, že dotyčný člověk se dokáže o sebe postarat a nebude mít zkrat, v kterém například podpálí barák nebo vyjde z domu do vánice v pantoflích a ztratí se, tak se ta péče za určitých podmínek (záleží na typu postižení) dá zvládnout.
S mentální retardací / psychiatrickou diagnózou bych to asi ani nezkoušela, tam už musí být dohled v podstatě 24/7, protože holt nikdo neví, co takového člověka napadne a kdy ohrozí sebe samého nebo okolí. V situaci, co tu byla popsaná se sourozenci, kde jeden má DS - dávno bych hledala pro postižené dítě nějaké umístění - aby tam za mého života mohlo docházet, já měla odlehčovací službu - takže by po mé smrti nešlo do nového prostředí, mezi cizí lidi - a kde by ho sourozenec mohl navštěvovat. Tak, jak to tady popisuje Taodvedle a další. Mám v okolí člověka, který se stará o postiženého (fyzicky i mentálně) bratra, a jako teda klobouk dolů před ním a celou jeho rodinou. A to je bratr pořád ještě samoobslužný, komunikativní - tak na úrovni desetiletého dítěte - jako všechno zvládne, ale v podstatě pořád potřebuje instrukce a dohled - tj. nemůže třeba samostatně bydlet, protože to by prostě nezvládnul - ale může dojít na nákup a vybrat si oblečení, dodržovat hygienu atd.. Má "práci" v rodinném podniku, rodina je rozsáhlá, takže hromady tetiček, bratranců, sestřenic, strýců a teďka už taky jejich dětí a vnoučat - a všichni toho postiženého bratra respektují a chovají se k němu moc hezky - a taky se můžou v té péči různě prostřídat (a dělají to - různě se navštěvují a tak). ALe stejně, klobouk dolů, před tím sourozencem a jeho ženou a dětmi. A taky teda o bratra se hodně stará ten jeho sourozenec (s kterým chodí "do práce"), ta žena má svou práci mimo domov / rodinný podnik, takže má nějaký "únik" a nespadlo to všechno na ní. |
| :-) zaregistrovaná | 133043 |
|
|
17.2.2021 21:35:28
no, my to máme vymyšlené jinak. Majetek vkládáme do fondu, ze kterého se bude hradit péče o postiženého. Právě proto, že nechceme, aby to dopadlo tak, že příbuzní budou užívat plodů naší dřiny a odříkání, a postižený bude někde zkomírat v nejlevnějším typu sociálních služeb.
|
| Vážný2 | 158667 |
|
17.2.2021 21:20:32
1. dědictví bude toho dítěte a bez souhlasu opatrovnického soudu nelze s majetkem disponovat, pokud bude dítě zbavené svéprávnosti.
2. pokud bych uvažoval o využití majetku ve prospěch toho dítěte a péče o něj, nechal bych zřídit fideikomis (svěřenecký fond) z něhož by se vyplácela pravidelně určitá částka dítěti a opatrovníku, ale další dispozici s majetkem by měl v rukou ještě někdo další, hlídající zájmy dítěte, advokát, jiný příbuzný apod. Možná by existovala i jednodušší úprava, třeba skrze dědictví a jeho správu, ale k tomu je třeba rozhodně porady s advokátem. |
| Len | 108740 |
|
|
17.2.2021 20:58:16
Majoranko a tito majetkuchtivi pribuzni jsou jedine pribuzenstvo? Neni tam nikdo spolehlivy? S takovymi lidmi bych nic neriskovala a nedoufala. Byla bych rada, ze se projevili vcas a hledala jine reseni.
|
| kachna_ | 144932 |
|
17.2.2021 20:52:25
Viollet, to je možné
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.