| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Úřední okénko - OČR, nemocenská

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 5799  [Dalších 5699 >>]
Stará husa 154854
3.4.2023 19:48:02
Já jsem máčka, když jsem byla kdykoliv nemocná, tak jsem prostě na neschopenku šla. Měla jsem teda štěstí na práci, kdy jsem nemusela dodržovat žádné striktní termíny a nikdo mě nemusel zastupovat. Ale přemáhat se s antibiotikama, rýmou, kdy mi mohla prasknout hlava a nemohla jsem dýchat, to ani náhodou. Naštěstí nebývám moc často nemocná. A i teď v důchodu, když mi není dobře, zalezu do postele a ležím tak dlouho, dokud mi není zas dobře.
Okolík 129526
3.4.2023 19:43:26
Yuki, tak to je "prima", že hezky roznášíš tu bronchitidu po škole a sobě huntuješ zdraví~a~ S ATB bys měla mít léčebný režim, klid, teplo, .... Fakt tě nechápu.
Copak některé lidi ten covid ničemu nenaučil (např. nechodit s infekcemi DS do práce/školy)?
Okolík 129526
3.4.2023 19:41:08
Kat, to víš, že to schválej. Poslanci mají 100% nemocenskou a vlastně ji ani nepotřebujou, prostě tam nepřijdou a je to. Nechápou, že pro někoho to může být docela problém.
V mé současné situaci je mi to skoro jedno, jestli mi ty 3 dny zaplatí nebo ne. Ale stále mám v paměti dobu, kdy PN manžela (já na MD, malé děti - často nemocné) nás donutila sahat do úspor, v kombinaci se zavedenými poplatky u lékaře a neplacenými 3 dny PN to tenkrát bylo fakt napnuté.
Miluju, když se středně a vysokopříjmové odoby prsí, jak přece 3 dny nikoho nezruinujou - tak věřte, že jo, zruinujou, že si to někdo neumí představit, to je jiná věc.~Rv
K_at 121378
3.4.2023 19:41:01
L+3, no upřímně, momentálně jsem na tom tak, že MĚ 3 dny zdarma nezruinují. Když je mi zle, je mi zle a nic jiného než postel není akceptovatelné. Ale tak nějak si uvědomuju a i kolem vidím, že jaksi nejsou na tom všichni tak, jako já. A pro leckoho je problém těch 60%, nebo kolik to je platu. V kombinaci s OČR u dětí se snadno někteří dostanou do kritické situace... Nemusí mi vadit jen věci, které se týkají jen mé osoby.....
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
3.4.2023 19:33:42
Fascinuje mě ten dvojí metr... Když má dítě rýmu (byť i čirý hlen), všichni ječí, že nemá ve školce co dělat, ať se doma vyleží... Ale paní učitelka má s přehledem přecházet nemoci, v mezičase se dopovat brufenem a paralenem a to je v pořádku ~d~
Vyloženě mě štve ten tlak, aby se virózy a chřipečky přecházely - fakt je nutné se o své viry a bacily podělit se vsemi kolegy? Nebylo by efektivnější, kdyby jeden člověk chyběl týden, než když celé oddělení jede měsíc na půl plynu, protože jsou všichni nachcípaní?
Jako by nestačila ta prasárna v kolbenkách, že poměrně velkou částí platu je bonus za 100% docházku...
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
3.4.2023 19:17:16
Tak buď doma zadarmo, když to u vás jde. U nás to nejde.
L+ 2m 114525
3.4.2023 19:17:06
Sprostý je to take i vůči zaměstnavateli, který musí platit zaměstnanci např. kocovinu nebo různé rodinné záležitosti.
vlad. 38059
3.4.2023 19:15:40
Yuki, to je divné, max 3 dny zpětně uznat může, zvlášť když vidí, že je opravdu nemocná a není to nějaký chronický zneužívač.
Samolepky na zeď z Favi.cz - největší výběr
L+3 104973
3.4.2023 19:12:10
Než jsem svůj příspěvek naklikala, tak už tu je stejný názor ~;)
Yuki 00,03,07 49504
3.4.2023 19:11:44
nezrujnujou, ale ani kvůli nim nemusím sedět pár hodin v čekárně a ještě to přiživit
pokud je člověku blbě, ať je doma, za peníze, když platí nemocenský pojištění, když to bude zadarmo, k čemu je neschopenka?
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 5799  [Dalších 5699 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.