| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
3.4.2023 18:39:55
chodím teď do práce s bronchitidou, man antibiotika, ale teplotu ne,
chtěla jsem zůstat na pn, ale mám tolik práce, že bych ji dělala z domu za polovinu peněz, to fakt není nutný věřím tomu, že jsou lidi, kteří zůstanou doma s čímkoliv, možná toho někdy někdo zneužívá, možná může účetní dělat pro jinou firmu a když nestíhá, zůstane doma na pn ale tomu se nezabrání fakt by mě zajímalo, komu se vyplatí být doma za pn, teď je to nějakých 60 procent, ne? ani nevím většina lidí je doma s běžnou nemoci týden, takže pět pracovních dní, mít z toho tři zadarmo, nemá smysl ani k doktorovi chodit, vzít si neplacený volno, neomezovat se vycházkami a nenechat se buzerovat |
| qéčko | 152834 |
|
|
3.4.2023 18:22:51
Vláda zvažuje, že vrátí do hry „bič na simulanty“? Navrhují ti, kteří mají nemocenskou placenou 100% a nikdy nedělali rukama
. Udělat to plošně je dost nefér.Jak to já vidím u nás v kolbence, v šedesáti letech jsou někdy ty tři dny ("oddychu") docela potřeba. A zrovna tyhle ročníky u nás marodí nejmíň. Zato ti pod čtyřicet mají nějaké to boleníčko každou chvíli . Ehm, ani já ač jsem hrubo padesát plus, kromě covidu jsem za posledních dvanáct let neschopenku neměla a k doktorovi chodím, když to jde, mimo pracovní dobu . |
| Stará husa | 154854 |
|
3.4.2023 18:09:02
My jsme měli jako velkou vymoženost 3 dny sic k days za rok, což ti moc nepomůže, když jsi pětkrát v roce nemocná. Nemyslím si, že chodit do práce nachlazená je v pořádku, jednak ten pracovní výkon je hodně nízký, jednak roznášíš infekci. A brát si místo nemocenské dovolenou jaksi popírá funkci dovolené coby volná na zotavenou a odpočinek. Zažila jsem si minulých 10 let, kdy to platilo a naštěstí to bylo až v době, kdy jsem už neměla malé věčně nemocné děti, od kterých jsem to vždycky chytla a nemocná jsem bývala maximálně jednou ročně, někdy ani to ne.
|
| Stáňa * | 7932 |
|
|
3.4.2023 18:06:41
Náš ředitel sick days opakovaně odmítl. Mně je to vcelku jedno, mám strašně moc hodin navíc a neomezený HO, ale chápu lidi ve výrobě, že těm by se to hodilo.
|
| jak | 39257 |
|
|
3.4.2023 17:58:19
Vždyť to bylo roky. Já si hned říkala, že po tomto sáhnou taky.
|
| Ruth | 147384 |
|
|
3.4.2023 17:57:57
Za á, čti to po sobě. Za bé, ne každý pracuje v korporátu (a má HO!!!). Za cé, "každý prd", fajn, tak hodně zdraví, nemocní jsou jen "ti oni".
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
3.4.2023 17:53:10
Jednu dobu to bylo.
Popravdě řečeno nejsem proti. Vím jak strašně se to zneužívá. Radši ať pořádně platí tu dlouhodobou neschopenku, když je někdo opravdu těžce nemocný. |
| ...j.a.s... | 81911 |
|
3.4.2023 17:49:23
Kat, řada firem na tohle dává ale sick days, ne? Tj. že jsi tak 2 dny volna a nic se ti neztrhává, dostaneš plat jako kdybys byla v práci. To pak nemusí být první tři dny neplacené nemocenské takový průser, ne? Možná je v ČR pořád dost vysoké procento těch, co chodí s každým prdem na nemocenskou, když ty první tři dny jsou placené a nejsem neplacené jako před lety.
|
| K_at | 121378 |
|
3.4.2023 17:40:47
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-prvni-tri-dny-marodeni-bez-naroku-na-plat-vrati-se-karencni-doba-228838#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest217_krokovy_redesign_feedu_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
|
| K_at | 121378 |
|
3.4.2023 17:40:37
Tak teda doufám, že tohle neprojde.
Tohle navrhuje někdo, kdo netuší, jaká je realita mezi běžným lidem pracujícím.... Spousta lidí na pn nejde, snížení příjmu je pro ně limitující. Podmínky zastupnosti v práci jsou takové, že je to za trest. Obavy z rozladění šéfa je taky faktor dost častý. Tudíž být nemocný by byl luxus. A rozhodně nikdo nepůjde po 3 dnech do práce. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.