| Vážný2 | 158667 |
|
2.5.2024 16:13:36
:: Karmo, to je mi sice líto, ale jak bys to chtěla řešit? Těžko může stát dorovnávat výplaty manžela v případě rozvodu.
Stačilo by, pokud by se vrátil výrok viny na žádost a dodatečně (i třeba procentní jako u škody) a odtud by se například odvíjely alimenty i na druhého z partnerů do výše rovných příjmu po dobu řekněme do 6 let dítěte + 15 let v případě dítěte postiženého. A ve věci výživného na dítě by se měly příjmy dělit opravdu rovným dílem na všechny zúčastněné. Samozřejmě je zde problém, jak to vymoci, ale spíš než doplácení za manžela bych posílil OSPOD o ekonomická oddělení, která by pomáhaly vymáhat alimenty, měly by právo člověka informačně svléknout do naha, nespolupráce by byly pokutovaná a trestná... Měly by právo člověka "ekonomicky zotročit" - čili uvést ho do veřejného seznamu osob, kterým se musí platit všechny platby na náhradního příjemce - to by zajistil hlavně bankovní systém a bylo by to pod sankcemi u zaměstnavatelů, větších hotovostních plateb atd. Byla by povinnost hlásit a projednávat odvody z nepeněžních forem odměn. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
2.5.2024 16:12:19
"ale to by měla být situace raritní a krizová, nikoliv varianta, s níž se automaticky předem operuje."
souhlasím ![]() moje tchýně v takto podivném módu vychovala dvě dcery - jako program pro mladé ženy je to sakra nezdravé ![]() |
| Termix | 105545 |
|
|
2.5.2024 16:11:14
Žzeno, nedávno jsem se opravdu velmi aktivně angažovala v pomocí úplné rodině, kde mají spoustu dětí, paní vyrostla v dětském domově a je v podstate nepoužitelná. Je vdaná. Manžel je ...no nenapadá mě vůbec žádné slušné slovo.
Rozmnožili se hodněkrát, ale neměli nic. Není ale samoživitelka a nikoho, kdo by jí pomohl. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
2.5.2024 16:09:02
kvalitní nesdílené vybavení, zdravotní péče, poctivá smysluplná školení,....nové agitační středisko, nová požární zbrojnice...no kdo jinej to má?
![]() |
| *Hany | 30864 |
|
|
2.5.2024 16:08:51
"no a co vyhraje? život bez vlastních dětí? bez možnosti zasahovat do výchovy, budovat vztahy? pravděpodobně bez naděje na vnoučata?"
Kolem sebe vidím případy, kdy tatíček po letech hledání zelenější trávy kontaktuje děti a ty se s ním začnou normálně stýkat (je to jejich táta, žejo). Takže vypiplané potomky a posléze vnoučata už má ten chlap jen na chlubení. Nemusel je živit, vodit do školy, kupovat penály, léčit je z nemocí, odepřít si zimní boty kvůli rovnátkům... Ale lepší než kdyby děti navěky odstřihl. |
| Vážný2 | 158667 |
|
2.5.2024 15:52:20
Hele, netvrdím, že stejné podmínky jako my, ale znám poměrně dost nemocných lidí v mladším věku.
Ono, my jsme si to vyžrali a spoustu věcí nevyřešili ideálně. Jednak jsme měli brzo děti (ve 26) a to děti poměrně dost vážně nemocné. Na jedno jsme měli i příspěvek na péči několik let. Měli jsme problémy s bydlením, s konfliktními příbuznými + s psychickými nemocemi, s péčí o psychicky nemocnou mamku s ADHD dětmi, doučováním, školami atd. Takže permanentní stresy, které jsme žel řešili jídlem. A žel i církev byla hodně zaměřená na to co člověk dá a moc nepomohla v těch problémech. A i když mnozí lidi žili zdravě, tak my jsme to moc nedali. A celé to bylo zaměřené na nějakou snahu, úsilí atd. Navíc, celou dobu jsem to měl "finančně na hrbu", beze mne by se to podělalo. A potřeba doučovat, atd. atd. Firmy vyžadovaly hlavně obětavost. A některé ji vynucovaly, zvláště Korporace na to měla nastavené mechanismy (utilizace, napracovávání doby, kdy člověku nezajistili projekt, kolize českých, evropských a US pravidel....). Někdy o tom napíšu... Ale platili poměrně dobře. Takže na sebe v podstatě máme čas až trochu teď. A to ještě čekáme na druhou svatbu... Začal jsem znovu chodit na obezitologii, snad se někam dopracujeme. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
2.5.2024 15:43:16
A no tak dobře, mně se to prostě vybavilo, ale jestli to považujete za mimoběžnou asociaci, tak ji ignorujte
![]() |
| babi_ | 48341 |
|
|
2.5.2024 15:38:00
"Aha, já myslela, že je řeč o bezdětnosti a pocitu životní smysluplnosti
"no to je, ale u nebohatého Čecha, který na nějaké velké uvažování, co udělá pro ostatní, nemá celkem prostor, protože je rád, že zabezpečí materiálně sebe a svoje volnočasové zájmy, na které má čas tak akorát. Zahraniční dáma, která se sama neživí ani vydělává na kurz kreslení a má spoustu času, je v jiné situaci. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
2.5.2024 15:34:59
Babi, ano, a právě v návaznosti na to se mi nelíbí řešení směrem k maximální soběstačnosti žen.
To je sice dobré řešení pro tu situaci, kdy se druhý rodič vypaří ze scény, ale to by měla být situace raritní a krizová, nikoliv varianta, s níž se automaticky předem operuje. |
| Žžena | 83005 |
|
2.5.2024 15:32:02
Ropucho,
četla jsem třeba článek srovnávající situaci samoživitelů mužů vs žen. Muži jsou na tom coby samoživitelé statisticky líp nejen ekonomicky (vydělávají víc), ale mají i mnohem víc podpory z okolí. Babičky, tetičky, všichni mají puzení chlapovi s dětmi pomoct. Takže muž samoživitel má obvykle mnohem snadnější přístup k hlídání, pomoci v domácnosti atd., zatímco ženě - samoživitelce se standardně nikdo pomáhat nehrne, je to přece ženská, děti a domácnost jsou její práce a tak to má být. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.