| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Papoušek

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 1205  [Dalších 1045 >>]
Gavašetka 111364
14.5.2013 11:09:07
Ahoj všichni, máme neofému, jsou jí 4 roky, dříve to byl tichý, klidný a dost neochočitelný pták, poslední měsíc asi dospěla, stále se chce pářit - s námi, samečka nemáme, máme jen ji. Jakmile jí vyměníme papír na podlážce klece, začne ho cupovat, taky si vytrhala pár peříček na křídle, asi chce stavět hnízdo. Naštěstí peříčka jí již dorůstají a zřejmě se spokojí s tím papírem... Stále se chce pářit, jakmile se objeví dcera nebo já u klece, začně "kvokat", roztahuje křídla, tak ji po nich hladíme, ale nevím, nemáte někdo zkušenost, jestli je lepší hladit, nebo nehladit, stejně jí partnera nenahradíme. Pořád pípá, úplně se změnila - na jednu stranu jsme rádi, že je ochočenější, na druhou stranu ale dělá daleko větší bordel v kleci i mimo ni. Máte někdo zkušednost, jak dlouho trvá, než to ptáka přejde? Chápu, že je jaro a že se chce rozmnožovat...Péči má myslím od nás dobrou, i ji dost pouštíme po pokoji, teď mi sedí na raměně a pípá mi do ucha~;)
Ráchel, 3 děti 76748
7.4.2013 23:45:33
ano, je lepší předem ji kontaktovat. tuhle chovatelku jsem taky našla díky rodině a máme prima andulu. navíc kdykoliv, když si s něčím nevíme rady, zavoláme jí a vždy ochotně poradí.
Diana* A. 12/00 + V.&T. 03/06 21447
7.4.2013 22:35:02
Je lepší ji kontaktovat a zeptat se, stránky nemusejí být aktuální.
Já jsem jí také psala, domluvily jsme se na návštěvě a z návštěvy jsem rovnou odjela s mláďátkem, přidala pytlík krmení do začátku :-)
reddevil 67336
7.4.2013 22:28:35
Díky, do 14 dnů bude mít k odběru další ptáčky, tak tam určitě zajedeme.
Diana* A. 12/00 + V.&T. 03/06 21447
7.4.2013 22:21:03
Máme anduláčka od RNDr. Evy Byškové www.ayibe.ic.cz
Mláďata ručně dokrmuje, vybrali jsme si z asi 10 mláďat toho nejpřítulnějšího, dodnes je to velký mazel :-)
Paní bydlí kousíček za Prahou směrem na Brandýs.
reddevil 67336
7.4.2013 21:58:09
Nedávno nám umřela naše andulka a dost nám chybí. Chtěli bychom další, ale určitě nechceme ze zverimexu. Chtěli bychom od chovatele, ideálně ptáčka odchovaného "na ruce". Neznáte někdo nějakého chovatele, kterého byste mohli doporučit, na kterého bychom se mohli obrátit? Jsme z Prahy.
karma 94498
5.4.2013 10:08:56
my k naší právě přišli tak, že majitel se jí neměl čas věnovat, byl profi žokej, ona trpěla samotou. Necháváme ji max víkend, sice by asi vydržela, ale je vidět, že chce být ve společnosti. Když ji třeba pár dnů nechám zavřenou v kleci (ačkoli jsme třeba doma, demonstrativně "hodí čelo", tzn opře čelo o dveře klece a dává najevo, že chce ven). Jinak myslím tj výborný pták pro děti, sama jsem nečekala, že je tak chytrej a je s ním taková zábava.
kj.
  • 
5.4.2013 8:42:23
Je to týrání zvířat. Např. ve švýcarsku je možmé chovat andulky jen v min. 2 kusech.
Jantara 134045
4.4.2013 21:50:29
Podle mě nejdéle na víkend.
Andulka je společenský pták, takže i když bude mít vody a jídla dost, "zahyne steskem".
Ráchel, 3 děti 76748
4.4.2013 21:14:02
Dadulko, ale správně by měla být andulka krmená každý den trochu, tyčinky vůbec - po nich andulky hrozně přibírají a taky na to mohou snadno umřít :(
Úplně samotnou jsme andulku nechávaly jen víkend, i kvůli stresu, což je u ptáků další častý důvod úmrtí
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 1205  [Dalších 1045 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.