| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Schizofrenie

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 373  [Dalších 153 >>]
remus 99695
2.6.2010 14:33:50
Přesně tak, projey jsou různé, mamka mojí kamarádky schizofrenii má a dříve se to projevovalo pokusy o sebevraždu, po několika hospitalizacích nasadili tu správnou léčbu a je několik let v pohodě, kdo to neví, ten její nemoc vůbec nepozná.
zuzini 67229
2.6.2010 14:31:45
Esterko, schizofrenie se projevuje různě. Někdo s touto nemocí v ramci možnosti funguje normálně, pracuje, dokáže se o sebe postarat. Jiný je tak mimo realitu, že je zbaven svéprávnosti.
Přeji ti, aby měla tchyně lehčí formu. Můj bratr má schizofrenii a nevíme si s ním rady. Mamka je na pokraji zhroucení, léčba na něj nezabírá. Když má ataku, je velice nebezpečný :(
Klára
  • 
2.6.2010 14:14:47
http://www.stopstigmapsychiatrie.cz/schizofrenie/1_1_a_info.html

Tam najdeš spoustu info.....
stekna+ smečka 62723
2.6.2010 14:05:50
Záleží zda trpí bludy a zda se třeba i léčí...~d~

Jinak pokud je zaléčená je třeba být opatrný na ironické poznámky, dvojznačné vtípky apod.
Kamarád má schizofrenii, vlastně jsme s ním zažívali propuknutí téhle nemocí. On trpěl stihomamem. A po absolvování pobytu v léčebně nás prosil přímo o věci napsané výše. Že má problém rozeznat tu hranici mezi tím, kdy to myslíme z legrace a kdy vážně a zase by zabředl do zkoumání pohnutek apod.
Rozhodně jednat s úctou a ač její chování nebude úplně "v lajně" nedat to najevo.
esterka.horynova 108164
2.6.2010 14:00:31
Prosím o radu.Tchýně trpí schizofrenii...vím že je to duševní porucha,ale mohl by mi někdo napsat jak se tato nemoc projevuje.Co od tchýně čekat a co nečekat...atd.její chování opravdu zvláštní..děkuji
16.5Salám&Lajka14 5453
15.2.2010 23:37:50
Diagnóza, kterou určí psycholog... od dvanácti let mi pořád někdo lepil nějaké diagnózy. Psychologie není exaktní věda a psychiatrie jen "jakž takž". ~;)
Ivavanka 38770
15.2.2010 22:20:31
Jitucho, uvědomuju si, že "něco" podobného mám doma.. Nějak se to za ta léta "naskládalo", některé věci "vyplavaly" na povrch - no možná, to zveličuju, ale mám pocit, že jsme každý někde úplně jinde. Ten skvělý chlapík, který mě okouzlil před deseti lety je najednou bručoun, který nemá potřebu komunikovat, pomazlit, pohladit, po večerech vysedává u počítače, kde buď hraje PC hry, nebo čte o tom, jak je svět prohnilý. Povídat si se mnou nechce, když začnu, tak mě nevnímá nebo poslouchá na půl ucha, náš rozhovor je spíš můj dialog. Už několikrát mezi námi padlo slovo manželská poradna, ale ještě jsme neudělali ten zásadní krok. Vím, že mě má rád (dokonce tu poradnu navrhoval i sám), k dětem se chová skvěle, ale náš partnerský a jak si poslední měsíce uvědomuju, i intimní život dosti skřípe.
Schizoid - to je diagnóza, kterou určí psycholog? Slyším o tom tady prvně... Zase mám důvod přemýšlet.~a~
jitucha 82009
15.2.2010 21:19:42
zcela překvapivě proto, že tenkrát se tak nechoval :-)
16.5Salám&Lajka14 5453
15.2.2010 21:18:52
Lassie,
tak já si ale i tady většinou dělám srandu. ~;) Mne na vážná témata moc neužije. To už musí bejt. ~;)
jitucha 82009
15.2.2010 21:17:12
to je náhodou hezká otázka. my jsme se seznámili na www rande cz, byl tuším osmnáctý, se kterým jsem se sešla. jinak v reálu myslím nebyla šance, že bychom se náhodou někde potkali, on do práce a domů, já do práce, do posilovny nebo ke kámošce a domů. na pohled se mi moc líbil, byl (a je) takový seriózní, pozorně poslouchal, dalo se s ním povídat i jen tak chodit. po roce jsme se vzali, za další rok a něco dítě, za necelé dva další. klasická honička, únava, různě jsme usínali kde kdo večer upadl :-) no a v tom se nějak ztratilo, že už se mluví jen o plínách, jestli vůbec. před půl rokem jsem se vrátila do práce, pookřála jsem a začala to trošku řešit. ono samozřejmě vůbec nezáleží na diagnóze, spíš si potřebuju udělat představu, co se mu tak asi děje v hlavě, protože od něj se to nedozvím (zkoušela jsem). jednak proto, abych se s životem s alienem líp vyrovnala, jednak aby se alien líp vyrovnal se životem se mnou
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 373  [Dalších 153 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.