| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Nemůžu mít dítě

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1344  [Dalších 1244 >>]
Monika 123907
7.12.2016 22:14:36
Je úplně pochopitelné, že ji ti hrozně po tom všem. Nic nevzdávej, snaž se uklidnit a vydržet, bude líp. Byla jsi nebo chodíš k nějakému psychologovi (myslím jinak, než je kvůli adopci)? Mám pocit, že jsi po těch všech neúspěších s otěhotněním (a nebo možná už předtím) hodně pesimistická (přečti si, kolikrát jsi napsala něco ve smyslu "samozřejmě to dopadlo špatně" - jakože vlastně jsi to čekala a předpokládala) a to byl možná i ten důvod, proč "neklapla" adopce? Už jsi zažila hodně zklamání a vždycky ses z toho nějak vyhrabala, určitě se vyhrabeš i z tohoto a najde se nějaké řešení. Ale možná by to šlo rychleji a efektivnější s nějakou odbornou pomocí, abyste probrali jak a proč se cítíš a co všechno může být za tím ...
Půlka psa 24064
7.12.2016 22:14:26
To je mi moc líto ~6~ Znamená to, že jste neprošli sítem pro adopci kvůli nevyhovující povaze? To takhle fakt funguje?
Arnoštka 152772
7.12.2016 21:54:20

Ahojky všem,
Moc ráda bych se s Vámi podělila o svůj příběh.
Jak jsem to tu tak četla říkám si, že moje problémy nejsou asi tak vážné, ale dostala jsem se do stavu totální beznaděje, zoufalství.

Před 8 lety jsme se s manželem začali snažit o miminko a bohužel se nedařilo. Po dvou letech jsme začali podstupovat inseminaci a umělé oplodnění. Tohle všechno se táhlo asi pět let a samosebou neúspěch ve všem. Podstoupila jsem 5 inseminací a nic. Pak 5 umělých kde jsem 3x otěhotněla a pokaždé potratila a jednou dokonce dvojčatka. Bylo to hrozné, ale co bylo největší utrpení byl poslední vlastně 4 potrat, kdy bylo miminkou už vidět na ultrazvuku jen bohužel bez srdeční odezvy. a to co následovalo v nemocnici bych nepřála nikomu nikdy zažít. Nechali mě ležet v krvi od krku až po kolena. Myslela jsem že tam umřu a bylo mi to už jedno no prostě hrozný zážitek.

Asi měsíc nato jsme zažádali o adopci. Začal běh na dlouho trať. Spousta vyšetření, návštěv od sociálky a teď jsme dokončili dvou měsíční přípravu k adopci, která samosebou dopadla špatně. Bylo mi řečeno, že jsem moc hodná, že myslím víc na ostatní než nasebe. Že je špatné říkat " Udělám všechno proto, aby se dítě u nás mělo dobře. A já bych mu nikdy fyzicky neublížila" prostě je to špatně. Je taky špatně to, že by dítě bylo na prvním místě a tím bych ohrozila manželství. To že beru úmrtí v rodině, jako běh života ( myslím u babičky a dědy, už pět let se o ně starám a jsem denně u lékařů, denně mezi nemocnými důchodci) a to že se snažím být silná je prostě špatně pro výchovu adoptovaného miminka. U manžela to dokonce bylo to, že je tichá voda, která moc neprojevuje emoce a to že nechce být jako otec (násilník a opilec) je vlasně taky špatně. A nehorší bylo že nás totálně srazily ke dnu a nechali nás ležet. Bez nějaké rady, nějakého řešení prostě nic. Jsem strašně zlomená a vůbec nevím jak se postavit. Tentokrát mám strach, že už tak silná nebudu, když je to vlastně špatně.

Jsem ráda, že jsou takové stránky, kde se můžu aspoň trochu vypovídat. Děkuji za to že jste a omlouvám se za chyby a špatný pravopis už ani nevidím jak píšu.
Haaribo 87262
28.9.2016 23:17:12
Neni pravda, ze bys ve tvem veku nedostala miminko. Mam sama adoptovane brasky. Ja si kdysi dala hranici 30, ze do te doby chci dite. No, ani po 8 letech se nezadarilo, o adopci jsem nechtela ani slyset...a pak po poslednim nevydarenem pokusu mi doslo, ze pokud chci rodinu, jinak to asi nepujde. Pak uz to slo z kopce a za rok a pul jsme dostali prvniho, 3 mesicniho. Ale hlavne, podanim zadosti ze me spadnul ten balvan odpovednosti, pocitu, ze proste neco musim splnit a hlavne ta jistota, ze to jednou klapne, ta byla primo povznasejici. Jenze k tomuhle se clovek nemuze nutit. Musis k tomuhle rozhodnuti dojit sama, jinak to proste nevyjde. Tak hodne stesti v budoucnu at se rozhodnes jakkoli! ~;)
Violetina 107733
28.9.2016 19:43:58
sindi, díky a taky přeju hodně štěstí~;((
sindi 44405
28.9.2016 16:19:21
Violetino, moc ti děkuji a tobě držím moc palce abys tohle téma nikdy nemusela řešit a brzy se zadařilo
sindi 44405
28.9.2016 16:16:41
tak žádný extrém v podobě drogy atd. u mě nehrozí, nejsem typ, abych se v tomhle úplně utápěla, nebo bych ohrozila svoje zdraví to určitě ne, ani si nemyslím, že bych se z toho zbláznila, spíš jsem asi v tom stavu jak tu hodně holčin napsalo, že se smiřuju s touhle situací a snažím se najít na této situaci i něco pozitivního, že nemít děti neznamená být ochuzená a neštatstná ale, že to je jen jiný způsob života, mám svůj život ráda, jen tohle téma je prostě dost zásadní k vyřešení a možná už k uzavření nevím ~d~
sindi 44405
28.9.2016 16:11:46
žubko, tak to určitě není náš případ, o mimčo se snažíme už cca 13 let a díky tomu, že nemám ani jeden vejcovod tak to bez lékařů nejde :-(
x x 15263
27.9.2016 19:39:40
Ještě bych přidala jeden, asi dost nepopulární bod, a tím je odsouvání rodičovství na věk 30 - 35+. Což samozřejmě netuším, jestli je zakladatelky problém a nic mi po tom není, ale asi by si to měly ženy uvědomit, že toto opravdu může a nejspíš i hraje u mnoha bezdětných párů roli.
Binturongg 104880
27.9.2016 17:05:21
Mám několik bezdětných kamarádek.
Nejblíže jsou mi ta, které je 46 a o dítě se nikdy ani moc nesnažila, neb je alternativní, přírodní a IVF jí připadá jako rouhání. Bohužel se ale obrátila na pofidérní psychovědy a la Chobot a lehce jí hráblo.
Dále ta, které je 47 let, je cizinka a žije si svobodný a báječný život, plný kultury a cestování. Je učitelka, mimo dětskou společnost úplně není.
A potom ta, která je také učitelka, jeden z mých pedagogických i lidských vzorů a ta sice není nešťastná, protože není ten typ, ale lituje, že si děti neopatřila - jenže je stará panna, ta neměla nikdy ani stálého přítele...

Musíš si to asi vyjednat sama se sebou a hlavně se nezbláznit - hrozí chlast, drogy, sekty, jakýkoli extrém/ismus z osobního hlediska.
Prostě vidět na té svobodě to pozitivní a těšit se z ní...
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1344  [Dalších 1244 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.