| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Nemůžu mít dítě

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 1344  [Dalších 1174 >>]
Petra
  • 
31.1.2015 18:19:37
Já jsem teď o tom hodně přemýšlela. První, co mi blesklo hlavou bylo, že bych něco takového pro svou dceru určitě udělala. Jenže když jsem o tom začala přemýšlet víc, tak jsem zjistila, že bych nebyla schopná se toho dítěte, které jsem donosila a porodila, vzdát. Bylo by jedno, že není geneticky moje, ale já bych ho porodila, já bych byla jeho máma. A ne babička. Také bych asi byla pro variantu s cizí dárkyní. I když vždycky je riziko, že se toho dítěte prostě nevzdá.
Dari79 114243
31.1.2015 16:34:39
Kliniky skutečně obecně tyto smlouvy nesepisují, ale často doporučí právníka, který to dělá. Důkladný právní rozbor a právní poučení všech bývá také předpokladem pro náhradní mateřství.

Jinak - právně nevadí, že ti dítě odnosí matka, to je naopak jediný důvod, kdy je osvojení možné mezi nejbližšími příbuznými, tj. pro budoucí adopci budete právě naopak potřebovat potvrzení z kliniky, že matka byla použita jako náhradní matka.

Pokud už smlouvu máš (nevím odkud), tak si podpisy na ní můžete ověřit kdekoli, ověření podpisu od notáře má stejnou právní váhu, jako "na poště" v czech pointu. Ledaže by klinika výslovně chtěla něco jiného (konec konců, ten papír je důležitý hlavně pro tu kliniku, když to máte takto v rodině).

Z toho, co píšeš, předpokládám, že maminka není vdaná. Jinak by to byla komplikace větší.

Přeji, ať to dobře dopadne.
Simeona+3 110315
31.1.2015 16:31:09
Já zase matku zakladatelky chápu, sama si surogátní mateřství dovedu představit jen pro svou dceru nebo sestru, kvůli cizí ženské bych do toho nešla. Pokud by to bylo pro blízkou osobu, navíc bych si byla jistá, že se dítě u ní bude mít dobře a že ho budu vídat, udělala bych to.
Hr.ouda 123574
31.1.2015 16:26:10
já vím, to jsem myslela, když jsem psala, že to je na vodě - klinika ti to udělá, ale když matka bude chtít dítě si nechat, biologickým rodičům ho dát nemusí , smlouva ji nezavazuje

Jinak já neřeším ani surogátní mateřství, ani obrovskou touhu po dítěti, ani jestli je vlastní matka ve věku 44 let vhodná či nevhodná náhradní matka, mně šokovala ta frekvence potratů a IVF - to jsem považovala za vyloučené. Když mne bylo 25, takhle se to fakt nedělalo.
olgaadam 133028
31.1.2015 16:24:25
Jitys samozřejmě že jsem ráda,nic lepšího mě v životě nemohlo potkat, ani ten rozchod nebyl pro mě tak hrozný, prostě jsem měla dítě a bylo to jediné, na co jsem myslela. bohužel pro chlapa to byl vetřelec po tolika letech, tak jsme šli a bylo.
Hr.ouda 123574
31.1.2015 16:22:44
chápu velkou touhu mít vlastní dítě

nechápu doktory, to máš , když zakladatelka uvádí čtyři roky pokusů, každých pět měsíců bud potrat nebo iVF, tzn - v podsttě furt bud tehotná, nebo po potratu, nebo nastimulovaná hormonma kvůli iVF, nebo po neuspešném iVF

To tělo můsí být úplně rozvrácený a psychika taky
Hr.ouda 123574
31.1.2015 16:16:52
smůla.

Já jsme to napsala tak podruhé, co sem chodím.

Nepřipadá mi normální mít v průměru každých 5 měsíců potrat nebo neúspěšné IVF, pokud o v ČR možné je, tak to rozhodně nevyčítám matkám, které se zoufale snaží o dítě, ale magorům doktorům z repromedicíny.
boží žena 67104
31.1.2015 15:55:06
Troleníčko?
:-) zaregistrovaná 133043
31.1.2015 15:53:04
Pelíšku, ale oni nebudou chtít po té mámě, aby jí odebíraly vajíčka a tak, tam budou hormony minimální. Na jednu stranu já bych měla problém s etickou rovinou, na druhou stranu nejsem v kůže těch lidí a jsem daleka soudit.
To s těmi podpisy Ti řeknou v CARu, ověření podpisu na smlouvě u notáře, i na místě CZECH-POINTU má stejnou váhu.
Hodně štěstí.
Cimbur 64764
31.1.2015 14:15:03
To snad musi vedet v reprodukcnim centru, kde transfer provedou. Pred matkou smekam.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 1344  [Dalších 1174 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.