| Z+2 | 109449 |
|
|
30.5.2017 8:53:07
Jsou jiné oblasti kde vadí mužský přístup. To, ale na tom, že ženy jsou nositelky byrokracie ve společnosti moc nemění.
Stejně jako je faktem, že feminizace školství v něm podkopala platy, snížila jeho úroveň a navíc dětem škodí. Naopak třeba vstup žen a jejich pohledů, do armády, policie, politiky a nakonec i do vedení firem, prospívá. |
| white | 24391 |
|
|
30.5.2017 8:48:10
"feminizace školství poškozuje, nedostatky v OSPOD způsobuje převaha žen v systému...
opravdu se ti zdá tvůj vztah k ženské části populace v pořádku? |
| Z+2 | 109449 |
|
|
30.5.2017 8:39:59
Má milá stalkerko, chápu, že nemáš dost inteligence na chápaní textů. O žádné jiné organizaci jsem nic o zrušení nepsal. Tvá pozorování jsou evidentně součástí tvé bujné fantazie.
Školství i Zdravotnictví reformování potřebuje. Kvalita jednání sester k starým lidem a obecně k lidem s v nevýhodném postavení je u nás velmi špatná, ale to není na zrušení, ale je třeba ho reformovat. Školství se nějakým způsobem reformuje samo a dá se mu utéct do soukromé sféry. Přesto změny potřebuje a feminizace základního školství ho systematicky poškozuje. Ty by jsi měla dělat něco se svým vztahem ke mně. Zdá se mi nezdravý. ![]() |
| Z+2 | 109449 |
|
|
30.5.2017 8:33:24
Opakuju, že považuji, za jediné možné řešení celé to zrušit a vybudovat nový úřad s novými lidmi na zelené louce. Tahle fascinace papíry samozřejmě neničí jen OSPOD, je to náš národní problém. Ale OSPOD má spousty dalších chyb, jak v přístupu, tak v nadržování, tak v jednání s klienty, že si nedokážu představit jak by se dal změnit na organizaci co by byla potřebná.
|
| white | 24391 |
|
|
30.5.2017 8:31:38
Další instituce po školství, zdravotnictví.., které by nechal osvícený Zetko zrušit. Pozoruji že mu vadí jakákoliv organizace, kde převažují ženy. Možná bude jeho problém někde v této oblasti.......
Chtělo by to dobrého psychoanalytika-muže, a nějak to rozklíčovat.Jinak se dál neposuneš! |
| Saša 2/98 | 89421 |
|
|
30.5.2017 8:26:20
Z+2 já se s tebou nechci hádat, takže naposledy...
OSPOD se řídí primárně zákonem o sociálně právní ochraně dětí, který jasně stanovuje některé úkoly. Pak se řídíme vyhláškou o spisové dokumentaci, ve které je přesně uvedeno co všechno musí spis obsahovat. Při poslední kontrole krajského úřadu nám bylo vytčeno, že ve spise nemáme jasná zdůvodnění kroků, které jsme nepoužili (nepřišly nám pro klienta vhodné nebo je klient odmítl). Takže teď musíme psát nejen záznamy ze všeho co uděláme, ale i záznamy o tom co jsme neudělali (proč jsme to neudělali). Dám ti příklad - sociální pracovnice v neziskové organizaci se kterou spolupracujeme, pracuje s 10-ti rodinami. Když jsem chtěla, aby začala pracovat s další rodinou, která to potřebuje, tak mi řekla, že nemůže, protože na ni nemá kapacitu. Sociální pracovnice na OSPOD by měla mít na starosti 80 rodin. U nás mají kolegyně kolem 120 rodin. Musí plnit veškeré úkoly, které nám zadá soud v rámci svých řízení, musí primárně pracovat s dětmi týranými, nepřiměřeně trestanými, zanedbanými, s dětmi páchající trestnou činnost, s dětmi umístěnými v zařízeních ústavní výchovy, s dětmi nad jejich výchovou byl stanoven dohled. Na další práci jim tedy opravdu zbude minimum času. Já třeba píšu zápisy z běžných aktivit doma po večerech, ale nedivím se, že většina kolegyň to nedělá |
| Saša 2/98 | 89421 |
|
|
30.5.2017 8:16:26
Veveru nemáš úplně pravdu - máme u nás i některá mladá děvčata, která skutečně dělají svoji práci jak nejlépe umí, ačkoli je fakt, že jich je minimum.
Já vzhledem k tomu, že jsem ještě zažila "lepší časy", kdy maximum práce se dělalo reálně s lidmi a administrativy tolik nebylo, tak se čím dál hlouběji propadám do beznaděje. Upřímně až se mi za rok postaví na vlastní nohy i druhý syn, tak budu hledat jinou práci.. |
| Raduza | 68805 |
|
|
30.5.2017 8:05:20
Zetko, já myslím, že nemáš pravdu. Spousta lidí "vespod" chce pracovat dobře. Chce dělat něco pro lidi, ale nemůže, protože jim v tom brání nařízení shora. Ta nařízení většinou vymýšlí na ministerstvu nadřízení, a to jsou většinou muži. Co si budeme povídat :-(. Také nejsem spokojená co vidím na OSPOD. Když se nějaká paní snaží, dostane přes prsty. A tak to je bohužel skoro všude. Nejdůležitější jsou papíry a formalismus. Zdravý rozum a spravedlnost už je pasé :-(.
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
30.5.2017 8:05:00
Saso, samozrejme, ze si ty papiry radovy zamestnanec sam nenaordinuje.
Ovsem zmena prisla za soucasneho vedeni - vic papiru a tlak na VS vzdelane lidi. Puvodni osazenstvo pomalu odchazi a novi nastupci uz nic jineho nez papiry neumi. |
| Z+2 | 109449 |
|
|
30.5.2017 7:52:55
Sašo, vůbec nejde o zákony, ale o to jak si je vykládáte. ta přebujelá byrokracie je přirozeným důsledkem, neochoty pracovat a množství žen v systému. Zákony ji vůbec nevyžadují. By mně zajímalo podle jakých zákonů si myslíš, že je OSPOD řízená?
To jestli bude proklientskou organizací nebo ne, zase nazáleží na zákonech , ale na tom jak jsou nastaveny vnitřní mechanismy v organizaci. A jak jsou pracovníci s klienty naučeni jednat. to je bohužel u současných zaměstnanců tragické a změnit jejich nastavení je dle mých zkušeností, prakticky nemožné. Takže jediná možnost, je to celé rozpustit a s novými lidmi vybudovat znovu a ve slušném a přívětivém stylu. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.