Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| BeRuSkA07 | 84769 |
|
|
19.11.2015 12:07:08
Ahoj holky, vím, že to sem asi nepatří, ale nemůžu najít diskuzi, kam bych to přidala, tak píšu sem.
Chtěla jsem se zeptat, manželova ex na něj podala žalobu k soudu o zvýšení výživného na syna. Platí na syna 4000 Kč a teď požaduje 6000Kč. Od rozvodu před 3 lety neměla žádné výdaje navíc, syn ani nezačal ještě chodit do školy, protože je zanedbaný sociálně a proto ho nevzali. Ona si vymyslela, jaké má výdaje a jak musí brát léky atd. Přesto výdaje, které uvedla při přepočtu dle dávkování léků na měsíc vychází o 2,5 x méně, než tvrdila u soudu. Soudu přesto její výpověď stačila a lékařské zprávy, které donesl manžel soudkyni nezajímaly. Dokonce ji ani nezajímaly společné příjmy jeho ex a jejího přítele, prý toto tady neřeší, zato ji zajímalo, kolik platí můj ex výživné na mého syna. Příjde mi to jako nestranný soud, protože přeci i matka má povinnost podílet se na výživném dítěte a neznamená, že výdaje na dítě hradí celé exmanžel. Stejně tak jak pohlížejí na naše společné příjmy, měli by pohlížet i na společné příjmy její a jejího přítele. Navíc výživné, které mi posílá ex na mého syna přeci neplatí do společných příjmů, protože to plně náleží mému synovi, není pro mou potřebu. A ani můj ex nemá povinnost platit mi výživné aby jsme uživili manželovo dítě - jeho ex. Dokonce soud ani nezajímalo, že ona od mateřské sedí doma na zadku a nehledá si práci. Z toho každý pozná, že chce tahat peníze ze svého ex, mého muže, jinak by se sama taky trochu snažila a někde pracovala za ty 3 roky od rodičovské. Já například beru na syna od ex už 7 let stejné výživné a menší, než platí můj manžel na svého syna a to mám daleko větší výdaje, protože syn je alergik, astmatik, ekzematik a mimo jiné, od rozvodu se mi 3x zvedly výdaje, když začal chodit do školky, pak když u něj zjistili astma a začal se na něj léčit a posledně před rokem, kdy začal chodit do školy. Ona zatím zvýšení výdajů neměla a přesto jí soud evidentně nadržoval a zástupce syna od sociálky stojí za matkou a požaduje navýšení na 6000Kč, přesto neměl u soudu žádné otázky, seděl tam jak němá ryba, tak nechápu z čeho rozhodl . . .:( Manžel ke všemu velmi přispívá nad rámec výživného a ještě matka je tak hloupá, že manželovi vrací, co synovi dá a ten už si domů nechce nic brát, protože by mu to maminka prý vyhodila :(. Máte k tomu nějaký názor? myslíte, že ten soud jednal nestranně? je to vůbec v pořádku? |
| Ruth | 147384 |
|
|
29.9.2015 18:10:57
Agatho, chi - chi, zamilovat se dokážeš, vsaď se.
Jen to nech trochu vyvětrat, nakonec, ani tvé děti nepotřebují, aby je s dovolením vychovával dědek. Ne podle věku, podle mentality. A sice že ujede na kole x kilometrů, a co, to je důkaz mládí? Tvým dětem by prospívalo, kdyby je vychovával (= podílel se na výchově) člověk, co to myslí dobře především s jejich maminkou. |
| Agatha Ch. | 135518 |
|
|
29.9.2015 17:53:49
Anni po mych zkusenostech uz se zamilovat opravdu uz nedokazu.
|
| Agatha Ch. | 135518 |
|
|
29.9.2015 16:10:29
No sil mi to ubira dost. Ale o radost ze zivota me to pripravit nemuze
zase tak vyjimecny neni... Mam deti, rodinu, kamarady, pratele, dobrou praci, sve zajmy - zkratka je toho jeste hodne, co mi dela radost.Akorat mi chybi takove to obejmuti, pochopeni, podpora... Chlapa jinak nepotrebuju ani na noseni tezkych bremen. |
| Elwing | 143291 |
|
29.9.2015 14:54:25
Agatho, tak to je mi líto. Doufala jsem, že třeba přijde, omluví se a nabídne nějaký kompromis. Přeji hodně síly a ať tě ty problémy s ním moc nevyšťaví a neseberou radost ze života
|
| Agatha Ch. | 135518 |
|
|
29.9.2015 14:50:10
Ty jo fakt na pytel. Asi tak, ze uz zacinam koukat po okoli po volnem obydli pro me a pro deti. Asi se mi definitivne oterely oci a ja zacinam videt, co jsem driv nevidela. Proste jsem si poprve dovolila otevrit zobacek, ze chci neco jinak a je mi to vse vycitano, ze pry nebude tancovat tak, jak si pisknu.
Nemusi, nikdo ho k tomu nenuti. Budu zit dal s detmi - ted nas ceka bazen, o vikendu divadlo a akce na letisti. Ma moznost se pridat, kdyby chtel, ale fakt ho k tomu nenutim. Uz jsem o tom mluvila, jenze "vono" to proste nejde, ani jedno - zkratka se mu zase tak moc nechce. Tak co potom s nim... |
| Elwing | 143291 |
|
29.9.2015 13:41:54
Agatho ahoj, jak to u vás doma zatím vypadá? Tohle téma mě celkem zaujalo, tak jsem celkem zvědavá, jak se to vyvinulo.
|
| Agatha Ch. | 135518 |
|
|
29.9.2015 13:04:41
Neni na mne co k litovani. Nejsem ani spolubydlici, ani pracka, ani matrace.
Naopak jsem skvela a mila zena, uzasna mama, pecliva hospodyne, pritulna milenka, pracovita sekretarka, napadita designerka a do toho vseho jeste andel, ktery kazdy den pofouka bolistky nekolika lidem. |
| magrata1 | 95172 |
|
|
29.9.2015 10:49:19
Fren, bacha na věc, ono i na tebe může dojít. Děláš mistra světa-amoleta na jakékoli téma, všichni jsou blbí a neschopní, jen ty a tví synové jste skvělí... Abys brzo nezažila nějaké nemilé překvápko. Taková nadřazenost si koleduje o nápravu universem.
|
| radka |
| • |
29.9.2015 10:12:53
typické - zástupný problém, házení viny na druhého, atd atd
je to fakt tragikomedie |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.