Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Pam-pela | 97353 |
|
|
23.8.2015 23:30:05
Pavlo, já si ty další odpovědi četla až pak.
Ale Kambala má pravdu - dům za ty nervy nestojí, protože tuhle situaci normální člověk nemůže vydržet. I kdybys navštívila různé kurzy, psychology, terapeuty, myslím, že není možnost, abys to dlouhodobě ustála v pohodě, pokud v tom dennodenně žiješ. Možná i proto, že už přestáváš zvládat, se malý přimyká teď o trochu víc k otci...je tam větší pohoda a zábava, menší napětí. Nebyla jsem v úplně stejné situaci, ale také to reálně vypadalo, že z poměrně spokojeného a finančně zabezpečeného života skončím skoro s nulou opět na začátku...ale bývala bych opravdu preferovala to - důležitý byl můj vnitřní klid a okolní pohoda. (Takové soužití bych nedala a obdivuju, žes to vydržela TAK dlouho). |
| kambala pláááckááá | 118391 |
|
|
23.8.2015 23:09:55
Zahazovat život kvůli baráku nemá smysl
|
| Paulis | 44845 |
|
|
23.8.2015 22:43:13
Teď Kam napsala.. lhůta je do 3 let.
Tak je to i moje chyba, ten dům byl můj nápad, já po něm toužila i jsem to tady milovala a vlastně ještě donedávna to vypadalo, že to takhle bude fungovat. On měl svoje, já také a náhodou jsme se potkali a slušně popovídali. Já jsem si to tady konečně udělala podle svých představ a najednou je to zase všechno jinak. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
23.8.2015 22:38:02
Souhlas s ostatními, jsou věci, které nejdou zvládnout a člověka prostě postupně zničí. Není možné žít v takovém prostředí, aby se to člověka nedotýkalo.
I z cenu toho, že bych bydlela v garsonce či v podnájmu v jednom pokoji (dočasně), bych co nejdříve z domu, kde bych žila takovéhle emoční peklo, odešla. Technicky s dělením majetku nevím, ale není nějaká lhůta, do které se má majetek manželů rozdělit a vyrovnat? |
| Paulis | 44845 |
|
|
23.8.2015 22:37:31
Aha Kam.. to jsem nevěděla. Myslela jsem, že se nic nemění..
|
|
|
23.8.2015 22:31:25
tak hlavně za tři roky po rozvodu přijdeš o tuhle možnost, automaticky se stanete polovičními spoluvlastníky a při soudním vypořádání se platí náklady řízení zcela jinak, než u vypořádání SJM
|
| Paulis | 44845 |
|
|
23.8.2015 22:22:55
Kam.. děkuji, tohle je dobrá rada. A ano - on se neuráčí nikdy, asi mu celá tahle situace vyhovuje.
|
| Lassiesevrací | 134328 |
|
23.8.2015 21:56:57
Souhlas. A začít hned.
![]() |
|
|
23.8.2015 21:51:19
tak dej návrh na vypořádání SJM. soud udělá odhad a rozhodne, že tě má manžel vyplatit a do kdy. nebo o prodeji rozhodne soud.
čekat na to, až se ex uráčí, to by mne zničilo. život máš jen jeden a není důvod nechat se trápit |
| Paulis | 44845 |
|
|
23.8.2015 21:18:43
S pronájmem nesouhlasí - to už jsme řešili...
S domem je to tak, že nemáme rozdělený nic, rozvedli nás i bez majetkového vypořádání. Teď prostě barák prodat nechce a jak jsem pochopila, nikdy nechtěl. Prý mu tu nevadím, naopak je rád kvůli malýmu, nikoho cizího sem nechce. Jinak - abych mu nenasazovala psí hlavu, o jiných věcech je schopen se dohodnout, plot prý také udělá - ale vlastně celou svojí dovolenou jsem tu strávila se slečnou. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.