| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Grafomotorika

(?)
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 359  [Dalších 99 >>]
veronika82,Kamilka,klučík03/09 29769
30.11.2011 20:07:32
Dcera už do školky nechodí byla hodně nemocná tak jsem jí odhlásila. Půjde až do předškolní.
Určitě se budu shánět po tom nástavci na tužku a zkusíme i ostaní co tady bylo doporučeno. Všem děkuji~R^
Vivace 105569
30.11.2011 20:00:51
Nečetla jsem ostatní rady, ale nám naše logopedka poradila pořídit větší plato s čímkoliv sypkým (písek, hrubozrná mouka, cukr krystal apod.) a zkoušet vysypávat útvary (obrázky)palcem, ukazováčkem, prostředníčkem....jako když solíš....později dát uchopit prsteníčkem a malíčkem krátkou tužku, gumu...a pak to zkoušet s dlouhou pastelkou, perem.
Jana Z.
  • 
30.11.2011 19:56:06
Dceři tužka od Stabila s důlky na prsty vůbec nazabírá, i přes důlky a trojboký tvar si jí drží, jak chce. Je jí 7 a chodí do 1.třídy....
terezie + tadeáš 05 + berta 08 43496
30.11.2011 19:41:45
nejdřív uvolnit zápěstí - malovat budou prstovkama nebo jen mokrým prstem na tabuli či na pekáč vysypat krupičku a malovat do ní. Můžete s ní začít chodit i na grafomotorický kurz.
*Roxy 122297
30.11.2011 19:30:51
Jinak taky záleží, jestli dcera jen drží špatně tužku nebo jestli má ztuhlou celou ruku. Pokud to druhé, tak bych nácvik správného držení tužky prozatím vynechala, vynechala bych jakékoli tužky, pastelky, nůžky, rozhodně žádné vymalovávání omalovánek, stříhání atd., nechala bych dceru barvit jen prstovými barvami, houbou atd. Pokud je to jen to to první a jen drží špatně tužku, pak ta násadka určitě pomůže.

Rozhodně ale kontaktuj i učitelky, určitě pomůžou. Ono je skvělé, když má rodič zájem.
*Roxy 122297
30.11.2011 19:24:12
Veru, upřímně, ve školce to asi vědí. Já teda nevím, ale nedovedu si představit, že bych každou maminku dítěte, co drží špatně tužku, o tomto informovala. Zase předpokládám, že si toho maminka snad všimne. Se vším poradím, cokoli doporučím, teda to, s čím mám zkušenost atd., ale abych aktivně rodiče vyhledávala říkala jim to, o čem mají samy vědět, tak to přece není práce učitelky.
30.11.2011 19:10:08
~f~ a já jsem si ostuda až dneska všimla,že drží tužku špatně. Pořád jsem dumala v čem by mohl být problém,že má všechno takové kostrbaté,roztřesené.Když jsem byli na pětileté prohlídce tak tam dcera nakreslila příšernou postavu člověka a něco co ani zdánlivě nepřipomínalo písmenka a dr mi na to řekla,že máme procvičovat zápěstí aby se jí uvolnilo. Ani ve školce si asi ničeho nevšimli když nic neřekli.
No ona Kamilka s tou motorikou má trošku problémy když jí je toho víc všude kolem a na tričku než v puse.Ne to přeháním,ale vždy je něco vedle.
30.11.2011 19:03:53
O tom slyším prvně ani nevím kde hledat informace~Rv
*Roxy 122297
30.11.2011 18:33:38
Určitě kup násadku na tužky, to je nejlepší ze všeho, používáme to ve školce. Kupujeme to přes dys-centrum. Rozhodně bych nekupovala tvrdé plastové násadky v papírnictví. Tohle je takové měkké, gumové, v podstatě se s tím nedá tužka špatně chytit. Přiznám se, že i já s tím moc ráda píšu delší texty, protože sama držím propisku špatně a bolí mě ruka od tlaku. Ale s tou násadkou je to bezva.

Jinak by se nemělo držení tužky (bez násadky) opravovat přímo při kreslení apod., ale mělo by se to zlepšovat cviky na jemnou motoriku. Neustálé napomínání spíš děti odrazuje od kreslení.

Důležité je hlídat taky štětce, na to rodiče hodně zapomínají. Koupila bych těch násadek hodně, na každou tužku, pastelku.

A jinak tady: http://obchod.portal.cz/produkt/grafomotorika-pro-deti-predskolniho-veku/ je skvělá knížka.
Kvíza
  • 
30.11.2011 17:33:56
Nemáte možnost v místě vašeho bydliště absolvovat metodu dobrého startu? Jako příprava na školu je to dobré, pomáhá dětem uvolnit ruku...
[<<Předchozích 250] Názory 251260 z 359  [Dalších 99 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.