| libuna |
| • |
30.11.2013 20:37:33
Doporučuji knihy - či spíš pracovní sešity od Jiřiny Bednářové - skvělá. Také na www.predskolak.cz nebo to jsou predskolaci - teď přesně nevím. Zeptej se v poradně (nevím odkud jste), ale některé dělají kurzy - buď Maxík nebo přímo grafomotorické. Někde to dělají i soukromě (musí mít ale "atestace" - nevím jak to pojmenovat), ale je to dost drahé.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
30.11.2013 19:37:22
Veveru, to potvrzuju
, Jiřík se strašně dlouho nemohl naučit šlapat, rovnováhu držel z koloodrážedla dobře, ale ten pohyb u toho šlapání prostě nemohl pochopit, až když jsme sehnali starší velkou tříkolku, která měla šlapky uprostřed a když se táhla, tak se samy točily, takže jsem ho chvíli tahala, ono ho to navedlo na ten pohyb a pak už to šlo...ale na kole bez koleček začal jezdit až letos na jaře, těsně po 5.narozeninách a je fakt, že během toho jara a léta udělal v mluvení obrovský skok![]() |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
30.11.2013 19:29:49
K těm radám, co už tu padly, bych přidala ještě jízdu na kole. Rovnováha je provázaná s motorikou (vč. výslovnosti, tedy motoriky mluvidel).
|
| Mikulaska001 | 139808 |
|
30.11.2013 18:38:46
my se synem loni odchodili grafomotorický kurz, asi 15 lekcí po 3 týdnech, doma denně dělal úkoly z kurzu, zabralo to max 5 minut a nevadilo mu to, protože mu to šlo... Bylo to super, nemůžu si to vynachválit, začal dobře držet tužku, rozhýbal ruku, začal malovat pěkné obrázky... Kdybych to měla vést sama jen podle nějakých listů, nikdy jsem se na současnou úroveň nedopracovali...
|
| Sharien | 55442 |
|
|
30.11.2013 18:30:56
Nevim, odkud jste, ale jsou ruzne kurzy bud soukrome nebo pod skolami a PPP. Dozvis se tam spoustu tipu co a jak trénovat, literaturu, vhodne psaci nacini a způsob kudy na to
Nestaci delat pracovni listy, chce to rozhýbat i hrubou motoriku, hodne pracovat na jemne motorice a pripravit na psani ruku. Takhle na dalku ti bohužel vic nereknu, potrebovala bych videt, jak maluje, drzi tuzku a další věci. Pokud bys chtěla, mam v Pze a ještě u Kralup kurzy primo na toto zamerene. |
| TaJ | 81121 |
|
|
30.11.2013 18:16:47
Tuten, já o tom Maxíkovi taky uvažuju, ale na tom se musí pracovat každý den, viď? To mě dost odrazuje, protože já jsem polovinu dní v měsíci v práci až do večera, chodím domů, až když Jiřík spí a momentálně si fakt nedovedu představit, že by to dělali s tatínkem - to vždycky slyším, že jemu to dělat nechce, no a co si budeme povídat, ani tatínek na to nemá trpělivost ho k tomu přinutit, že
![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
30.11.2013 18:11:08
Jitys, u nás je to stejný, manžel s ním logo taky vůbec nedělá, ještě tak občas si zopakují nějakou básničku, nebo když jim tam nechám ten sešit na grafomotoriku, tak to teda Jiříkovi dá, aby si maloval, ale už mu většinou moc nevysvětlí a neopraví jak co má dělat - prostě tady máš a maluj si...
![]() Ale jinak, jak se tu Erika zmiňovala o tom obtahování, tak to ho bavilo taky hodně, měli jsme sešit Zábavné jednotažky, Obrázky jedním tahem a to byly fakt pěkné obrázky, takže to se mu líbilo, on si to teda pak ještě vždycky chtěl vybarvit, takže jsem to pořád kopírovala na tiskárně.... |
| TaJ | 81121 |
|
|
30.11.2013 18:05:37
Tak to jo, Jiřík se třeba pořád drží Lega Dupla, to klasické nechce ani za nic
![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
30.11.2013 18:03:19
Jitys, Jiříka to malování taky nějak extra nebere, občas má takový záchvat, že si jde sám malovat, ale to spíš výjimečně... Ale třeba ho to ohromně baví vodovkama a kupodivu to většinou vypadá o dost líp než to, co nakreslí pastelkami nebo fixy... a vydrží u toho mnohem déle
![]() |
| erika,2 děti | 94827 |
|
|
30.11.2013 17:05:42
teď si maximálně užívá, že v pátek a sobotu nedělá nic, až v neděli úkoly a čtení
![]() |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.