| darinaa | 155453 |
|
3.10.2023 9:45:45
Že se něco "bere" přece vůbec nijak nesouvisí s tím, že někdo něco "zná".
Já měla úžasnou dějepisářku a neuměla jsem nic, protože mě dějepis nebavil. Určitě jsou mezi mládeží takoví, kteří vědí hodně i s neschopným dějepisářem. |
| Kaliope X | 157897 |
|
3.10.2023 9:42:20
Nemám tušení, s českým dějepisem dítko skončilo v sextě, co brali nevím. Teď bude mít dva roky jen globální politiku, takže něco mít bude, ale spíš celosvětově.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
3.10.2023 9:27:28
no my skončili na zš druhou světovou válkou, od roku 1945 ani slovo... na sš jsme pak dějepis měli jen tak letem světem...
je pravda, že dějepis zaměřený na relativně nedávnou minulost je poněkud ožehavé téma, já si třeba pamatuju, jak mě rozčílila dceřina učebnice, kde se psalo o zotavovnách roh jako o nástroji, jak stát ovládal i volný čas svých občanů... to tendenční zaměření mi opravdu nedělalo dobře... možná je to i ten důvod, proč se školy tomu období snaží spíše vyhnout a nějak to povrchně přejít... |
| Gladya, bývalá dasa, | 63023 |
|
|
3.10.2023 9:01:44
Přiznám se, že vlastně nevím. Syn je už dospělý, ale na školu vždycky spíš kašlal a tak jsem se snažila mu zrovna moderní dějiny trochu přiblížit sama, třeba při sledování filmů nebo v souvislosti s některými státními svátky (8.5., 28.10., 17 11.) a výročími, třeba 25.2. 15.3., 21.8.
Ono je to složité. Jedna věc je, co se učí ve škole, něco jiného je co si z toho děti a studenti odnesou. Musí se sejít učitel schopný tahle témata zajímavě podat a taky mládež ochotná se vůbec něco učit, to asi u puberťáků vůbec není samozřejmé, nebo se pletu? |
| Žžena | 83005 |
|
3.10.2023 8:27:34
Kroniko,
babičky současných dětí se narodily 20 let po válce. A ty, co válku pamatujou, už většinou naživu nejsou a pokud jo, baví se s dětmi dávno o jiných věcech. |
| K_at | 121378 |
|
3.10.2023 7:55:28
Neznámá, tvá švagrová je kdesi za hranicemi zdravého rozumu. To je už asi nějaká psychiatrická porucha.
|
| neznámá | 91073 |
|
3.10.2023 7:34:35
Přesně, extrémismus a překrucování, vidění vlastníma očima.
Vždyť jen kolik lidí dnes věří dezinformacím a konspiracím a bude to svoje vidění předávat dál dětem. Včera mi švagrová sáhodlouze líčila, že M. Horáková nebyla popravena, ale dožila v USA a byla to kolaborantka. Je snad lepší, když takový lidé dětem nic nevykládají a nechají to na škole. |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
3.10.2023 7:18:25
V kvartě rozhodně tak daleko nedošli. Sice moje děti tuhle část historie znají ode mě a z rodiny, ale právě proto si myslím, že je potřeba, aby to všichni společně probrali ve škole.
Kdyby byly třeba moje děti závislé jen na tom, co jim navykládá otec, tak by v nich klíčilo semínko kvalitního extremismu. |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
3.10.2023 7:11:13
My jsme na gymplu brali všechno až po současnost (tehdy Jugoslávie, Čečna).
A děti se plus mínus chytají, hodně se o tom bavíme. Ve škole k tomu ještě nedošli. |
| Černá kronika | 103775 |
|
|
3.10.2023 7:00:25
Já ale nepíšu, že se současná historie ve škole nemá probírat. Chtěla jsem říct, že ještě babičky a prababičky současných dětí jsou pamětníci a můžou jim tu dobu přiblížit. Pak by si třeba děti nemyslely, že Hitler byl Rus a že 1. světová válka byla někdy ve středověku. Děti by měly jakousi představu. Právě že zkušenost ze školy mám a divím se, čemu se děti diví.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.