| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Historie

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 26857  [Dalších 26777 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
12.3.2024 13:25:24
ano, přesně to bylo součástí Akce Z (zkrášlování?)...
jednak to byl úklid okolí, sázení stromů, prořez, ale třeba taky budování hřišť, parků, nebo taky mateřinek... dobrovolně povinné zapojení obyvatel do vylepšení vlastních obcí... mám pocit, že by to bylo užitečné i dnes ~;)
Monika 123907
12.3.2024 13:24:54
Koníčku, jednou to třeba budou zajímavá arecheologická naleziště, ty lesní skládky :-)
77kraska 132593
12.3.2024 13:23:01
Rose, nevim teda, kolik Ti je let a kolik si toho z te doby pamatujes, mne je 55+ a pred rokem 1989 jsem uz chodila do prace

asi Ti neni znamo, ze tehdejsi ekologicke spolky predstavovaly jisty odboj proti rezimu, asi jsi neslysela o Prazskych matkach a Jihoceskych matkach...v Hnuti Brontosaurus se samozrejme vedly "protistatni reci", ze za spatne zivotni prostredi muze vlada, i kdyz to patrilo pod SSM, stejne jak mezi skauty, kteri byli schovani pod Pionyra....o tom jsou napsane cele knihy, to tady nebudu popisovat na deseti radkach

viz treba zde:

https://cs.wikipedia.org/wiki/P%C4%9B%C5%A1ky_m%C4%9Bstem
Koníček mořský 156666
12.3.2024 13:22:08
Zrovna nedávno jsme na to doma zavzpomínali. Já se zamilovala na vesnici asi tak v roce 1987 a ~e~, že nemají popelnici. Ptala jsem se, kam dávaji odpad a bylo mi řečeno, že "do lomu". Což byla taková rokle v křoví nedaleko vsi. Tam se toho vešlo ! Jak byla někde nějaká prohlubeň sloužila k vysypávání odpadků. Černé skládky bujely ve velkém. Plasty tenkrát nebyly, co šlo spálit se spálilo v kamnech nebo na ohni na zahradě, zbytek se někde vysypal. Už tenkrát jsem dělala tohle ~q~. Jsem ekolog od narození.

Bohužel spousta lidí se i v dnešní době husté sítě popelnic, kontejnerů a sběrných dvorů chová jako v minulosti a občas někde v příkopu u lesa (nebo v lese) najdu haldu nepotřebného pokladu. Což nechápu a zuřím, zuřím.

No takže možné to je a bohužel to tak bylo. To bysme koukali po čem všude chodíme - zavezeno, zahrnuto.
Monika 123907
12.3.2024 13:19:36
Jo, jo, to mělo i nějaký název, to uklízení kolem školy, myslím? Asi na jaře to bývalo ... A uklízeli jsme i v městském parku, včetně hrabání listí (to pro změnu na podzim), OSP nebo kdo na to asi neměl kapacity ...
neznámá 91073
12.3.2024 13:17:27
~t~~t~
*Hany 30864
12.3.2024 13:15:31
My jsme popelnici měli, hlavně na popel. Jinak bioodpad šel na hnůj, papír se spálil a plasty nebyly. Velké věci se jednou za rok shromáždily k odvozu (železná neděle). Žádnou rokli, kam by lidi odnášeli věci, jsme rozhodně neměli. Občas teda někdo na polní cestu vysypal suť.
Lenka Pražanda 128023
12.3.2024 13:09:39
Pořádaly se velké uklízecí akce. Nevím jestli v přírodě, ale ve městě určitě. Pamatuju si jak jsme místo učení sbírali smetí kolem školy.
Máš pravdu, že dřív neexistovaly pet lahve ani balené pečivo, takže s plasty nebyl takový problém jako dnes. Všechno bylo ve skle nebo v papíru. Kromě těch pytlíků s mlékem co vždycky teklo ~t~
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
12.3.2024 13:06:52
"pred rokem 1989 se u nas odpadove hospodarstvi moc neresilo, jednak nebyly technologie a jednak to bylo na okraji zajmu vladnouci tridy....vlastne zivotni prostredi se taky moc neresilo, na to stat uplne kaslal, my jsme se snazili aspon vysazovat stromky a uklizet odpadky v lese v ramci Hnuti Brontosaurus, predtim v Pionyru"

sedmi, jsi vtipná... tak jak to bylo? kašlal stát na životní prostředí nebo jste se to učili v pionýru? ~:-D a co byl podle tebe pionýr? odbojová organizace? ~t~ a brontosaurus byl co? ~;) všechny tyhle dětské a mládežnické organizace spadaly pod vliv státu, kdyby to stát neřešil a kašlal na to, nebyl by brontosaurus... nemluvě o akcích Z, co jiného, než snaha státu o žp by to bylo? že továrny a chemičky znečišťovaly ve velkém, to už je druhá věc, ovšem to se děje dodnes a se nějakým politickým uskupením to nijak nesouvisí...
Girili 117849
12.3.2024 13:05:48
Uáaa! To je ekl teda. ~t~
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 26857  [Dalších 26777 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.