| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Přirozený porod

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 3286  [Dalších 3016 >>]
withep 93862
25.9.2015 12:38:18
Tak ono není hlavním účelem přirozeného porodu zažít tu poporodní euforii, že jo. Já jsem po druhém porodu taky zažívala spíš úlevu než extatickou radost. Úlevu z toho, že se to tentokrát podařilo pěkně doma a do porodnice nemusíme, a taky že pominula ta šílená bolest. Po třetím porodu už tam určitá euforie byla, je to znát i z fotek. A přitom zrovna při tom třetím porodu ta porodnice reálně hrozila a bolest nebyla menší.
margotka78 alias shit-roller 108560
25.9.2015 12:37:15
jéé, tak takový porod bych třeba já chtěla..Aby to bylo rychle za mnou.
Ale bohužel víc jak 6 hodin na sále přetahovaná z jednoho boku na druhý s monitorem na břiše s nic moc výsledky, které každou chvíli přišel někdo zkontrolovat a orazítkovat ( všechno ukládali). Všechny ostatní už dávno porodily.
Do toho hrozba, že bude císař a že je všechno špatně.Já už umořená bolestí, chtělo se mi usnout, ne rodit.
Nakonec jsem po porození ani nemohla uvěřit, že jsem to vlastně zvládla a dopadlo to dobře. Emoce jsem neměla už žádné ( ani pozitivní ani negativní).
Kdyby mi někdo dal tabletu a dítě mělo být do půl hodiny venku a bez všech těch komplikací, tak jsem za to ráda.~d~
Kalamity YANKA 95278
25.9.2015 12:35:34
Modřinko, to je dost nepěknej zážitek. Já zas přenášela dva týdny, už jsem sotva lezla a nikdo se mnou nechtěl nic dělat. Ale je to sedm let~;)~t~
libik 142094
25.9.2015 12:34:32
Tak přání ženy může být "je to na vás, sestři"

V čem tedy (pokud sis to neužila) spatřuješ, Whitep, problém?~e~
Kalamity YANKA 95278
25.9.2015 12:33:48
Viděla sem to včera... bylo to moc hezký a nejedna slza ukápla.... I to jak na ní "houkla" bylo v tu chvíli celkem přirozené.
Asi nechápu tvoji otázku, protože odjakživa děti lezou z matek vagínou.
Jestli je to doma nebo ve špitále je podle mne jen rozhodnutí o tom, které prostředí tomu zvolíme.
Nepřirozený by to bylo, pokud by dítě vylezlo z matky nosem~k~ (samozřejmě s výjimkou nutných lékařských zásahů při ohrožení života)~;)
Martina, 3 synové 101865
25.9.2015 12:31:58
jen sem tam PA poslechne ozvy

A to vlastně dělá proč, když je porod přirozený, a zasahovat se do něj nebude?
libik 142094
25.9.2015 12:30:54
Ale to téma přece nelobuje pro porody doma
withep 93862
25.9.2015 12:30:00
Já jsem si tedy ani ty přirozené porody zrovna moc neužívala a skučela jsem pořádně (byť asi ne přímo hrůzou).

Ale jinak nechápu, co je na tom k nepochopení. Přirozený porod je prostě porod, do kterého nikdo nezasahuje, nikdo ženu zbytečně neruší (jen sem tam PA poslechne ozvy), nikdo ji neomezuje ani nestraší, nespěchá na ni, nebere jí dítě. Pečující osoba je tam od toho, aby tento proces podpořila, nikoliv zhatila, aby plnila přání ženy (dotýkat/nedotýkat, podepřít, být zticha, zhasnout, dát napít...), nikoliv jí říkala, co má dělat (leda by si vyžádala nějakou radu).
Modřinka 37246
25.9.2015 12:28:54
Kdo nechce, tak nepochopí.Já letos rodila čtvrté dítě, pevně rozhodnutá rodit přirozeně, žádný oxytocin na závěr, atd. Myslela jsem, že už jsem tak ostřílená, že se to musí tentokrát povést dokonale. Celé těhotenství ukázkové, porodnice celkem přátelská. Jenže zjistili, že dítě je víc jak čtyřkilové a začali prudit hned první den přenášení. Vytrucovala jsem si týden a jeden den, průtoky byly hlídané a zcela ok, přesto z toho dělali psycho. Jsem přesvědčená, že kdyby mi dali pokoj a nemusela jsem se neustále bránit a vysvětlovat proč nechci krásný a rychlý porod po vyvolávačce, ale "přirozený porod", byla bych porodila normálně. Nakonec jsem ze strachu z velikosti miminka povolila, dítě 4,4kg bylo venku 35 minut po zavedení tablety- všichni byli nadšení jaký to byl super porod, jak už jsem to mohla mít odbyté dávno, bla, bla, bla. Já jsem naštvaná, protože to nemělo s porodem nic moc společného, spíše s výstřelem z Aurory. A velmi mě mrzí, že ani ostřílené, ani mladičké porodní asistentky nechápaly, co že jsem to vlastně chtěla. Měly jediný aspekt- mít to rychle za sebou.
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 3286  [Dalších 3016 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.