| Půlka psa | 24064 |
|
|
24.2.2021 19:09:56
Naše to taky vždycky zdrtí a nevím, co děláme špatně, tak už se do nich raději nepouštíme.
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
24.2.2021 19:05:34
Jéééé, to je hezký téma a jsem zvědavá na rady. Lovíme už mnoho let, v podstatě celých těch 20 let, co to technologicky lze. No ale nikdy jsme nedospěli dál než k tradiční kešce větší než mikro (to kvůli možnosti pokladu uvnitř).
Různé mystery a multi keše mě hrozně matou. Sice to vyluštím, ale mám nějaký problém se zadáním souřadnic. Povedlo se nám to snad jen jednou, a to bylo proto, že se jednalo o keš u nás, kde člověk tak nějak ví. Málo pamětihodností, tak je evidentní, že zastavení budou u Božích muk, u obřího dubu, u Jana Nepomuckého, u kapličky atd a jde jen o jejich pořadí. No takže neporadím, ale zajímá mě to. |
| Z+2 | 109449 |
|
|
21.10.2016 9:37:54
Samozřejmě, že pomůcka je to super. Ale reálná nepřesnost je kolem 5-10 m.
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
21.10.2016 9:30:27
Tak pokud jde o přesné místo, tak asi jedině zeměměřič. Pokud jde o průmět katastru do satelitního snímku, tak na to bacha, ono je to zkreslený, takže nejenže je obtížné podle toho ten bod najít, ale on taky může být i jinde, než se tam ukazuje.
|
| Z+2 | 109449 |
|
|
21.10.2016 6:59:35
To samozřejmě nejde. Protože GPS není úplně přesná. Proto ještě pořád existuje povolání zeměměřičů. Je třeba znát přesné umístění jiného bodu a od něj to změřit.
|
| Modřinka | 37246 |
|
|
21.10.2016 6:49:38
Napadlo mě, že kačeři by mohli vědět. Potřebuji umístit sloupek na elektřinu na hranici svého pozemku. V terému se to i se satelitní mapou určuje velmi těžko. Na katastrální mapě je možné zobrazit si souřadnice toho místa. Ale jak ho najdu v terénu? Manžel má chytrý telefon, existuje nějaká aplikace, která by nám v terénu přesně našla ten bod? Mám jakousi představu, že v tomhle spočívá geocatching, ale nemohu to najít nikde technicky popsáno.
|
| dajmab | 81703 |
|
|
8.4.2016 12:46:01
Ahoj, luštím zrovna nějakou nejspíš úplně jednoduchou šifru v rámci dalmatinového okruhu. A nejde a nejde... Není zde někdo, kdy by mě popostrčil u Patches 093, kdy se jedná o souřadnice možná s použitím hodin? Nemusím řešení, stačí nějak popostrčit. Ale ne slovy vem si jiné hodiny, tam pořád nic nedokážu vykoumat. Kdyby se někdo našel, tak dík. Kouknu večer... D.
|
| Alfonsss | 147058 |
|
|
16.3.2016 9:24:18
Zábavné je čtení logů a sledování kešek po celém světě, třeba i ty které jsme nalezli na dovolené. Copak se tam děje, jaké je tam počasí atd. Jsou na to potom pěkné vzpomínky. A je možné s keškaři přímo komunikovat a ptát se jich na cokoliv. Zažije se při tom dosti legrace. Třeba když dva keškaři krouží kolem kešky a oba si o druhém myslí že je mudla.
Původní jednoduché hledání kešek se změnilo mnohdy k řešení hlavolamů. Při tom se dá získat hodně vědomostí o okolí kešky atp. Je to isnspirativní. GCxCM8x ...x = číslo 0 až 9 . kdo přijde na to která je moje? ![]() |
| Alfonsss | 147058 |
|
|
16.3.2016 8:52:22
A je problém při vzdálené keši do popisu napsat že se tam špatně dostávám a že prosím lovce o přidání pár listů logu? Někteří lovci si to sami uvědomují a bez řeči si mezi sebou takto pomáhají.
![]() |
| sextánka | 81156 |
|
|
1.3.2016 23:39:36
Taky máte můj obdiv, pokud se staráte o 100 keší..
Syn (14 let) založil už 8 kešek (kromě jediné má na všech FP ) a stará se o ně teda jako o "vlastní děti". Prozradíš, odkud aspoň přibližně jste? |
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.