| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Umělé oplodnění

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 5832  [Dalších 5162 >>]
Monty 129940
17.3.2017 14:27:32
Libiku,
asi tak. Vůbec nechápu, proč je z toho takové haló.
Do dnešního dne mne ani nenapadlo, že puberťák, který se nezajímá o detaily práce svých rodičů/příbuzných a nezná jejich přesný věk by měl být zanedbaný nebo retardovaný, protože to pokládám za naprosto běžný pubertální přístup. ~;)
susu. 129001
17.3.2017 14:26:55
Monty, mě to ve 14 taky nijak zvlášť nezajímalo, ale prostě jsem to věděla.~d~ Normálně, samovolně, jako součást rodinného života, koloběhu všech narozenin, styku s prarodiči,.... samo se to "vsoslo" do hlavy, bez nějakého většího úsilí z mé strany.
Kudla2 58452
17.3.2017 14:26:18
Informaci, kde se rodiče narodili nebo chodili do školy, už nepotřebuješ vůbec.
...j.a.s... 81911
17.3.2017 14:25:02
Janino, jak zanedbali? Prosím tě, odkdy si dítě nebo dospívající uvědomuje, že rodiče stárnou? Já si tohle začala uvědomovat až v dospělosti. Před tím mi prostě přišlo, že jsou pořád stejní "nudní, staří, dospělí" nevnímala jsem, že stárnou tak, jak já rostu.
Proto mi přijde naprosto normální, že si dítě nepamatuje přesný ročník narození... nemá moc důvod.
Prostě když byly narozeniny, dávali se dárky a byl dort, to mi stačilo. Nepřemýšlela jsem nad tím, že mi matka o rok zestárla a že tady nebude věčně.
Ten přesný ročník přece není důležitý... aspoň u nás nebyl. A přesto jsem jako děcko věděla, v jakém období měli rodiče svatbu, kde a jak se poznali, že se brali po škole (ne během školy :) a rámcově za jak dlouho jsme se po svatbě narodili.
A k tomu, abys věděla, kde se rodiče narodili nebo kam chodili do školy přece ročník narození nepotřebuješ.
Kudla2 58452
17.3.2017 14:24:56
Ano, takže jsem to pochopila správně.

Ale ne tak úplně souhlasím - myslím, že když už, tak záleží spíš na tom, čím je sama ta dcera.
libik 142094
17.3.2017 14:24:17
Já nevím, jestli máte takový přehled o zájmech a vědomostech svých potomků nebo si jenom představujete, jak dopodrobna prožívají váš věk a specifika práce.

Zkuste si doma udělat rychlý průzkum.

Mně se zdá, že Monty nesdělila nic šokujícího, děcka jsou středem svého zájmu.
Kudla2 58452
17.3.2017 14:23:51
Janino,

já myslím, že jen velmi obecně (jako že tatínek není mezinárodní lupič nebo prostitut), přesně je to většině dětí, víš kde.
Monty 129940
17.3.2017 14:23:07
Susu,
jenže mně není 14 let.
To, že vím, kdo se kdy narodil x generací zpátky a co dělal vím jen proto, že jsem v dospělosti začala sestavovat rodokmen.
Ve 14 mne nezajímalo, kolik je přesně lidem let a co dělají, věděla jsem jen to, co mi sami řekli. Rozhodně jsem se o to sama iniciativně nezajímala.
susu. 129001
17.3.2017 14:22:49
Pokud se pamatuju, tak Libik psala něco, že teď už pomalu nezáleží na tom, z jaké je kdo rodiny a já to rozporovala, že na to záleží pořád.
Že pořád, když si dcera tramvajáka najde doktora, tak obě rodiny na vybraného partnera zahlížejí, jedněm je to málo, druhým moc hóch. Konstatatování, že to pořád je, nikoli můj názor, je-li to správně či nikoli.
Kudla2 58452
17.3.2017 14:22:39
Libiku,

přesně.

Myslím, že neznat přesnou náplň zaměstnání rodičů je spíš běžný než výjimečný (jasně že VÍŠ, že je zámečník nebo kovář, protože pod tím si lze představit něco konkrétního, ale co si představíš, když tvůj táta je třeba acount manažer (když to nevím ani já dospělák)? Že chodí ráno do kanceláře v obleku. ~d~ Nevím, jak by komu mohla chybět přesná znalost náplně jeho práce.
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 5832  [Dalších 5162 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.