Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| ...j.a.s... | 81911 |
|
17.3.2017 13:53:24
Jentak, já jsem Monty pochopila tak, že její syn rámcově ví, co dělají, ale neví, co to obnáší přímo.
Prostě že ví, že Monty dělá něco s texty a otčím něco s počítači. To stačí ne? Pochybuju, že by byl tak mimo, aby nevěděl, že Monty není pekařka ![]() A totéž s věkem. Já v jeho letech jsem věděla, že mámě je 30+ a nepočítala jsem kolik, protože nám to nehlásila. A do peněženky, kde měla občanku, jsem jí nelezla. Jo, zaregistrovala jsem, když měla 40, protože byla větší oslava, tak od té doby jsem to byla schopná dopočítat... Nijak jsem se její ročník narození na prvním stupni ZŠ neučila. Podle usedlejšího způsobu života jsem své rodiče stejně měla v takové škatuli "bezpohlavních, starých lidí". Obecně mi dospělí přišli prostě "staří", ať jim bylo 30 nebo 60. |
| JaninaH | 12107 |
|
17.3.2017 13:52:37
A taky puberťák vždycky nebyl puberťák, kterého rodiče nezajímají.
|
| Kudla2 | 58452 |
|
|
17.3.2017 13:52:20
Jsou lidi, co se o svý práci doma nebavěj.
O čem se má bavit třeba účetní? Nebo ajťák? Leda o nějakých historkách z natáčení, ale samotná ta náplň asi těžko laikovi něco řekne. |
| Monty | 129940 |
|
|
17.3.2017 13:52:17
"Ale pokud se v rodině normálně běžně komunikuje, tak každé dítě rámcově ví, čím se jeho rodiče živí, čím se zabývají, co je baví a v neposlední řadě i kdy mají narozeniny."
Anett, no a my se synem běžně o práci nekomunikujeme a narozeniny neslavíme. Proto to asi neví. Kdybychom je slavili, tak by to asi věděl. ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
17.3.2017 13:50:41
Monty, já myslím, že žádný puberťák se nezajímá detailněji o práci druhých lidí, pokud se netýká toho, čím on sám žije. To není nic speciálního.
Puberťáci jsou běžně sebestřední a uzavření do svého světa. Takže asi žádné čtrnáctileté dítě se příliš nezajímá o práci rodičů, pokud to není něco pro ně atraktivního, a neklade otázky typu "Tatínku, jak přesně ta lejstra vyplňuješ?" Ale pokud se v rodině normálně běžně komunikuje, tak každé dítě rámcově ví, čím se jeho rodiče živí, čím se zabývají, co je baví a v neposlední řadě i kdy mají narozeniny. |
| susu. | 129001 |
|
17.3.2017 13:49:47
Monty znovu, jo?
Nejde o to, říct název zaměstnání, ale normálně se o práci bavit. |
| Monty | 129940 |
|
|
17.3.2017 13:49:44
Li,
ale já netvrdím, že nemá RÁMCOVOU představu o tom, co dělám. Jen nepokládám RÁMCOVOU představu za něco, co by bylo podstatné a nutné mít. Neptá se na to a nebavíme se o tom. Možná ji má, možná ne. U manžela asi nemá představu vůbec žádnou, možná tak na úrovni toho "podílení se na přenosu dat". Vědět, že doktor léčí lidi pokládám osobně za totéž, jako nevědět nic. |
| libik | 142094 |
|
|
17.3.2017 13:47:30
Já vím, že jo a z toho by měla společnost trochu vyrůst, a já bych tedy s dítětem nijak nelustrovala rodiče jejich kamarádů.
Jinak tedy počet vysokoškoláků se během 30 let zvýšil skoro o 50%, takže většina dnešních doktorů doma mohla slyšet spíš o výhybkách než o kardiostimulátorech. Ve své rodině mám jednoho advokáta "z malých poměrů" a také jednoho lékaře, moje kamarádka knihovnice, žena montéra, porodila jednoho vysokýho manažera a jednoho budoucího primáře Sovu, je to běžné.. |
| Li. | 14175 |
|
17.3.2017 13:46:31
Monty, ale já nemyslím, že je třeba, aby dítě vědělo, jak se jmenuje funkce, kterou rodiče zastávají. Pod pojmem vědět, co rodiče dělají, si třeba představuju "podílí se na řešení problémů s dálkovým přenosem dat", "dohlíží nad logistikou podniku". Nebo jinak: netuší přesně, co rodiče dělají, ale má rámcovou představu.
|
| Monty | 129940 |
|
|
17.3.2017 13:43:33
Li a Jentak,
znovu, jo? Když můj muž komukoli řekne, co dělá, tak to dotyčnému nic neřekne. Leda by byl z oboru. Jinak je to zcela bezobsažný slovní spojení. A já jako OSVČ dělám tolik věcí, že asi ani nemá smysl analyzovat, co přesně který den dělám. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.