| Monika | 123907 |
|
4.11.2018 21:25:35
No, já taky ráda "cestuju", i kdyby to měla být procházka po Prokopském údolí. Naše děti by mohly vyprávět, jak je těmi "výlety" mučíme
. I v Krnově to máme celkem prochozený Já jsem reagovala právě na tu potřebu (skoro závislost) cestování "po světě a čím obskurnější, tím lepší", ale byla to jen taková poznámka, na kterou jsem se mohla klidně vykašlat. |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
4.11.2018 21:22:50
"Ale třeba já měla dítě v 21 a nemyslím si, že bych na to nebyla dostatečně sociálně zralá."
Já tedy plně zralá nebyla minimálně do 25. Na dítě jsem byla zralá po 30. A to jsem pocitově dítě chtěla od 20, ale rozumem jsem věděla že ne, že mám ještě dost starostí sama se sebou a světem... Jo, asi bych to dala i v těch 20, ale kdo ví jaká bych byla matka. Asi dost frustrovaná, nevybouřená, nezralá, málo trpělivá. Nekladla bych důraz na kojení, stravu, jiné výchovné metody než fyzické trestání. ![]() |
| angrešt | 114837 |
|
4.11.2018 21:22:32
tak potenciálně možná lehce "ubližuje" (i když v tomhle kontextu je to samozřejmě nadnesené) tomu dítěti, protože děti narozené po použití IVF technik mají o něco zvýšený výskyt vrozených vad.
Samozřejmě je to tu poněkud diskutabilní s kauzalitou - jeslti je to kvůli tomu, že samotné techniky IVF zvyšují riziko vad, nebo proto, že IVF podstupují lidé, u nichž "příroda věděla, proč jejich reprodukci blokuje". |
| Alca | 145121 |
|
4.11.2018 21:22:28
Tak jako zase si to IVF přes CAR moc neidealizujte, od první návtěvy k zákroku uběhne klidně půl roku, v kvalitním centru nejsdříve hledají příčinu a snaží se zjsitit, zda by to nelo snáze. Možná u samoplátců je to inak, ale přes pojišťovnu to asi jinak nepůjde.
A pak ta samotná stimulace je maso, já třeba momentálně přemýlím, jestli kdyby na to došlo, jestli mi to za to stojí, když už mi hormonálně urychlovali pubertu....... |
| Monika | 123907 |
|
4.11.2018 21:18:46
No, ale zase tím se snad nikomu neubližuje? Třeba pak díky tomu ještě stihnou i další dítě/děti? Dost ženským se nedaří otěhotnět jen kvůli nervům a obavám, tak holt si to "zařídí" takhle.
|
| Monty | 129940 |
|
|
4.11.2018 21:17:05
Moniko,
to s žádnými problémy nesouvisí. Nevím jak to má Kambala, mě je třeba vcelku fuk, jestli jedu do Krnova nebo do Tádžikistánu, problémy nemám žádný, nebo aspoň ne takový, který by stály za řeč. Jen od dětství nesnáším stereotyp. Nejspíš je to nějaká charakterová vada. ![]() |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
4.11.2018 21:16:54
A časem lidi přestanou souložit a rovnou poběží na kliniku
|
| Monika | 123907 |
|
4.11.2018 21:15:43
Antikoncepce nejsou žádné zdravotní důvody, ne? A brala jsi to snad dobrovolně, tak je asi zbytečné vymýšlet zrovna v téhle věci nějaké "spiknutí mocných"?
|
| Marika Letní | 140743 |
|
|
4.11.2018 21:13:05
"cim vice bude pristupna reprodukcni mediciny, tim vice lidi ji vyuzije. Bez ohledu na to, jestli jsou plodni nebo ne."
To si myslím také. Lidi jsou mnohem méně trpěliví než dřív. Když mají možnost, objednají si dítě na klinice. Mám příklad z okolí. Kolegyně chtěla dohnat těhotnou kamarádku, tak šla do CAR. Přitom s chlapem byla sotva rok, snažili se pár měsíců. Těhotná byla na první pokus, dovojčata. A další podobný případ, ta byla starší a když konečně našla ucházejícího chlapa, tak skoro hned začali řešir umělé oplodnění, bála se, že je stará. Tím neříkám, že takové jsou všechny případy, zdaleka ne. Ale část jo. ![]() |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
4.11.2018 21:12:47
My docela jo, nejvíc jsme si užily, když nám bylo 20 a 40. A mladá babička pro syna taky byla super
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.