Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
16.3.2017 22:18:15
Šuplíku, nerada bych se tu dopustila nějakého neobratného, necitlivého vyjádření, tak to s dovolením raději nebudu rozvádět.
Ale situace, kdy je mé vlastní dítě někde v té podobě, o jaké jsem psala, ta mi připadá ujetá, ano. Vůbec nevím, jak bych se s tím dokázala vyrovnat. Proto chápu tu maminku, která chce dítě i přes vlastní pokročilý věk přivést na svět, když už se v té situaci ocitli. |
| Monty | 129940 |
|
|
16.3.2017 22:17:40
Karkulíno,
jak k tomu ty děti přijdou? A to myslíš přesně jak? Mne vychovala babička, při mém narození jí bylo 48 let. Na co přesně podle tebe "neměla energii"? Jo, nejezdila se mnou lyžovat, to je fakt. Jenže to nejezdila ani s vlastními dětmi, které měla kolem dvacítky. ![]() |
| Karkulína | 99978 |
|
|
16.3.2017 22:15:21
A vůbec, jaká je u nás věková hranice pro IVF? Já myslela, že tak 45 let... Pokud ne, mělo by se to nějak upravit, protože jak vidno, někteří lidi nemají soudnost. Rodit na hranici padesátky a později
Mně je 40 a nešla bych do toho už ani teď. Nebudem ani mladší, ani zdravější a energičtější. Jak k tomu ty děti přijdou? |
| ...j.a.s... | 81911 |
|
16.3.2017 22:14:39
Anett a je to opravdu tak bizarní? Bych řekla, že je to hodně časté. Spousta žen má zamražená embrya a po jednom úspěšném IVF se právě rozhodují o dalších potomcích, což se samozřejmě může různě komplikovat i osobní situací. Třeba se rozvedou nebo nakonec potomka z finančních aj. důvodů neplánují. A co pak? Skoro bych řekla, že dnešní kliniky jsou plné potencionálních sourozenců a to, co píše Eecka se časem bude týkat spousty z nich.
Mně teda přijde i divné mít jedno dítě přes IVF a další zamrazené do zálohy. Divný, že je vlastně stejně staré, ale narodí se třeba až za další dva roky. Nevím, asi bych to takhle nechtěla. Jenže nezamrazuj, když nevíš, zda ti ten pokus IVF vyjde. Uf, uf. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
16.3.2017 22:12:17
Ne, psala, že obojí je darované. "Svagrova byla 5 let po prechodu, nikdy predtim nerodila, vajicko i spermie byli darovane a otehotnela na prvni dobrou"
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
16.3.2017 22:11:32
Také si pamatuji, že se na ZŠ řešilo, když měl někdo "staré" rodiče.
Netuším, jestli to děti měly z vlastní hlavy, nebo odposlouchané od dospělých, ale opravdu to téma mezi dětmi bylo. |
| ...j.a.s... | 81911 |
|
16.3.2017 22:09:04
Inko, jak není vlastní?
Situaci, co psala Eecka, jsem pochopila tak, že jde právě o bio materiál obou rodičů. |
| ...j.a.s... | 81911 |
|
16.3.2017 22:07:40
Karkulíno, mě je jich vlastně líto. Nevím, zda se o tom dostatečně na těch klinikách mluví, co a jak, když nějaká embrya zbydou a zároveň věk matky už se pohybuje u toho limitu.
To uznávám, že musí být hodně těžké. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
16.3.2017 22:05:56
To není vlastní dítě, je to cizí vajíčko i spermie.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
16.3.2017 22:04:51
" tohle je opravdu hodně ujeté!"
Ujeté je především mít vlastní dítě v raném stádiu vývoje někde zmrazené v piksle. Vůbec si to neumím představit a předpokládám, že kdybych se do takové bizarní situace dostala, také bych chtěla to dítě donosit a porodit, byť v seniorském věku. To je prostě situace, která nemá ideální řešení, když už jednou byla rozjeta. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.