| Tulka. | 112599 | 
| 
 | 
 10.5.2017 10:25:18 
Zkus to,ten náš vypadal jako mrtvolka,úplně zázračně obživnul.Snad to dopadne 
![]()  | 
| culík +1 | 117857 | 
| 
 | 
 10.5.2017 10:21:04 
Ano, díky. Zrovna ráno jsem se dívala na komplexní kapky s vitamíny, že to koupím. V tom Rodicare něco je, ale kapky pořídím. Díky ! 
 | 
| culík +1 | 117857 | 
| 
 | 
 10.5.2017 10:20:12 
Máme veterinářku, která se na hlodavce specializuje. Tak věřím, že je ve správných rukou.  
Já vím, že trápení je na nic, ale kdo rozhodne, že už to opravdu nejde ? On je jako náš člen rodiny, když jsme doma, je celou dobu mimo klec a je jako pejsek, který s námi chodí po bytě. V kleci je vlastně jen v noci a když nejsme doma. Takže je to těžké. A je mladej, má rok a půl. Ale samozřejmě chápu, co jsi tím chtěla říct. Určitě ho nechci trápit.  | 
| Tulka. | 112599 | 
| 
 | 
 10.5.2017 10:17:23 
Měli jsme něco podobnýho u křečka,kapala jsem mu do tlamičky komplex vitamínů,dal se zase do kupy.Dáváte mu něco takovýho?Morčata jsou na nedostatek vitamínů citlivý. 
 | 
| Vranice | 21600 | 
| 
 | 
 10.5.2017 10:01:22 
Měli jsme během let několik morčat a u jednoho se nám stalo něco podobného. Absolvovali jsme nemálo vyšetření na veterině, broušení zubů, krmila jsem rodicarem ze stříkačky, nepomohlo nic. Nejhorší je, že všude na netu píší, že pokud morče přestane žrát, do 2-3 dnů pojde a ono ne. Trápili jsme se s ním přes měsíc, nosili mu zelené krmení - trávu, pampelišky, jetel, salát, okurku - vždycky si pár lístků vzal, nikdy se pořádně nerozkrmil. Cca po měsíci trápení odešel. 
Kdyby se nám to stalo příště, nechám morče uspat. Ušetřím ho trápení, dětem koupím nové a ještě ušetřím ty tisíce, co jsme do toho za různé léky a vyšetření dali. Jinak doporučuji vyhledat veterináře, který se na hlodavce specializuje, neboť většina vetů má zkušenosti spíš s pejsky a kočkami.  | 
| culík +1 | 117857 | 
| 
 | 
 10.5.2017 9:55:29 
Zuby se snaží používat i při té kaši, mele tím pantem než to polkne. Ale od veškeré zeleniny co mu dáme odvrátí hlavu. A když to dám hodně blízko k němu, tak odejde do svého jiného úkrytu, jen aby u té zeleniny nebyl.  
Ano, vím, měl by jíst pravidelně. Předtím jsem ho občas musela skoro držet zkrátka, protože hrozně moc jedl a byl jako koulička.  | 
| Lucie (+3 zlatíčka) | 80921 | 
| 
 | 
 10.5.2017 9:46:51 
Nechci strašit, ale ségra měla morče, které mělo jen nějaký ekzém na čumáčku, dr. morče prohlédl, doporučil vitamíny a morče přestalo žrát. Tak se domluvila návštěva u jiného veterináře, ale morče mezitím chcíplo. Přesto chtěla ségra vědět, co se teda vlastně stalo, že ho snad zabily ty vitamíny a ukázalo se, že morče mělo zlomenou čelist. Dál už jsme nepátraly, ale vypadá to, že se to muselo stát při tom prvním vyšetření. 
Držím moc palce, ať vám to dobře dopadne ![]()  | 
| Citronove koliesko | 7937 | 
| 
 | 
 10.5.2017 9:39:57 
A to co vyplivne je rozzvykane? Používa tie zuby? 
Naše morčatá nikdy neodolajú čerstvej tráve. A skúsila by som banán. Sestre ho doporucili ked morca nechcelo jest (stratilo zuby). Btw. ani si neviem predstavit morca ktoré neje, ved morča je ako malá skartovacka, je mi ho ľúto. ![]()  | 
| culík +1 | 117857 | 
| 
 | 
 10.5.2017 9:00:33 
Nabízíme vše co můžeme, i pampelišky. On si to vezme do pusy začne hrozně dlouho žvýkat a pak si to packou vytáhne z pusy. Jako kdyby to nemohl polknout. Ale na druhou stranu ten Rodicare, což je vlastně kaše, tak někdy mu dávám stříkačkou do tlamičky a někdy to jí jako pes z misky. On i vodu pije z misky a néé z pítka, takže tohle umí. No a tím pádem vlastně polyká, takže to umí.  
 | 
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 | 
| 
 | 
 10.5.2017 8:55:51 
Chudáček. Moje morče milovalo pampelišky, nenechal by se na ně přemluvit?  
![]()  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.