| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Drobní hlodavci

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 2020  [Dalších 1770 >>]
K_at 121378
31.1.2016 15:48:08
Kocoura máme, neplánovaně. Ale to je můj mamánek. Psa chci jen já, což je špatný. Navíc kocour je asociál a hysterčí i z kotěte jdoucího kolem. Manželův názor je: pořiďte si, co chcete, ale já se o to starat nebudu. A sama psa nezvládnu.
N.
  • 
31.1.2016 15:43:53
Neznama: ja to mam presne naopak, me pripadaji hloupa morcata. Morcata mame 2, kralika uz jen jednoho.

Ale diteti bych ani jedno z toho neporidila, fakt je to velky zavazek - kralikovi je nutno dvakrat tydne vycistit zachod, morcata se na zachod chodit nanaucila, tak tem je nutno vymenit podestylku v cele kleci, to delame jen jednou tydne. Deti to nebavi, ale musi.

Morcata jsou zas vic mazliva(nebo se vic boji detem utect, to nevim), kralik, kdyz nechce, tak se nemazli.

Krecky jsem mela jako mala, a jsou to proste nocni zviratka, pres den s nima moc zabava nebyla.
Ropucha + 2 120300
31.1.2016 15:43:24
Biglice, my máme naše hlodavce rádi.
Jasně, není to pes ani kočka, co se týče sociální interakce, ale to je zase vyvážené nižší náročností chovu. A je to živý tvor, o kterého se dítě může starat, pozoruje ho, učí se ohleduplnosti a péči, určitě mu to něco dává.
Ale nechci to nikomu vnucovat, věřím, že každého to nemusí bavit.
BIGLICE 147068
31.1.2016 15:34:16
Přiznám se , že jako dite jsem trpěla. Rodiče v dobrem úmyslu na prvne pořídili zebricky, se kterými zadna legrace nebyla, to mi bylo asi šest. Pak jsme meli od mych devíti let krecka. Taky zadna hitparada. Je to noční živočich, mazlit se s nim neda ,je malý a citlivý na pád. Takže když vypadne diteti z rukou ,často je po nem. Az mi bylo dvacet ,tak jsme si pořídili psa ,labrodora a vůbec se to nedalo srovnat~z~ . prostě za Me psa nebo kočku ,jinak mi to pro deti přijde o ničem.
BIGLICE 147068
31.1.2016 15:34:07
Přiznám se , že jako dite jsem trpěla. Rodiče v dobrem úmyslu na prvne pořídili zebricky, se kterými zadna legrace nebyla, to mi bylo asi šest. Pak jsme meli od mych devíti let krecka. Taky zadna hitparada. Je to noční živočich, mazlit se s nim neda ,je malý a citlivý na pád. Takže když vypadne diteti z rukou ,často je po nem. Az mi bylo dvacet ,tak jsme si pořídili psa ,labrodora a vůbec se to nedalo srovnat~z~ . prostě za Me psa nebo kočku ,jinak mi to pro deti přijde o ničem.
Ropucha + 2 120300
31.1.2016 15:27:48
Neznámá, ona je ta inteligence u zvířat individuální, stejně jako u lidí :-)
Mám doma morče mazané i morče úplně hloupoučké.
Řekla bych, že z dobrého seriózního chovu je vždycky šance získat i duševně zdatné zvíře.
neznámá 91073
31.1.2016 15:24:19
A co pískomil? Mají ho ve školce, nesmrdí, je hodný, doslova mazlík. Ve školce má teda hodně pozornosti, tak mají jednoho, domu by to chtělo asi dva pískomily.

Křeček smrdí a dělá randál. Ovšem smrdí míň než potkan, při normální údržbě jednou týdně smrdět není. Děti teď mají morče a králíka. Morče smrdí hodně, musí se mu často čistit podestýlka, zdá se mi, že oproti králíkovi hodně čůrá.
Králík nesmrdí téměř vůbec téměř vůbec, (asi dostanu za uši~:-D) králík mi přijde dost tupé zvíře, morče je chytřejší.
Ropucha + 2 120300
31.1.2016 15:23:12
Kat, ano, a další věc je, že průměrný věk křečka jsou dva roky, morčata žijí mnohem déle. Takže s morčetem si člověk uvazuje na krk dlouhodobý závazek. Je pravděpodobnost, že ten závazek postupně přejde z velké části na rodiče, jak budou dítěti přibývat jiné starosti a povinnosti.
K_at 121378
31.1.2016 15:13:54
...asi jsi to definovala. Rozhodně je morčátko mnohem náročnější na pozornost a klec po schodech dcera opravdu neodnese. Křečkovi se věnovat budeme, ale je mnohem větší individualista než morče. A navíc jsem alergik, už i ti potkani my dávali ke konci dost zabrat. Tím, že většinu péče (pod mým dohledem a buzerací) zajistí dítko, se mi uleví.
Ropucha + 2 120300
31.1.2016 15:12:06
Kat, ano, morčata potřebují větší prostor a jsou náročnější na udržování pořádku a na společnost, než křečci. A také ty zoubky ...
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 2020  [Dalších 1770 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.