| Drypetis | 154924 |
|
|
26.10.2023 18:35:49
Nikdo není dokonalý, každý udělá nějaké chyby.
Někdy dost velké chyby pramení i ze snahy neopakovat výchovu svých rodičů a vydat se jiným směrem a ten taky nemusí být úplně správný ![]() |
| Drypetis | 154924 |
|
|
26.10.2023 18:33:46
Stáňo,
nic si nevyčítej. Spíš je to asi povahou a ta školka by mu vadila i v pěti letech. Škola už je povinná, o té se moc diskutovat nedá. Já zas okolo sebe vidím negativní dopady pozdní socializace, kdy dítě bylo třeba až do 6 let jen s matkou nebo prarodiči a bylo ve škole tak bezradné v kolektivu, že se hned stalo terčem šikany. To si nevybereš. |
| Stáňa * | 7932 |
|
|
26.10.2023 18:25:27
Že jsem ve dvou letech dala starší dítě do jeslí a pak trvala na dochazce do školky, přestože tam nechtěl být a e identne na to nebyl zralý.
Jen nevím, jak bych to i se současnými zkušenostmi udělala jinak. Byla jsem mladá matka dost pod vlivem tchyně, na samotě, bez sociálních kontaktů, bez auta. Asi bych si to jinak nedokázala stejně prosadit. Dítě to ale odneslo. A vyčítá mi to dodnes. S mladším to bylo naprosto v pohodě a věřím, že on se svou povahou by to v jeslich zvládl. |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
26.10.2023 18:12:02
Já myslím, že to je tím, že děti jsou naše, mít děti někoho jiného, třeba by to byl boj a neporozumění.
Nebo kdyby děti s naší povahou měl někdo jiný, udělá jim ze života peklo, neúmyslně. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
26.10.2023 17:40:23
Beat, ano, jestli se něco v mém životě vydařilo, jsou to ti dva
![]() Ráda bych si to připsala jako zásluhu, ale není to zásluha, je to dárek, požehnání, štěstí, šťastná kombinace genů a podmínek, v nichž mohli vyrůst. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
26.10.2023 17:36:50
"prostě jsme dělali, co jsme uměli, byli jsme s nima, dokud o to stály, nikam jsme je neodkládali, věnovali jsme jim veškerý volný čas a máme je rádi"
Evelyn, jojo, zhruba na to jsme vsadili Ale máme své limity a někdy se děti projevily jako zralejší, dospělejší a rozumnější než my, z čehož mám na jednu stranu radost, ale zároveň je mi stydno ![]() |
| Beat | 107867 |
|
|
26.10.2023 17:36:41
Ropucho, to bych mohla podepsat.. mám úžasný děti.
|
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
26.10.2023 17:26:33
Jo, dokud si děti neuměly říct, bylo to blbý, ale prostě jsme dělali, co jsme uměli, byli jsme s nima, dokud o to stály, nikam jsme je neodkládali, věnovali jsme jim veškerý volný čas a máme je rádi
![]() Jsem ráda, že už za ně nemám zodpovědnost, připadá mi, že si poradí mnohem líp samy. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
26.10.2023 17:24:00
Moje děti byly obě úplně bezproblémové, dá se říct. Úžasné. Problémy ve škole (i jinde) plynoucí z hyperaktivity apod. nepočítám, to považuji za standardní věc, s níž jsme se vypořádali. Vždycky se s nimi výborně vycházelo, i v pubertě nadprůměrně hladce. A jsou z nich úžasní dospělí.
Já to ale přičítám tomu, že oni jsou prostě lepší lidi, než já jsem rodič, a prosadilo se to navzdory mojí nedokonalé péči a nedokonalé výchově. |
| Liaa | 29716 |
|
|
26.10.2023 17:15:46
"liaa, já ti nevím...
já taky přesně vím, jak by měla zaznít písnička, jak by měl vypadat dort, jak by měl vypadat obrázek, jak se má zabalit dárek aby vypadal luxusně... ale nezapívám čistě ani veršíček, moje dorty nejsou ani zdaleka tak hezké, jak je vidím v představách, obrázky jsou spíš jako špatný vtip a balicí papír mám vždycky nějak šejdrem... a co si budeme povídat, nejlépe se vychovávají cizí děti a "doma není nikdo prorokem" nakonec třeba psychiatři sami často žertují, že musí v blázinci nosit pláště, aby se nezamíchali mezi pacienty..."On je trochu rozdíl mezi tím, když dítěti neuděláš hezký dort, a mezi tím, když ho odložíš nejprve ke známým a pak do děcáku, protože tě otravuje se o něj starat. ![]() |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.