| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Čtyři v tom

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 530] Názory 531540 z 1388  [Dalších 848 >>]
Monty 129940
13.2.2013 19:31:50
Terezo,
ale já vůbec neobhajuju, že by se to nemělo platit.
Jen píšu, že když na to není, tak na to není, a na mým žebříčku důležitosti to opravdu není v top ten.
Sociálce jsem na penále zaplatila asi šedesát tisíc a VZP ještě víc.
Jenže pořád je mi to milejší než žít z ruky do huby, jen aby bylo povinnosti učiněno zadost.
Kudla2 58452
13.2.2013 19:31:08
Monty,

ale já se nebavím o tom, co je subjektivně důležité pro násilníka nebo tu slečnu. Je jasné, že pro oba je v danou chvíli důležitější chvilkové potěšení.

Přijmeme-li, že nelze/nenáleží nám posoudit, zda je upřednostnění chvilkového potěšení před dlouhodobým průserem správné či nikoli, pak nám nenáleží posuzovat tu slečnu, ale ani toho násilníka.
Monty 129940
13.2.2013 19:29:41
Terezo,
zdravotní pojišťovna není "stát".
Dluhy u státu jsou jen finančák a sociálka.
Mmch., paradoxní je, že sociálka ti vyjde vstříc se splácením, VZP ne, i když její dluh je promlčitelný.
NovákováM 120401
13.2.2013 19:28:51
Monty.. no jo, ale když si zlomíš nohu... tak asi těžko budeš platit všechno.

To má zase Kudla asi pravdu, nemyslíš? No, on ten stát to z tebe případně nějak "vytluče", protože když nedlužíš milióny, jsi snadno dohnatelná.
Sam01 129844
13.2.2013 19:28:19
Monty,
moje starší dítě celou zimu v teniskách chodí. :-) Dobrovolně a nechce si nechat koupit normální boty.
Kdybych neměla na boty pro dítě,tak existuje množství charit i je možné se obrátit na neziskovky nebo sociálku. Ty to tak zbytečně hrotíš a přehráváš. Neznám nikoho,kdo by neměl na botky pro dítě a nebo kamarády,kteří přenechají oblečení a botky pro děti. Navíc třeba v tom bazárku kousek od Lucie je koš,do,kterého dávají maminky oblečení zdarma.
Já sama jsem třeba bedny oblečení od kamarádky ze sekáče vozila k dětské doktorce,která to přerozdělila dle vlastního uvážení dál.
NovákováM 120401
13.2.2013 19:27:58
mám důkaz, dostala jsem penále 20 ,-- Kč - ještě jsem to řešila, kdy to došlo a proč...
a exekuce na účtu mne po 3 týdnech (jsem si říkala, že to zaplatím s další zálohou), stála navíc 400 ... vyšší než ten dluh bylo poštovné za tu pruhatou obálku ...
Monty 129940
13.2.2013 19:27:54
Kudlo,
vzhledem k tomu, že k doktorům nechodím bych umřela dřív, než by mi mohl cokoli zjistit.
A když už někam jdu, tak k soukromému, kterého si platím cash (zubař, v těhotenství gynekolog).
NovákováM 120401
13.2.2013 19:25:31
Tak já jsem nejradši, když mám na obojí. A dluhy u státu ráda nemám vůbec, protože ty mne doženou vždycky sakra rychle...
Mám účet i jiný majetek.

Navíc neplatím minima, u mne by to za pár měsíců narostlo do obludných rozměrů.

Kdyby to bylo možný, asi bych ty botky pořešila přes kamarádky. Já rozdávala třeba 1 x na noze.
Protože na horách jsme byli 1 x... a na svatbě taky.
Takže jsem čutla do světa dvoje goretexky vysoký a dvoje lakýrky... no, jo, rostou jim nohy.
Podobně jsem přijímala některé boty zase já, ale já z toho nemám ujímání. Jen najít někoho, komu je dát, nebo kdo ti je dá.
Nevím, zda by ti to nevadilo, v tomhle jsem zase já trochu "sportovec"

Kudla2 58452
13.2.2013 19:23:04
Monty, takže kdyby Tě nedejbože potkala vážná nemoc, tak budeš považovat za nemravné zajít si k doktorovi, protože sis neplatila pojištění?
Sam01 129844
13.2.2013 19:23:01
Monty,
taky platím mnohonásobně víc,než vyčerpám. Taky ze svých daní přidávám na dávky lidem a přitom žádné neberu. A ano taky se mi to nelíbí,ale zatím jsem nepřišla na to,jak ty daně neplatit a nemít problémy s finančákem.

Vnitřně se ztotožnit s placením zdravotního a sociální nemusíš,ale nakonec ho musíš zaplatit stejně. A jestli ho platíš se zpožděním a jsi ochotná se smířit s penále je to tvoje rozhodnutí. Nicméně stejně to nakonec zaplatit budeš muset. Ať už dobrovolně nebo nedobrovolně.
[<<Předchozích 530] Názory 531540 z 1388  [Dalších 848 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.