| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Čtyři v tom

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 1388  [Dalších 808 >>]
Sam01 129844
13.2.2013 18:46:05
Takže je v pořádku,že upřednostnila krátkodobé potěšení,před svojí budoucností?

Křesílko za pár měsíců může za zlomek ceny prodat do bazaru,kalhotky se vytahají,ale dluhy jí zůstanou a budou rychle růst dál.
Monty 129940
13.2.2013 18:44:00
Nelze.
Žádná "jediná objektivní správnost" totiž neexistuje.
Monty 129940
13.2.2013 18:43:27
Kudlo,
a kdo prosím tě stanovuje, co je a co není správný?
Když tedy vynecháme trestní právo?
Její přístup je dejme tomu nepraktický a zadělává si tím na větší malér v budoucnu (penále). Ale očividně jí za to stojí, tak co chceš řešit? Ty za ní tu elektřinu ani pokutu u MHD platit nebudeš. A dávky v hmotné nouzi by dostala tak jako tak.
Kudla2 58452
13.2.2013 18:42:02
já nerozporuji, že jsou lidé, pro které je okamžité uspokojení důležitější než následky.

Já rozporuji pouze tvé tvrzení, že nelze říci, zda je to (momentální ukojení bez ohledu na dalekosáhlé následky do budoucnosti) správně či nikoli.
Kudla2 58452
13.2.2013 18:40:22
Monty, ale ty fakt nechápeš, že NETVRDÍM, že Lucka je "hodna opovržení", dokonce si to ani nemyslím, tím méně chci o tom někoho přesvědčovat, ale že lze s klidným svědomím prohlásit, že její POSTUP (užít si teď bez ohledu na následky) není správný.
Monty 129940
13.2.2013 18:40:00
Kudlo,
ale to není scestný argument, to je realita, i když si to nechceš připustit. ~;)
Jaký JINÝ důvod by existoval pro dělání ČEHOKOLI než momentální pocit, že je to dobré a správné (event. potřebné) udělat?
Jistě, mechanismy, kterým těm věcem lidé dospějí jsou různé, pohnutky jsou různé, i ty věci samy o sobě, ale princip je to platnej, ať už se ti to líbí nebo ne.
Svým nevhodným příkladem jsi ho dokonce sama podpořila - ano, jsou i lidé, pro které je krátkodobé ukojení chtíče natolik důležité, že někoho znásilní.
Kdyby nechtěli a nic z toho neměli, tak to nebudou dělat.
Postihy a důsledky takového jednání je druhá věc.
NovákováM 120401
13.2.2013 18:38:16
To určitě má. Spousta lidí neví. Já jsem s lidmi, kteří řeší své finance,dnes a denně, představ si, jaké je pro mnoho z nich překvapení, že nemají-li práci a nejsou nikde hlášení, musí si hradit zdravotní pojistné.
A že zdravotní pojistné nezakládá účast na nemocenském, že je to prostě na lékařskou péči......
A to jsou to často podnikatelé, kteří třeba jen nevykonávají činnost po jistou dobu.

Takže finančně negramotní nebudou.
Sam01 129844
13.2.2013 18:36:14
Terezo,
já si tohle hlídám a mám ofocené i všechny výstupní listy pro případ,že by je někdo někam zabordelil.

Podle mě si to prostě má každej hlídat ve vlastním zájmu.
Monty 129940
13.2.2013 18:35:48
Nechápu, o co se snažíš.
Mne nepřesvědčíš, že je Lucka hodna opovržení a já nehodlám přesvědčovat tebe - ani nikoho jinýho - že není.
Píšu svůj názor, stejně jako ty.
Potřebu "vyhrát" v jakékoli komunikaci považuju za dětinskou a hlavně naprosto nereálnou. ~;)
Kudla2 58452
13.2.2013 18:33:17
už jsem ti řekla, že to nebylo myšleno proti té holce, ale proti tvému scestnému "argumentu", že podstatný je momentální význam určitého činu pro toho člověka, nikoli následky toho činu.

Ale pokud máš s některou částí tohoto tvrzení problém, řekni s kterou a já ti to klidně ještě několikrát v různých obměnách zopakuji.
[<<Předchozích 570] Názory 571580 z 1388  [Dalších 808 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.