Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| NovákováM | 120401 |
|
13.2.2013 18:32:04
Sam, jen vysvětlím, co se týče toho zdravotního, spousta lidí je dost bordelářských (jasně, to je neomlouvá), ale pohybuju se v tom. Stačí, abys někde zasklila pracovní smlouvu, i historicky, zaměstnavatel zanikl nebo tě nenahlásil a lítáš v dluhu ani nevíš jak.
Je dobře, že si to hlídáš. |
| Monty | 129940 |
|
|
13.2.2013 18:28:55
Aha, Kudlo, takže tohle
"a pro někoho je užitečné znásilnit ženskou v parku, protože si nutně potřeboval zaš.t a zrovna nikdo nebyl po ruce. Pro něj to zkrátka mělo větší cenu než klidný spaní na svobodě místo v lapáku. Fakt mě svejma argumentama docela bavíš" napsal někdo jinej, že? ![]() |
| Sam01 | 129844 |
|
|
13.2.2013 18:27:40
Monty,
mi si opravdu nerozumíme. To,že do MHD je potřeba lístek ví každé malé dítě. Dnes tedy opencard. Jestliže jela bez jízdenky a dostala pokutu měla jí zaplatit. To je prostě bez debat. Jestliže pracovala,tak měla normálně výplatu a mohla všechno napravit. S tím zdravotním je to fakt divný,že si nehlídala jestli ho má placené. Stačí jeden telefonát na pojišťovnu nebo žádost o výpis a je jasno. Mě přijde celkem normální hlídat si svoje věci jestli mám vše v pořádku. Zjistit a doplatit se to dá celkem jednoduše. Dokonce se dá zažádat o prominutí části platby atd. Mě nevadí to,že si nadělala dluhy to je její věc,ale to,že se ani nesnaží se jich zbavit. A to co jí zlomí vaz nebude těch 20 000,-kč,ale budou to stále rostoucí penále. Nemůžu pochopit,že si někdo dobrovolně takhle komplikuje život. A ten dluh je podle mě větší,protože jenom plyn a elektřina byl asi 12 000,-kč tuším. (myslím,že říkala 8 elektřina a 4 plyn) Navíc má dítě,takže ho vystaví tomu,že budou žít v bytě bez tepla a elektřiny. Už nerozhoduje jenom za sebe ,ale i za malou. |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
13.2.2013 18:15:17
Zase Montin "úkrok stranou" a polemika s něčím, co nikdo ve skutečnosti neřekl.
Nikdo se nevymezoval proti tomu "udělat si občas radost". Dostat se kvůli "udělání si radosti" něčím, co buď nepotřebuju nebo to můžu pořídit daleko levněji, do finančního průs.ru, ze kterého se budu hrabat leta, to už je malinko jinej level. Za studií si taky člověk neodpírá oblečení a knížky, ale když má málo prachů, tak spíš zaplatí nájem a menzu a koupí si něco v sekáči a pořídí si průkazku do knihovny. Pokud si chce "udělat radost" tím, že si koupí Vuittonku a nezaplatí nájem, tak si myslím, že jeho taktiku lze celkem s čistým svědomím označit za nesprávnou. |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
13.2.2013 18:10:55
Monty,
zase tvůj typickej argumentační "úkrok stranou" a vášnivá polemika s tím, co ten druhej vůbec neřekl a ani říct nechtěl. Já nesrovnávám tu holku s kriminálníkem (to, že si někdo chce udělat radost, i dkyž na to nemá, a že je finančně negramotnej, skutečně není co do společenské nebezpečnosti srovnatelné s tím, že někdo někoho znásilní.). Té holky je mi dost líto, protože si nic moc neužije a protože některé věci zřejmě nepobírá, tak se může dostat do mnohem většího průšvihu, než si zaslouží. To srovnání platilo výhradně tvému "argumentu", že nelze posoudit, že určité jednání není dobré, protože rozhodující je, že pro toho člověka subjektivně v danou chvíli má větší význam než následky toho jednání. |
| Monty | 129940 |
|
|
13.2.2013 18:03:13
Nestihla jsem to dokončit, takže ještě doplňuji - spousta holek v Luciině situaci se do maléru nedostala jen proto, že si to dítě pořídily s jiným typem chlapa. Aspoň v okolí jsem to viděla dost běžně. Mladá, lehkomyslná holka otěhotní, chlap ji nekopne do zadele, dá si svý věci do pořádku a normálně funguje.
Ostatně nešlo o žádný závratný částky, dluh ve výši 20 tisíc není likvidační, když jsou na to dva. |
| Monty | 129940 |
|
|
13.2.2013 17:02:59
Sam,
ty mi nejspíš nerozumíš. Pokud jsem správně pochopila to, co Lucie říkala v dokumentu, tak měla dluh u VZP - jak mohl vzniknout jsem ti psala, a fakt to nevnímám jako něco extrémního, tohle se stalo x lidem které znám, stačilo se třeba přehlásit k zahraniční pojišťovně v místě, kde pracovali nebo ten měsíční výpadek v zaměstnání, a ani jeden z nich není lempl nebo zneužívač dávek. S tímhle měl problém skoro každý, kdo nepracoval před MD jen na jednom místě - aspoň tedy každý, koho znám. A pak u MHD. To taky není nic výjimečného, dostat pokutu v MHD, ať už proto, že jedeš načerno nebo ti o pět minut propadne lístek. Sestra třeba dostala pokutu za to, že označila špatnej lístek psovi. Jiná věc je, že ji měla zaplatit, samozřejmě. Ty ostatní problémy vznikly až POTÉ, co neplánovaně otěhotněla. |
| Sam01 | 129844 |
|
|
13.2.2013 16:20:03
Monty,
pokud si kromě toho svetru zaplatí také ostatní služby,které čerpá nemám s tím problém. Pokud koupím svetr a budu počítat i s tím,že mi zbyde na jízdenky,zdravotní ,teplo,elektřinu,plyn aj. věci je to zcela legitimní. V opačném případě o té legitimitě pochybuji. Ona svým jednáním nepoškozuje jenom sebe,ale i ostatní. Nevidím jediný důvod,proč omlouvat něčí nedbalost. Předpokládám,že taky za služby musíš platit jako mi ostatní. A zcela upřímně kdyby měla jeden dluho mohl se stát omylem,ale jestliže má dluhy na několika místech rozhodně nejde o náhodnou chybu. Navíc je evidentní,že to neřeší ačkoliv to mohla jednoduše pořešit a nebo alespoň část z toho. |
| Monty | 129940 |
|
|
13.2.2013 16:07:29
Sam,
a já někde píšu, že ti lidé čekali/čekají s nataženou rukou, co dostanou? Jen se přizpůsobili situaci. Když byli sami, užívali si, když mají rodinu, mají zase jiné priority. To, že někdo ve dvaceti nebo pětadvaceti utratí prémie v práci za svetr nebo lodičky místo toho, aby si je uložil na účet přece neznamená, že bude jednou živořit na dávkách. |
| Sam01 | 129844 |
|
|
13.2.2013 16:03:16
Monty,
a mě právě děsí svět,kde je každý nezodpovědný a čeká s nataženou rukou co dostane. Kdyby to udělali všichni,tak,jak by to tu asi vypadalo. Připadá mi,že Lucie nikdy nic neřešila. A díky tomu se dostala do těch problémů,které má. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.