| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Čtyři v tom

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 590] Názory 591600 z 1388  [Dalších 788 >>]
Monty 129940
13.2.2013 15:34:03
Jo, a ještě tohle.
Pokud je člověk na něco sám, tak i uspořený peníze jednou na něco musíš použít, protože k situacím, kdy jsou potřeba dochází poměrně běžně.
Já jsem měla za život jedno jediný období, kdy jsem reálně mohla něco ušetřit, protože jsem nemusela všechno platit ze svýho. Jenže pak stačilo nemít půl roku pravidelnej příjem a bylo rázem po úsporách. ~:(
Monty 129940
13.2.2013 15:28:19
"Pokud pracovala,tak proč nic nemá? Proč nemá nic uspořeno?"

Sam,
protože není ty.
Ty se možná pohybuješ mezi samými echt zodpovědnými lidmi, co vydělávají jen proto, aby mohli spořit, já třeba ne.
V Lucčině věku jsem znala minimum holek, co by měly uspořeno ze svýho, kromě těch, co šly pracovat do zahraničí. A ani tak to nebyly žádné závratné sumy. Navíc, ona neplánovala, že otěhotní, takže si na to těžko mohla "odkládat stranou".
Nevím, mně přijde, že fakt žiju v paralelním vesmíru, kolem mne byli vždycky lidé, co si dělali radost a z peněz ve štrozoku ji teda ve dvaceti ani pětadvaceti neměli. Nikoho takovýho jsem neviděla ani na obrázku. A když už v tom věku zacházeli s penězi "rozumně", tak s takovými, které od někoho dostali, třeba je zdědili.
Svět, kde je každej rozumnej a od puberty si odkládá stranou mne celkem děsí. A jsem ráda, že v něm nemusím žít. Když jsem šla v patnácti na první brigádu, tak to bylo proto, že jsem si chtěla koupit nový džíny v Tuzexu, ne proto, abych je rozumně investovala a přijde mi to v tom věku úplně běžný a normální.
Monty 129940
13.2.2013 15:21:12
Sam,
"hromadu" dluhů si představuju úplně jinak.
Hypoteticky - pracovala někde jako servírka, pokud jsem to dobře pochopila. To sociální a zdravotní za ni buď nemusel platit zaměstnavatel nebo ten dluh vznikne tak, že jsi třeba měsíc nebo dva bez práce, nepřihlásíš se na pracovní úřad a už v tom jedeš. A tohle ona ani vědět nemusí - já to v nějakých dvaceti taky nevěděla, zvlášť když mi tehdy někdo z kolegů tvrdil, že existuje nějaká tříměsíční ochranná lhůta. Jela načerno - to dělá spousta lidí, i daleko starších a "bohatších", je to sice kravina, ale děje se to.
No a pokud jde o oblečení, pravděpodobně se do toho, co nosila před těhotenstvím nevejde, na tom nevidím nic divnýho. Když byl syn ve věku Luciiny dcery, taky jsem nemohla nosit nic z toho, co předtím, protože jsem měla jinou konfekční velikost.
Sam01 129844
13.2.2013 15:11:57
Jo a ona sama v jednom díle říká,že si půjde na sociálku zažádat o mimořádné dávky. T.č. má mateřskou a výživné. + dostala těch 20000,-kč,které utratila.
Sam01 129844
13.2.2013 15:10:31
Monty,
tak znovu. Pokud pracovala,tak proč nic nemá? Proč nemá nic uspořeno? Proč neměla oblečení atd.
Od školy má drahně let,takže si snad za ty roky mohla něco pořídit.
Ona si pořídila jenom dluhy.
Třeba ten odpojený elektroměr teď bude stát majitele bytu dost velké peníze. Pochybuji,že je z ní a toho jejího spolubydlícího dostane. Bude platit revizi a nové připojení elektroměru. Před pár lety jsem to platila 5000,-kč. Vzhledem k tomu,že šlo všechno nahoru myslím,že to bude teď už víc. A k tomu samozřejmě dluh + penále a to penále má u všech dluhů.
Sam01 129844
13.2.2013 15:06:35
Monty,
to,že si koupila Anonci a dívala se po inzerátech společnice mě nechává klidnou. Podle mého nebylo ani reálné,aby si opravdu něco hledala,když nemá hlídání. Když se podíváš na ten dokument,tak se poflakuje s kočárkem kolem bufáče na tom hnusném starém autobusovém nádraží.Ani v jednom díle nebyl náznak toho,že by třeba aktivně hledala přes agenturu,na internetu nebo kdekoliv jinde.
Jestliže předtím pracovala,tak mi řekni,proč měla jedny kalhoty a hromadu dluhů.

A co se dávek týček,tak já bych hodně upravila pravidla pro jejich čerpání. A to ještě také s ohledem na to,jak kdo do té kasičky během aktivního života dával. Ten,kdo pracoval roky a pak přijde o práci by měl mít logicky dávky vyšší,než ten,kdo nikdy nic nedal.
Tohle rozhazování a "charita" přijde jednou celou Evropu pěkně draho.
Monty 129940
13.2.2013 15:04:30
"Bude další,kdo stojí v řadě s nataženou rukou."

Sam,
tobě zjevně uniká fakt, že je momentálně na mateřské.
Pokud sis přečetla ten rozhovor s ní, tak tam píše, že ještě v osmém měsíci chodila pracovat do nějakého salónu na recepci.
Nepřijde mi jako vyžírka, která spoléhá jen na stát a parazituje na něm.
Mně daleko víc nemravní a nemorální přijdou ti, co "si nechají" napsat ve třetím měsíci rizikový těhotenství, protože se to "tak dělá", a že jich není málo, ti, co se vydávají za samoživitelky, i když nejsou, jen aby měly od státu víc peněz než trochu naivní a nezodpovědná holka, co to neměla v životě lehký a nejspíš ani do budoucna moc mít nebude, pokud zůstane sama.
Monty 129940
13.2.2013 14:59:00
Sam,
jistě, jenže my je sypeme a berou je i ti, co je nepotřebujou.
Takže je zcela logické, že berou-li i ti, co nepotřebujou, zbývá méně na ty, co potřebujou.
A když mluvíme o Lucce z dokumentu, nemyslím si, že by nechtěla nikdy v životě pracovat, snažila se něco najít i při mateřské, takže mi nepřijde jako prototyp někoho, do koho se bude celoživotně jen cpát a nic z toho.
Sam01 129844
13.2.2013 14:57:23
Markéto,
souhlas. Ona svým chováním poškozuje ostatní. Ať už je to majitel bytu nebo společnosti,kterým dluží. V neposlední řadě na ní samozřejmě doplatí daňový poplatníci. Bude další,kdo stojí v řadě s nataženou rukou.
Sam01 129844
13.2.2013 14:55:52
Monty,
na dávky se pobíračům skládáme všichni a čím víc jich bude tím méně se pak dostane na nás pokud bychom to někdy potřebovali.
Populace stárně,věk-pobírání důchodu-dávek se prodlužuje.Zdravotnictví je čím dál dražší. Jak dlouho asi myslíš,že bude panovat nějaká rozumná rovnováha mězi těmi co do toho pytle sypou a mezi těmi,kteří si jenom berou?
[<<Předchozích 590] Názory 591600 z 1388  [Dalších 788 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.