| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
11.10.2023 19:10:20
TaJ, škoda, že jsem Tě neznala, šla bych nakoupit k Tobě, určitě bys mi dobře poradila
.V září je ve škole nejvíc práce pro pedagogy a já jsem byla navíc rodič , všechno rychle, nejlépe včera, ze všech stran. Přesně jako v reklamě s Hofmanem "na kdy?" Na zítra ![]() Taky to znám, lizt s baterkou a sbírat přírodniny, aby dítě nedostalo čočku od úči ![]() A ještě většinou teambulding o víkendu. |
| TaJ | 81121 |
|
|
11.10.2023 17:41:07
Inko, já jsem si balila učebnice do zbytků tapet, naši rádi měnili tapety v bytě, tak se vždycky nějaké různě vzorované zbytky rolí našly 🙂
|
| TaJ | 81121 |
|
|
11.10.2023 17:37:08
Evelyn, to už je nejmíň 10 let, u těch obalů bývá v obchodě rozměr, první číslo je výška, takže stačí si doma knížky změřit na výšku a s papírkem zajít do obchodu. Na šířku to jde nastavit na různou tloušťku a po straně je proužek na zalepení.
|
| Lei | 37503 |
|
|
11.10.2023 16:48:10
Učebnice obalujeme vždy, přijde mi, že déle vydrží (ty, co se dědí ve škole z roku na rok).
Sešity asi obalené mít mají, zda je to befelem nevím, vytáhli jsme loňské obaly a obalili. Jestli mají obalených 100% sešitů, to nevím. Mně přijde, že to ty rohy trochu chrání před úplným zoslovatěním. Argument spotřeby plastů příliš neuznávám, myslím, že v rámci běžného chodu rodiny je mnohem víc problematických aktivit a činností, které lze zredukovat nebo zcela odbourat a přispět tak k udržitelné spotřebě. A myslím, že dnes už se málokterý učitel bude s dítětem, potažmo rodiči dohadovat, pokud rodiče slušně oznámí, že si nepřejí kupovat plastové obaly a obalovat. Jako dítě/žačka jsem si ráda sešity zdobila - pod igelitový obal jsem si vkládala obrázek nebo fotku dle mého gusta nebo jsem si vrchní stranu sešitu polepila menšími obrázky - taková koláž. I to bylo lepší s obalem, protože jinak se nalepený papír rychle potrhal. Ale na funkci rostlináře (sešitu) to samozřejmě žádný vliv nemělo . Dneska se dá navíc koupit spousta sešitů s krásnými obálkami... |
| Monika | 123907 |
|
11.10.2023 16:38:26
Inko, určitě se můžou používat opakovaně, to přeci nikdo nikomu nezakáže. Ovšem já je měla dost často počmárané, otrhané a podrápané - čím nudnější předmět, tím kreativněji "vylepšený" sešit, resp. jeho obal
![]() |
| Monika | 123907 |
|
11.10.2023 16:35:55
Neznámá, tipuju, že švagrová bude ten případ, kdy knihy jsou jen bytovým doplňkem, nikoliv literaturou
![]() |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
11.10.2023 16:29:31
Děda je měl očíslované jako v knihovně, sbíral i známky taky hodně systematicky
. Ale aspoň jsem se dostala k zakázaným knihám, měl třeba celého Káju Maříka, ale bylo mi zapovězeno sundávat obaly![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
11.10.2023 16:26:11
"Proč nemohou používat obaly opakovaně? Vždyť taková věc vydrží léta."
obal vydrží léta tomu, kdo je vzorný a ten obalovat nepotřebuje... kdo by ho potřeboval, protože je lajdák, ten zničí několik obalů za jeden školní rok ![]() |
| neznámá | 91073 |
|
11.10.2023 16:24:16
TO má švagrová, celá knihovnu má obalenou v béžovém papírů, ladí ji s obývákem. ALe nemá knihy popsané, nechápu, jak se v tom orientuje.
|
| neznámá | 91073 |
|
11.10.2023 16:23:09
Schválně jsem se ptala dětí, jestli rýsují okraje. Vůbec netuší, co je to "rýsovat okraje".
![]() My k tomu nikdy kružítko nepoužívali, stačilo pravítko a rýsovalo se podle číslic. Pokud si vybavuji, jsou 1cm vysoké, tak stačilo přiložit pravítko tak, aby číslice lícovaly s krajem listu a jelo se. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.