Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Monty | 129940 |
|
|
31.8.2018 18:58:27
Bulíku,
no, já bych byla úplně nejradši, kdyby děti nemusely přenášet žádné učebnice. Mmch., mezi cenou brožované knihy s potahovanou obálkou a knihou s obálkou nepotahovanou je zcela zanedbatelný rozdíl. |
| K_at | 121378 |
|
31.8.2018 18:51:19
Xx jo, taky je nema. Az v zari.
|
| X__X | 145723 |
|
31.8.2018 18:48:57
ale ty učebnice ty "děti" dostaly na konci roku v 90%.....mohli to mít dávno hotové.....
na naší základce děti dostávají učebnice až v září. co jsem tak zkusmo nadhodila dotaz v práci, tak děti od kolegyň je taky ještě nemají (jedná se o různé základky). takže 90% se mi zdá jako hodně nadhodnocené číslo ![]() |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
31.8.2018 18:39:05
No ona to není tak pravda....vážila jsem učebnice matiky pro sedmou třídu po mě...byla 2. Dílna.....
Vážila jsem učebnici matiky sekundy, tedy 7 třída...vážila víc jak ty 2 díly dohromady....my k tomu měli jen sešit...což oni též+ pracovní sešit co je jen o 5dkg lehčí než učebnice. Takže ve výsledek....nosí toho víc. Pracovní sešit je skoro na vše. Pokud máte učebnice po sobě, zkuste to třeba s češtinou. |
| Bulik | 15617 |
|
31.8.2018 14:49:21
Li, učebnice jsou v brožované vazbě a lepené proto, že jsou díky tomu a) levnější b) lehčí. Byla bys radši, kdyby dítě tahalo do školy o kilo i dvě navíc, protože učebnice mají tvrdé desky? A aby náklady na učebnice stály školu, potažmo stát, případně rodiče cca o 100 korun víc na kuse?
že radši nemyslíte, než něco plácnete... |
| TaJ | 81121 |
|
|
31.8.2018 14:39:53
Syn dostává učebnice a pracovní sešity vždycky až na začátku školního roku, v červnu vybírají peníze a v září je mají připravené ve třídě, takže obaly taky řešíme až v září...stejně tak klasické sešity na psaní - ty zase kupují hromadně a my ho jen obalíme, ale to už je pohoda, vždycky máme doma nějaké obaly i během roku... Jinak i u nás v papírnictví učebnice obalujeme, ale nemáme to nikde psané jako standardní službu, ale když nám to někdo přinese a požádá, tak pokud to jde, tak vyhovíme, pokud jim to stačí vyzvednout večer...jinak prostě lidi stojí frontu s knížkami a my měříme a hledáme příslušné obaly, máme to už za těch pár let celkem vychytané, ale frontám se prostě nevyhneme....ti prozíravější nosí rovnou papírek s rozměry a dost to tím urychlí jak nám, tak hlavně sobě...
|
| Lída+4 | 138596 |
|
31.8.2018 14:34:13
Docela by mě zajímalo, na kolik lidí je jedno papírnictví v Praze. Ostatně, mě nezajímá, jestli to někde jinde funguje. Nikde, kde jsem bydlela, nic takovýho neexistovalo.
|
| Li. | 14175 |
|
31.8.2018 14:15:05
Lído - letos snad poprvé syn v Praze dostal učenice v červnu. Tedy ne všechny. Jazykové mu ještě chybí. A po telefonu jsem udělala rychlý průzkum papírnictví. Ze tří, co máme v dosahu, opravdu nikde učebnice neobalují. Gratuluju, že máš takovou službu v dosahu, ale u nás jsem ji nenašla.
Jinak mám za syna prasátko, kterému opravdu nevadí, že má zkrabacené sešity a učebnice plné oslích rohů. Jsem nadšená, že to nevadí ani jeho učitelům. Jak už tu někdo napsal (myslím Monty) opravdu nechápu, proč jsem učebnice jen lepené a ne sešité, proč mají slabé desky, proč je dělají v atypických velikostech... První roky docházky syna do školy jsem se snažila a nutila ho učebnice a sešity obalovat. To ale skončilo (nemám na to nervy a jak jsem už napsala, profesorům to nevadí). |
| Lída+2 | 28136 |
|
|
31.8.2018 11:59:21
Lída+4, fakt si myslíš, že to jinde není.....je.....,ale ty učebnice ty "děti" dostaly na konci roku v 90%.....mohli to mít dávno hotové.....
Ale to je ten zvyk nechávat to na poslední chvíli- já osobně to nesnáším úplně strašně. A navíc v Praze bude těch obchodů víc....my tu máme cca 1 papírnictví na 5000obyvatel.....což mi nepřijde zrovna hodně. ![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
31.8.2018 11:07:10
tak ekologické to asi nebude, ale mě to vždycky hrozně bavilo - všechno pěkně nachystat, obalit sešity, učebnice (ideálně stejné barvy pro jednotlivé předměty
), polepit štítky se jménem (ty si tisknu), popsat, podepsat, vyplnit, naplnit penál, ořezat pastelky... když jsme nesehnali vhodný obal, upravovala jsem si je, někda jsem něco balila i do vyráběného obalu z dárkové tašky - ten pak měl neskutečnou výdrž a krásně to vypadalo ![]() nejstarší dcera na to ale kašle už dlouho, syn ani nedostal učebnice domů, pracáky snad ani obalené mít neměl, smrsklo se to na notýsek, žákovskou a 5 sešitů... těším se, že se vyřádím letos s mrňavkou |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.