| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Školní potřeby

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 760] Názory 761770 z 3697  [Dalších 2927 >>]
janna001 59890
19.7.2016 10:39:56
Bačkory budou v srpnu v akci, oblečení na novou sezónu bych pořídila z druhé ruky na mimibazaru. Dělám to taky tak, mám sice jedno dítě, ale roste jak z vody, oblečení měním komplet i dvakrát ročně a solidní mikinu v krámě pod pět stovek nedostanu. Totéž kalhoty, obojího potřebuje několik kusů. Na MMB si zadám maximální cenu třeba 150,- Kč a kvalita oblečení se mi zdá dobrá.
TaJ 81121
18.7.2016 23:23:05
Náš jde teprve do 3.třídy...na seznamu máme 7 sešitů č. 513...ale vzala jsem 523, mají stejné (širší) řádky, ale více listů, po loňské zkušenosti, kdy měli ty tenké a hned to bylo popsané...naštěstí máme takovou paní učitelku, že to zase až tak moc neřeší do čeho píšou a čím píšou, dost věcí nechává na našem uvážení, pro ni je podstatné, že má do čeho psát a má ořezanou tužku a v pořádku pero...Obaly na sešity mi přijdou tak nějak samozřejmé, aspoň se to neušpiní, nebo nenamočí, když se to náhodou někde položí...v tom si myslím věk asi ani nehraje roli...nemám s tím problém...
Tante Bante 147015
18.7.2016 22:15:33
Jako jo. Když byl nejstarší v první a druhé třídě, tak jsem taky vyráběla obaly z tvrdého papíru s vkusnými štítky (protože sám nejevil nejmenší sklon vytvářet obaly).
Pak jsem přešla na tuhé umělohmotné, které ochrannou funkci mají a lepší než papírové, kromě toho vydrží. Zprasené se vyčistí a jede se dál. Vydrží i takovou službu, jaká byla u nejstaršího, několik let.
Takové ty tenoulinké PVC samozřejmě ne, s těmi je to cca tak, jak píše Anett.
Syn, který se částečně vzdělával v Říši, dneska používá kombinaci bloksystému a nb.
Dcera na vyšším gymnáziu stále používá obalené sešity, ale brzy pojede do Emeriky, tak tam asi pozná pokrok.
Tante Bante 147015
18.7.2016 22:01:16
Resp. ještě upřesňuji, ono to totiž netkví ani v obalování jako takovém.
Tante Bante 147015
18.7.2016 21:58:44
Jasně že to jde i bez igelitů.
Učila jsem holčičku, které měla školní knížky i sešity obalené v obalech z filcu všelijak zdobených, některé obaly byly kožené nové a některé kožené po pradědečkovi, vyráběla to s tatínkem, řemeslo v rodině, moc hezké. Dokonce mi nějaké dali.
V igelitu to netkví.
Ropucha + 2 120300
18.7.2016 21:51:34
Tante, ale děti lze vychovat k tomu, aby si hleděly věcí, i bez igelitu, přece.
Jedno mé dítě je výtvarník, vytvořilo si nádherné obaly na sešity z různých druhů papírů a kartonů a všelijak výtvarně je pojednalo pomocí maleb a koláží, prostě výtvaná díla. Jen tak, že ho to baví, vrazilo do toho kapesné. Ve stejném stylu pojednává i zápisky, všechno doplňuje krásnými ilustracemi. Knihy a sešity miluje, udržovat je v pořádku je pro něj automatika.
Druhé dítě je čuník a ignorant a igelity v jeho rukou žádnou kulturu nepřinášejí, jsou odrbané a hnusné, což je ještě o level méně estetické, než odrbaný papír.
Mr. Miçkey 124689
18.7.2016 21:46:33
V Oberstufe na to sere pes, max. na nakej predmet musis mit predepsanej sesit, ale takhle potrefenej byl jen ucitel na nemcinu. Jinak maj vsichni 1 blok (kostkovanej, kvuli matice), do toho pisou vsechno a to pak bud rozdeli do vice rychlovazacu, nebo vse strlaj do jednoho tlustyho poradace na vsechny premety, na oddelovani maj Trennblätter. Na tenhle styl najedou nejpozdej v ty Oberstufe, mozna uz driv, a u toho zustavaj vetsinou napric vsema skolama az do uni. Neobaluje uz se pak nic.

Coz mi teda vyhovovalo mnohem vic nez ceskej system, netahas 10 sesitu, jen 1 blok a ten ordner mas doma... My muzeme mit ucebnice i jako ebook, takze do skoly nosime akorat ten blok, tablet (nekteri to teda lustej na mobilu) a penal (barevny tuzky ci pastelky stale nutnost! I lepidlo a nuzky! ~t~) Proto vetsina holek tak od 12ti vejs chodi jen s kabelkou ~:-D
Tante Bante 147015
18.7.2016 21:31:35
Takovou nabídku bych využila pronto. Možná by to šlo i odfaxovat.
Tante Bante 147015
18.7.2016 21:27:37
jednou jsem zazila ze ucitelka rekla ze je ji fuk jakou barvu bude mit obal a deti byly naprosto konsternovany a rodice zmateni z tolika svobody ze se dozadovali jasnyho prikazu jednotny barvy.~t~

Haha, tak to je stejné jak v Čechách.
Když řekneš, ať si to udělají, jak libo, bo je ti to buřt, stěžují si stejně, jako když vydáš befel. Někdy i ti samí lidi.

Jinak tomu ale moc nerozumím, protože mi přijde, že škola nemá jak takové věci vymáhat a především tedy nemá pádný důvod je požadovat. Ale zvyk je železná košile a zřejmě je to v Německu fakt silný zvyk, jak už jsem byla psala.

Sešity jsou relikt. Jenže např. v Čechách, kde dodnes na spoustě škol jedou papírové třídní knihy a katalogové listy, to moc nikomu nevysvětlíš.
U svých dětí ale skutečně nelituju, že prošli výcvikem "sešitové etikety", u malých určitě nějakou formu (pokud se původní ukáže už nepoužitelná) uplatním taky. I když u dcery to asi ani nebude moc potřeba, malý zatím vypadá na stejného výprasníka, jako velcí dva.
Ropucha + 2 120300
18.7.2016 21:09:16
Withep, to jsem tu psala už kdysi, že plastové obaly na sešity považuji za neekologický nesmysl :-) (A navíc za protivnou nepraktickou věc.) Nesetkalo se to příliš s pochopením, spíš naopak :-)
V prvních ročnících ZŠ děti nebyly (pochopitelně) zralé vzdorovat požadavkům paní učitelky, tak holt jsem ty igelity nakoupila, ač s patřičným komentářem.
Postupně to vyšumělo a na gymnáziu už je naštěstí učitelům jedno, do čeho si děti píší, až na pár výjimek, a obaly snad neřeší vůbec nikdo, pokud vím.
[<<Předchozích 760] Názory 761770 z 3697  [Dalších 2927 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.