Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Tante Bante | 147015 |
|
|
18.7.2016 21:01:59
Nojo. No.
Ale stejně by mě zajímal rámec té věci s obaly. Co uvádějí a důvod, proč to chtějí, jak to vymáhají a jaké jsou sankce. Prostě ze zvědavosti. Event. jak by to vypadalo s obaly látkovými, pokud by měly správnou barvu .Napadá mě jen nějaký druh zvykového práva při administrování třídy na prvním stupni, že totiž když máš ty sešity jednotně obalené podle nějakého klíče, lépe se v tom udržuje die Ordnung, pokud se ti zatoulá nějaký vetřelec z jedné hromady do druhé, hned vidíš... Ale stejně mě to překvapuje, protože máme v Říši rodinu, známé, pracovní vztahy, ale nikdy nikdo o tomhle nemluvil a děti mají školní skoro všichni ti naši známí a příbuzní, asi jim to nevadí, nebo berou důvod za vlastní. |
| Tante Bante | 147015 |
|
|
18.7.2016 20:50:08
Prosím tě, a co to teda chtějí? Jednotnou barvu obalů na sešit "matematika-školní"? A jak to vymáhají? Když nějaký desperát dá třeba průhledný obal místo modrého, tak se stane co?
Já tohle od syna vůbec neznám, ale byl na vyšším gymnáziu. |
| Tante Bante | 147015 |
|
|
18.7.2016 20:17:40
Já to vím. A někdy je mi to líto, ale dřív to bylo horší než teď. A v práci se o to ani nepokouším. Resp. pokouším, vždycky to jednou řeknu, ono to není úplně marné, protože občas někdo to slyší a když to uslyší a pochopí jeden, tak se pak často docela dost dalších "nakazí".
Ale není už možné lidem říkat něco jako věc, která je konkrétní, celkem ověřená praxí a má cenu ji použít jako první volbu. Tohle už nejde. |
| Tante Bante | 147015 |
|
|
18.7.2016 20:13:32
Aha... tak poeticky nikoliv "sůl" ale "stůl".
Ze mě už fakt jazykoborec nebude. |
| Tante Bante | 147015 |
|
|
18.7.2016 20:12:01
Šuplík, to byly doby na druhém stupni, kdysi, když jsme hodně pozorovali, skoro v každé hodině, děti hodně mikroskopovaly atd..
Dneska už by mě ani na té základce nenapadlo "nárokovat si" cokoliv. Nemá to cenu, ani to není efektivní metoda. Dopracovala jsem se k přesvědčení, že to, o co jde, je, aby -poeticky řečeno- byl sůl poznání bohatě prostřen kvalitní výživou. Kdo má zájem, toho můžeš i krmit nebo mu třeba i předžvýkávat, hledat sousta, která mu udělají dobře, varovat od těch, na které má ještě málo zubů...můžeš toho hodně. Ale nemusíš s každým a s tím, jehož zákonní zástupci si to nepřejí, tak s tím dokonce ani nesmíš. Nemusíš si vzít čtverečkovaný sešit počmáraný fixou na opravení. Nemusí mít žádný sešit, nemusí mít nakonec vůbec nic a klidně mu za to můžeš dát jedničku. Když se ti podaří tak cca třem dětem ve třídě vysvětlit, co a proč se učí, proč chceš, aby to nebo ono zkoušely a jiným věcem se naopak vyhnuly. Třeba přechodně. Ono to kupodivu jde i s dost malými dětmi. Resp. není to kupodivu, vlastně je to dost logické. |
| Festina lente | 139026 |
|
|
18.7.2016 20:10:55
Dokud byly děti na klasické škole, kupovala jsem podle seznamu a poctivě balila. Nechtěla jsem jim způsobovat trauma, že kvůli matce mají něco špatně. Bohudíky, že už jsou na školách, kde sešity nemají, a pokud mají, tak je dostanou ve škole, nebo si něco koupí sami.
|
| Tante Bante | 147015 |
|
|
18.7.2016 19:59:04
Však taky o to, aby se dožily dospělosti, v té záležitosti nešlo. Šlo o to, aby se některé věci naučily, i když jim nejdou samy, protože to, že se je naučí, až dospějí, dobře zúročí. To bylo,o co šlo, a co se povedlo.
|
| Tante Bante | 147015 |
|
|
18.7.2016 19:57:05
Však taky o to, aby se dožily dospělosti, v té záležitosti nešlo. Šlo o to, aby se některé věci naučily, i když jim nejdou samy, protože to, že se je naučí, až dospějí, dobře zúročí. To bylo, o co šlo a co se povedlo.
|
| withep | 93862 |
|
|
18.7.2016 19:38:20
Tante, jsem si jistá, že tvé děti by velmi pravděpodobně dospěly i s neobalenými sešity
![]() |
| Tante Bante | 147015 |
|
|
18.7.2016 19:33:59
Jo, a Šuplíku, celkem mám ještě v paměti, jaké problémy byly sice jen se dvojími (ale o výkonnějšími) rodiči, když jsem vytasila drzý požadavek, aby děcka na příroďák dovalila A4 nelinkovaný nešit. Důvod jsou nákresy. Mójžišku, to byla anabáze. Jenže to bylo ještě za staré řídi, která je poslala kamsi. Dneska už by to nešlo.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.