Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Tante Bante | 147015 |
|
|
18.7.2016 19:30:33
Já si tyhle seznamy od starších dětí pamatuju z prvního stupně. Šlo o to, že učitelka měla nějaký plán, kolik a jakých sešitů bude potřebovat, a místo literárního popisu vzhledu linek či okrajů, napsala číslo a počet.
Já jsem to vždycky všechno najednou koupila a nějak mě nenapadlo, že jde vlastně o svévolný akt s potenciálem ničení planety. Když nějaký konkrétní typ už byl třeba vyprodaný, vzala jsem jiný se stejnými linkami (nebo bez linek) a nikdy to nevadilo. Sešity jsem dětem obalovala a dokonce do takových těch tlustých dražších obalů a ještě na to měly i desky, matička Země mi to snad promine, H.spodin určitě, ten je milosrdný. Vzhledem k tomu, že jedno dítě je už dospělé a druhému moc nechybí, můžu hodnotit, jestli se ta metoda ukázala jako realizující záměr. Ukázala. |
| Tante Bante | 147015 |
|
|
18.7.2016 18:58:57
Rukavice vem Ďas. Jsou z toho nejmíň podstatné, i když sešity obalené zbytky Brumíků či zdravých svačinek plných zrnéček a medu a mapami od pitíček existují, učiteli z toho nic nehrozí. Ten problém je jinde a jinam dopadne.
|
| withep | 93862 |
|
|
18.7.2016 18:52:54
K těm rukavicím - to jako že některých se učitelé štítí? To mi naše paní učitelka o pomůckách jednoho žáčka vyprávěla. Ale ono stejně nepomůže, že se to obalí, holt jen bude ušmudlaný ne sešit, ale obal.
|
| Tante Bante | 147015 |
|
|
18.7.2016 18:48:55
Tohle záleží na individuálním stupni debility každého reprezentanta ČŠI.
Je to ale lehce argumentovatelné tak, jak to mají mazlíčkové rádi, totiž "ze zákona": V momentě, kdy sešit koupili rodiče, není obalování nijak vymahatelné a vydra. Rukavice, které se hodí při manipulaci s některými sešity, naštěstí jsou pořád poměrně levné, koupí se v akci krabice a je vystaráno. |
| Tante Bante | 147015 |
|
|
18.7.2016 18:44:15
Teoreticky důvod může být vedení ke kontinuitě. Ovšem kdo by dneska dělal takového smělce.
Kromě toho i bez ohledu na kontinuitu se obávám, že sešity se přežily, i když je to škoda, didakticky je to hodně dobrá věc a přitom nízkonákladová, jen takové sofistice, jako je třeba ta, co jsi napsala, to nemá šanci odolat. |
| withep | 93862 |
|
|
18.7.2016 18:41:02
Ještě k těm seznamům - za jednoznačný a srozumitelný seznam kódů bych byla vděčná, viz moje loňská diskuse http://www.rodina.cz/nazor18210959.htm. Jak to dopadlo? Měla to být 512 se 2 pomocnými linkami. A letos? Dostali jsme seznam špatně nakopírovaný a chybí tam kus řádku právě u sešitů do češtiny
![]() |
| withep | 93862 |
|
|
18.7.2016 18:35:06
![]() Šlehlo by s paní instruktorkou, kdybys jí řekla, že žák XY nemá sešity zabalené proto, že to rodiče odmítají z etických a environmentálních důvodů? |
| withep | 93862 |
|
|
18.7.2016 18:31:11
![]() |
| magrata1 | 95172 |
|
|
18.7.2016 18:10:42
U nás jsou obaly na sešitech vítány, na knihách vyžadovány.
|
| Zufi. | 52220 |
|
|
18.7.2016 17:19:48
A to ještě ,,naše inspektorka,, kontrolovala, zda sešity na humanitní předměty jsou linkované a správná tlouš´tka linek, na přírodovědné bez linek a podložka, na matiku čtverečkované...
Naštěstí u linkovaných se dá koupit s okrajema, jinak by se děti urýsovaly. Jednu věc nechápu, na vedlejší škole také obalují a musí mít sešity ty a ty, ale nemusí mít okraje. Hlava mi to nebere. Já bych to zrušila šmahem a každý ať si píše do čeho chce, třeba i do tabletu, ale to je sci fi. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.