Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| sjjm | 151409 |
|
25.7.2018 8:26:35
Tam jsme byli, za tu čtvrt hodinku, za kterou jsme měli úkol vyřešen, mi to přišlo brutálně předražené... Znovu bych tam nešla.
|
| simiki+koťátko 03/07 | 44774 |
|
|
25.7.2018 3:32:45
To jsou už prvoplanovane bludiště,po ničem neslapes,k tomu resis úkoly, třeba
www.kukuricaci.cz |
| sjjm | 151409 |
|
25.7.2018 0:51:30
Na hlavu mi přijde to, že zákon povoluje volný průchod krajinou (tzn. i loukama) pokud se jedná o pozemky ve vlastnictví státu, obce nebo právnické osoby, pro soukromé pozemky už to neplatí. Tzn. že když jdu na výlet do přírody, můžu procházet krajinou kudy chci (aniž bych ničila úrodu atp., pochopitelně) ale nikoliv soukromými pozemky, tzn. já ty soukromé pozemky musím poznat, musím vědět co je čí, protože jinak mi je ono povolení volného průchodu k prdu, když nevím co je obce a tudíž tam můžu, a co je majetkem fyzické osoby a mohla bych za to dostat minimálně seřváno, co tam lezu. A že 99% luk patří privátní osobě by mě třeba nenapadlo, nevěděla jsem to, je mi 31 let a celý svůj život chodím po loukách, bylo to moje dětství... Momentálně louky využíváme hodně s dětmi, hlavně když jdeme do nedalekého lesa a zpět domů, protože tam vede pouze silnice, po které jezdí naprostí šílenci, pro kamiony je úzká takže jsme nejednou skákali do příkopy aby nás nepřejel, se čtyřmi dětmi je to dosti nebezpečné, a jinudy cesta nevede, leda si obejít celou vesnici několik km, pokud se chceme této silnici vyhnout a zároveň tedy nešlapat po cizích loukách... Takže my to vždycky střihneme prostě po louce... Já chápu a zcela respektuji, že se majiteli nelíbí, když mu někdo sešlape trávu, kterou chce séct, ale to snad platí pouze, když už je tráva vysoká, ne teď v tuto dobu, kdy je, alespoň u nás, tráva tak po kotníky... Btw, my chováme také dobytek, a máme momentálně pronajatou jednu menší louku, kterou si později chceme oplotit a pást tam ovce... A momentálně nám přes ni chodí všichni, vč. jezdců na koních a motorkářů, a v životě by mě třeba nenapadlo jim to zakazovat - nemáme to oplocené ani označené, nenavazuje to na žádnou nemovitost, je to kdesi uprostřed krajiny... tudíž ti lidi prostě nemůžou vědět, stejně jako já jsem doteď nevěděla... a ani mi to nějak nevadí, nemám pocit, že by tím ta tráva nějak trpěla... A kolik stojí oplocení, to vím - holt když chci vlastnit majetek, stojí to peníze
A cedule klidně každých pár metrů všemi směry, proč ne, když ten člověk nechce aby mu tam někdo chodil? Znám spoustu takových pozemků, které jsou takhle označené, a v pohodě, nechodím tam, ani by mě to nenapadlo. Já osobně bych byla pro aby se to uzákonilo. Kdo si svoji louku kdesi uprostřed divočiny neoznačí jako soukromý pozemek, holt dává vlastně souhlas k tomu, aby se tam prostě chodilo... Že vy po loukách raději nechodíte, to je hezké, ale tipuju tak 99% lidí to přes nějakou tu louku občas prostě vezme, a já osobně na tom pořád jaksi nevidím nic špatného, poškozujícího... Prostě pokud nevidím cedulku vyjadřující nějaký zákaz vstupu, a nemám pocit že bych svým průchodem způsobila nějakou škodu, tak tam prostě jdu a majitel má asi smůlu, no... ![]() |
| Monika | 123907 |
|
24.7.2018 21:48:03
Kukuřicí jsem bloudila (jako dítě), je to moc fajn, ale zcela nezbytně některé ty rostliny prostě pošlapeš, mezi nimi se (za obvyklých okolností) fakt neprotáhneš :-(
|
| Monika | 123907 |
|
24.7.2018 21:45:51
Máš nepřesné a neúplné informace. Po soukromých pozemcích není výslovně zakázáno chodit a už vůbec za to nehrozí pokuta. Do lesa se může vstupovat i do soukromého, v případě ostatních pozemků může vlastník - fyzická osoba vstup na svoje pozemky omezit nebo zakázat, ale třeba veřejně přístupné cesty (cestičky) by neměl zahrazovat ... Samozřejmě je třeba dbát, abys nikomu nezpůsobovala škodu, takže třeba bloudění v kukuřici za dobré nepovažuju, sice je to fajn zábava, ale přeci jen se tím někomu poškozuje úroda ...
|
| sally | 3140 |
|
|
24.7.2018 20:17:09
Myslím, že pokud se člověk chová slušně (viz. nešlape po úrodě, nedělá bordel), tak je to všem putna... přespání, klidně i pod stanem, si dokážu v lese představit, pokud tam dotyčný nezatáboří na víc dní - večer v tichosti rozbalit, ráno v tichosti sbalit. I užitkový ohníček (který nezanechá moc stop) si dokážu představit.
V dávných dobách, kdy nebylo vodáctví v módě, jsme tábořili na divoko kolem řek. Za ty leta se stalo jen jednou, že nás majitel vyhodil. Pokud už někdo přišel, tak jsme se obvykle domluvili - s tím, že ráno vypadneme, že nenecháme nepořádek, hovna zakopeme, případně jsme ho vzali na pivo nebo dali flašku ze zásob... |
| TaJ | 81121 |
|
|
24.7.2018 17:34:58
Vidím to taky tak...pokud někdo nechce, aby mu přes jeho louku někdo chodil, tak ať si to nějak označí, nebo oplotí apod...jinak pokud se tam člověk chová slušně, tak pravděpodobně drtivá většina vlastníků s tím nemá problém...mně teda nikdy ani nenapadlo o tom něco číst, ale jak jsem psala, my v přírodě nestanujeme, ani nespíme pod širákem, takže jsme nikdy nějak neřešili, jestli někde můžeme, nebo ne...
|
| darinaa | 155453 |
|
24.7.2018 17:29:39
Tys nikdy nebloudila kukurici? Co je na tom tak hrozneho? Kukurice nejsou fialky.
|
| sjjm | 151409 |
|
24.7.2018 17:19:10
No, právě...
Ale fakt je asi lepší o tom nic nečíst. My to tak taky děláme odjakživa a dokud jsem o tom nic nečetla (poté co mě manžel včera nahlodal), neměla jsem nikdy vůbec žádný problém. Jak už jsem psala - normální člověk, pokud si chce např. svoji louku chránit před tím, aby mu po ní šlapali turisté, ji prostě nějak označí. Že "bychom si měli" v případě neoznačeného, neoploceného pozemku, zjistit sami čí to je, je sice hezká teorie, ale v praxi to tak evidentně nefunguje, nedělá to nikdo. Vsadím se že ani ten pisálek, co to v diskuzi radí ostatním. Už to číst nebudu, jdu radši s dětmi do lesa ![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
24.7.2018 16:53:24
Tak samozřejmě, že když jsme někde v přírodě, tak se klidně proběhneme po louce apod...i se školou v přírodě a se skautem lítali všude možně po loukách a lesích...pokud to není oplocené, nebo tam není nějaká cedule, zákaz apod., tak se nám nikdy nestalo, že by to někomu vadilo, ani jsem o tom neslyšela...ale pravda, nikdy jsem o tom nehledala žádné články apod...
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.