| Sabika a ďáblové | 145266 |
|
|
25.1.2016 19:33:53
No,nam je to jedno ze ktere,tam příjedem autem,spíš by mě zajímalo,ze které strany je to lepší.Lanovka nahoru by měla stát okolo 50€ na osobu,studenti mají podstatnou slevu,což jsem zjistila loni v Nesselwangu
![]() |
| Macecha | 135035 |
|
25.1.2016 14:29:29
Záleží taky na tom, jestli půjdete z rakouské nebo německé strany. Dcera tam byla loni, šla z Reintalangerhutte, kde byla ubytovaná, zvládla to, i když není moc sportovně založená. Dolů jela lanovkou, cena asi nebude vysoká, platila si to sama z brigády...
|
| horákyně |
| • |
25.1.2016 14:18:07
Ahoj, koukám, že tipy se nehrnou...tak se vložím. Kdysi jsme na Zugspitze lezli z Grainau. Je tam část cesty po feratě, byla to tehdy moje první a nebyl problém, technicky není obtížná, jen dlouhá, ale chce to mít feratový set. Velké převýšení, asi 1900m, takže zábava na celý den. A jelikož jsme neměli rezervovaný nocleh na chatě nahoře, scházeli jsme ještě večer cca 900m na jinou chatu (Knorrhutte). Bylo to výživné a krásné :o)), bylo mi 30 ... kdeže loňské sněhy jsou :o))
|
| Sabika a ďáblové | 145266 |
|
|
25.1.2016 11:28:26
Hodně nás láká vylézt na Zugspitze a strávit tam den,noc s nádherným výhledem.Chceme do toho jít konečně letos.
![]() Máte někdo zkušenosti,jak se tam dostat,nejlépe z jaké strany.Jestli je lepší po svých,lanovkou,ci zubačkou.Rozhodně asi jednu cestu bychom chtěli jít po svých,jsme zvyklí chodit po horách,takže to by až tak nebyl problém,s převýšením taktéž máme zkušenosti,ale prostě bych chtěla poradit od někoho zkušenějšího co a jak,co by bylo nejlepší ![]() Pokud někdo i znáte aktuální ceny, všech prostředků,co na Zugspitze jezdí,budu ráda,něco mám vyčteno na netu,ale osobní zkušenosti,jsou pro mne cennější a lepší ![]() Díky za veškeré komenty ![]() |
| holka anonymka | 93519 |
|
|
20.1.2016 13:02:42
v neděli jsem s přáteli podnikala v Orlických horách výlet na běžkách. Někteří lidé tam i chodili pěšky, někteří sportovci i běhali. Samozřejmě nešlapali do běžeckých stop. Bylo to v lokalitě u Velké Deštné i na druhou stranu od Masaryčky po Bukačce přes Polomský kopec k Šerlišskému mlýnu.
|
| Romi |
| • |
19.1.2016 21:28:17
Na Šumavě je seznam pěších tras udržovaných v zimě zde http://www.npsumava.cz/cz/1444/8367/clanek/zimni-trasy-pro-pesi/
a tady je podrobnější popis http://www.horskakvilda.eu/informa%C4%8Dn%C3%AD-st%C5%99edisko/trasy-pro-p%C4%9B%C5%A1%C3%AD/zimn%C3%AD-trasy.aspx Já jezdím na Šumavu hlavně na Kvildu a na Modravu na běžky. Pěšky v upravené stopě se nechodí, ten bruslařský pruh je pak úplně rozšlapaný a na kraji by se asi jít teď nedalo, je tam místy i metr sněhu a sníh je čerstvý, bořily se mi i hůlky. Viděla jsem i pár lidí se sněžnicemi. Osobně jsem viděla trasu z Kvildy na Bučinu, je to silnice, kde ale skoro nic nejezdí a za pěkného počasí jsou z Bučiny vidět Alpy. Dále osobně znám trasu z Modravy směrem na Březník, ale to je cca jen 2 km a pouze v lese a nebo na Javoří pilu podél Roklanského potoka, tam je to hezké. Dále je to hezké na Knížecích pláních, kam se dá dojít z Borových Lad. |
| . . | 133444 |
|
19.1.2016 15:23:00
Ne Bedřichov (tam to je jasné), ale Jizerka (resp. parkoviště pod Bukovcem) - Smědava (zhruba).
|
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
19.1.2016 15:18:08
U nás kolem chaty ( Pastvinská přehrada - je to součástí Orlických hor - Bukovohorské a Mladkovské pahorkatiny) se určitě dá. Já chodila teda na podzim,teď chci něco zkusit, tak dám vědět.
Známí tam šli na Silvestra na Suchý vrch ( myslím loni a to sníh byl)... |
| Alena |
| • |
19.1.2016 15:05:25
TO je ten okruh z Bedrichova, ne? Ale takovych "profi" tras je minimum.
|
| Feliz | 98944 |
|
19.1.2016 15:02:34
Hledej značení zimních cest, pokud jsou. Takhle mám prošlé Vysoké i Nízké Tatry, Šumavu i Jeseníky. Všude se nedostaneš, ale dá se. Občas je to makačka.
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.