| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Turistika

(?)
[<<Předchozích 1800] Názory 18011810 z 2203  [Dalších 393 >>]
TaJ 81121
4.8.2015 17:30:57
Máme to stejně, infocentra navštěvujeme, když hledáme nějaké suvenýry, syn se chce kouknout na letáčky apod...jinak zajímavosti a potřebné informace si z větší části najdeme už doma před odjezdem a případně se pak radíme v penzionu s majiteli, kteří okolí dobře znají a dají nám vždycky dobré rady a tipy...
neznámá 91073
4.8.2015 17:28:28
Navštěvujeme a ptáme se na zajímavosti, kupujeme mapy a nabereme prospekty.
Asi jsem taky párkrát pronesla "tam už jsme byli nebo to se nám moc nelíbilo.
Teď přemýšlím jak to vlastně myslíš, pokud bys nemohla pracovat s lidmi, tak nepracuj. Od toho jsou infocentra, aby podali informace o lokalitě a je jedno, že si dnes můžu vše vyhledat sama.~d~
A dotaz ohledně spoje jsem taky několikrát vznesla sice ne telefonicky, ale zeptala jsem se. Tak to pani vyhledala a co, nevšimla jsem si, že by měla nějaký frmol a je tam od podávání informací.~d~
kambala pláááckááá 118391
4.8.2015 17:27:39
v cizině jo, třeba při dotazech na spoje nebo info, odkud kam co jede. u nás ne
Silvie03 80313
4.8.2015 17:20:23
Byla jsem nedávno na návštěvě u známé a měla příležitost sledovat její práci v informačním centru. Nad některými turisty jsem jenom zírala, hlavně jak jsou důležití a jaký typ informací vyžadují. Přišel např. cyklo-pár, který chtěl vědět, co všechno je k vidění v okruhu 50 km od místa. Na všechny tipy reagovali: "Tam už jsme byli... tam taky... to by nebylo nic pro nás... tam se nám nechce..." No děs! Další se choval jako ředitel zeměkoule a poučoval známou, jak špatné mají prospekty a vůbec celé město je špatné, na západě to funguje jinak. Nebo tam zazněl dotaz, kde přesně je ve městě vzdáleném 30 km koupaliště. Naprosto běžné byly telefonáty místních na hromadnou dopravu, takže řada turistů čekala, než známá najde na IDOSu požadovaný spoj.

Upřímně, tohle bych dělat nemohla. Ve svém bydlišti informační kancelář nepotřebuju a pokud někam cestuju, cestu a zajímavosti si předem prostuduju. Info centra vyhledávám kvůli podrobnějším mapám, suvenýrům a informacím přímo o té lokalitě, ne o celém kraji.

Co vy? Vyhledáváte info centra? A jaké s nimi máte zkušenosti?

Mimochodem - zažila jsem tam i zahraniční turisty. Ve srovnání s nimi jsme my Češi opravdu burani, kteří hromadně berou vše, co je zdarma, aniž by alespoň poděkovali ~Rv
lampetra 25845
10.6.2015 20:46:45
Jo, spacák klouže, kloužu i ve stanu s podsadou na "normální" matraci. Venku nedokážu spát na karimatce, buĎto sjedu dolů nebo bokem, když ležím po vrstevnici. Takže jsem se s tím smířila, dobře se nevyspím.
Nikaia+08+10 115225
10.6.2015 18:18:55
Vždycky mi karimatka klouže, ale odjakživa si dávám do nohou batoh se zbytkem věcí a boty (v něčem), takže daleko nedojedu.
Alumatku nebrat, to je jízda a navíc mi na ní byla vždycky zima a tvrdo.
Kočanská
  • 
10.6.2015 17:32:27
Dobrý den, máme Husky s protiskluzovou úpravou (samonafukovací 5cm) cena cca 800. Jdou složit do balíčku o velikosti v průměru cca 20 cm a dělce 35. Jen je možné, že pak sice neklouže karimatka, ale kloužete vy se spacákem z karimatky :-) To vyzkoušeno nemám.
Muumi 41406
10.6.2015 13:52:47
Hoď fotku. Kožešinovej spacák zní fakt dobře! Vzpomněla jsem na knihu Muž se železným sobem a člověku, co přejel na kole celý Rusko, ten taky vezl podobný vybavení:) KOlem roku 1930, borec.
Filip Tesař 134358
10.6.2015 12:43:15
Jestli stahuješ králíky, jsou firmy, co ti to vydělaj za pár šupů. Já potřeboval odhadem 30 kožek? na vejšku 169 tak, že mám ještě širokej límec kolem dokola a můžu se do toho zachumlat doslova celej. A u kolen je rozšířenej (takže se daj pohodlně pokrčit nohy jak chceš). Váží cca 2 kg, hřeje stejně jako kvalitní péřák apod., jediná nevýhoda je, že drobet pouští chlupy.
RoBa 128952
10.6.2015 10:03:07
Diky za tip ~x~
[<<Předchozích 1800] Názory 18011810 z 2203  [Dalších 393 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.