Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| SleepWell | 151891 |
|
20.8.2019 8:14:39
pred dvaceti lety :)
Staci 2 roky a kondice je v haji. Ale na drhou stranu motivace dokaze mnoho :) Tak drzim palce, at ti to vyjde. |
| Okolík | 129526 |
|
|
19.8.2019 18:02:24
Před 2 lety v létě bylo na Klínovci velmi příjemné "Občerstvení Vyhlídka Klínovec". Podle mapy.cz je tam pořád. Je to asi 500 m od chátrajícího hotelu s otevřenou vyhlídkovou věží.
Jinak souhlasím s doporučeními, Klinovec, Boží Dar (stezka pres rašeliniště) a okolí - moc krásná a zajímavá příroda. |
| sally | 3140 |
|
|
19.8.2019 17:32:32
Puma je velmi plachá, za devatenáct let, kdy se denně pohybuju na území, kde žijí pumy, jsem neviděla ani jednu. Navíc puma na dospělého člověka nepůjde, to by byl musel být extrémně malý a puma extrémně vyhladovělá. Loví kolouchy a srnečky a menší zvířata (na noc musíme zavírat kozy a minikoně do "klecí" - jejich přístřešky mají zadrátovaná / zamřížovaná všechna okna).
Medvědů jsme potkali několik, dvakrát medvědici s medvíďaty. Je teda rozdíl, jestli je to černý medvěd (malý) nebo grizzli - grizzliho jsem taky nikdy neviděla, ale ti v USA žijí jen na malém území a na trase PCT ne. Chřestýši podobně - viděla jsem, odklidili jsme se každý svojí cestou, bez problémů... |
| Firenza | 130641 |
|
|
19.8.2019 17:01:10
já jsem před dvaceti lety prošla s přítelem rumunské Karpaty , s plnou polní včetně jídla na dva týdny, v té době se v Rumunsku báli i Rumuni
)), mobily nebyly, zato všude polodivocí ovčáčtí psi , žádní turisté , o chatách nemluvě.... v USA jsem již také již pár treků kdysi v mládí absolvovala, slezla na dno Grand Canyonu a zase vylezla ven v jeden den .....jenže od té doby jsem provozovala pouze kočárkovou turistiku ))), zlenivěla, zkrátil se mi dech i svaly , upadla morálka i výdrž , takže ano, byla by to výzva a motivace jak v příštích několika letech ještě víc nezlenivět a nezpohodlnět ( a místo čučení na Rodině.cz jít třeba běhat.....tak je to! |
| Hanka6 | 55379 |
|
|
19.8.2019 16:33:20
Taky jsem marně hledala. A co si založit vlastní skupinu? Klidně bych se taky přidala...
|
| SleepWell | 151891 |
|
19.8.2019 15:03:18
bez treninku to po tejdnu vzdas.
Navic to neni od chaty k chate, ale s plnou polni. Sbal si takovej batoh, pekne se stanem, jidlem na 7 dni, varicem, spacakem, oblecenim do vsech moznych pocasi a vyraz na tyden jen po cechach. Pak to uvidis trochu realneji. Jinak podobne dalkove trasy jsou treba na Mallorce GR221 nebo Pyreneje od mori k mori GR11. Vetsinou ale lidi chodej jen cast. Ono to chozeni prestane po nekolika dnech vetsinu lidi bavit. Na GR221 jsme potkali jednoho cecha. My jsme to meli pekne od chaty k chate, on si tahl na zadech skrin - komplet vybavu. Sel tim padem pomaleji, ale sel os usvitu do soumraku, protoze nevedel, jestli muze nekde stanovat nebo ne. V konecnem dusledku sel stejne useky. |
| Černá kronika | 103775 |
|
|
19.8.2019 14:55:00
Zajímavý výlet je prázdná rozpadlá továrna na cín po Němcích mezi Přebuzí a Jelením. Je to cca 15 km od Nejdku. Dříve o tom lidi moc nevěděli, teď se tam jezdívají podívat, takže sice ponuré místo, ale člověk tam většinou není sám. Vše je volně přístupný a nedaleko továrny se dá zajet autem a pak se vydat kousek pěšky. Jen je třeba pořád koukat pod nohy a pokud máte sebou děti, tak je mít neustále na očích.
https://www.novinky.cz/cestovani/clanek/nejmensi-ceske-mesto-ukryva-byvalou-nacistickou-tovarnu-40264529 https://mapy.cz/turisticka?x=12.6311568&y=50.3950012&z=15&source=base&id=2117102 |
| Firenza | 130641 |
|
|
19.8.2019 13:41:27
.... Krušné hory jsou možná po Šumavě nejdelší pohoří u nás, takže je potřeba si asi vybrat , zda východ nebo západ. Turisticky atraktivnější v létě je zřejmě západ tj. od Karlových Varů přes Jáchymov vystoupat na náhorní plošinu a v okolí Abertam, Perninku Horní Blatné, Boží Dar ( bývalá hornická městečka se zajímavou historií ) a tam si udělat první tůru ( jedná se o celkem rovinatý terén, kde lze nalézt naučné stezky přes rašeliniště a pozůstatky po bývalých dolech na barevné kovy. Další den bych zvolila nějakou trasou výstup na Klínovec ( jestli se nic nezměnilo, tak tam stále ještě nefunguje žádný hotel/restaurace )tj. svačinu raději s sebou. Další den bych zvolila trasu z Božího Daru směrem na východ přes Kovářskou ( s možnou zacházkou na Vejprty ) k vodní nádrži Přísečnice. To jsou asi nejhezčí partie Krušných Hor. Snažila bych se vyhýbat česko-saským hraničním přechodům, pokud nechceš mít divoké sny plné sádrových trpaslíků a nelegálních cigaret a alkoholu. Jinak příroda překvapivě hezká.
|
| Monika | 123907 |
|
18.8.2019 23:09:35
Mám nějaké podobné představy - několik mých kamarádech sní o Santiago de Compostela a podobných poutích, já si myslím, že v ČR se toho dá nachodit taky dost, případně včetně duchovního přesahu, když to tak někdo chce ...
|
| tiky | 121268 |
|
18.8.2019 22:46:16
Planuju vikend bez deti a libily by se mi Krusne hory. Nemate tipy na tury tak 15-20 km, spise mene lidi a tip na levne ubytovani (chatka, penzion) bych take uvitala.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.