Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Hana36 | 81489 |
|
|
18.8.2019 11:11:23
Chodíte? Máte nějakou skupinu, se kterou podnikáte výšlapy? Hledala jsem na internetu, ale jsem nepříjemně překvapená, že v Brně jsou nabízeny komerční lekce a i za výšlapy se musí platit 260 Kč za dopoledne. Sice jsou v ceně hůlky, ale když mám vlastní, dala bych přednost neformálním výletům ve stylu KČT. Sraz je tam a tam délka výšlapu tolik a tolik, kde má čas, jde. Bohužel nemám kolem sebe známé, kteří by chodili s hůlkami a ráda bych jednou týdně někam vyrazila. Samotnou mě to nebaví a nemám v lese sama dobrý pocit.
|
| Inaaa | 119752 |
|
|
4.8.2019 0:19:03
Jak na zachod, o tom mluvila Cecho svedka Renata Chlumska, horolezkyne
LN: A jaké máte coby žena při lezení nevýhody? Určitě se třeba hůř chodí na záchod. Hodně jsem to řešila, když jsem jela na Šiša Pangmu v roce 1998. Tehdy jsem se ptala přítele Görana, jak teda chodí holky čurat. A on mi řekl, že to neví, protože se žádnou nikdy nelezl. Musela jsem si na to přijít sama. Našla jsem si proto kelímek s víčkem a tak jsem to vyřešila. Ve vysokých nadmořských výškách musí člověk hodně pít v rámci aklimatizačního procesu – a pak samozřejmě pořád běhá na záchod. Nikomu se navíc nechce ven, může klidně uklouznout před stanem a sjet dolů. I to se stalo. LN: A co třeba menstruace? To se musí plánovat. Dá se oddálit pomocí hormonů, ale to zas zvyšuje riziko embolie. Takže se to nedoporučuje ve vysokých výškách. Když se to stane, nedá se nic dělat. Je to krátká doba a člověk to přežije, nedělám z toho vědu. Svého pohodlí se vzdám jen na pár dní a dělám to dobrovolně. Vezměte si, kolik lidí na světě žije v katastrofálních podmínkách každý den – a musí to zvládat. Zdroj: https://www.lidovky.cz/lide/chci-zdolat-nejvyssi-horu-mesice-prvni-ceska-na-everestu-chysta-cestu-do-vesmiru.A180621_200632_ln_noviny_ele |
| . . | 133444 |
|
26.7.2019 13:31:33
To je naprosto jednoznačné, že jsou to dvě různé věci, "disciplíny", taky souhlas. Což ovšem nic nemění na tom, že tam vylezla.
|
| Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 | 29501 |
|
|
26.7.2019 12:21:54
Hodně mě tyto věci zajímají ... a musím říct, že po tom, co jsem si s touhle paní přečetla rozhovor, někdy loni, tak nevím. Své výkony s kyslíkem dává na úroveň s výkony bez kyslíků a bez šerpů ... což bohužel není ani náhodou totéž ... čímž nechci říct, že to i tak není těžké a není fakt dobrá, ale když už řeknu á, měla bych říct i bé. Radka Jaroše taky úplně nemusím, ale tam z jiného důvodu. Obdivuju Máru Holečka, je to sice blázen, zcela mimo mé chápaní, ale jeho sportovní výkony jsou neoddiskutovatelné ...
|
| libik | 142094 |
|
|
26.7.2019 7:42:59
Nesportovní je, že když prograju závod, budu vykládat, že kolega měl lepší tretry.
|
| byvala radka | 154149 |
|
26.7.2019 6:53:32
taky jsem to slyšela a musím s ním souhlasit
není lezení a lezení, ale pro laika ano - jak řekl - nazývejme věci pravými jmény nijak ji neshazoval, jen řekl, že je rozdíl vylézt bez kyslíku a šerpů a s kyslíkem a šerpama, že to jsou 2 různé skupiny (bohužel laikům je to fuk, resp. se to ani nedozvědí, pokud se o to nijak zvlášť nezajímají) |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
25.7.2019 23:36:09
Proč nesportovní?
Já tomu nerozumím, ale znělo mi to docela logicky, a to, že je asi rozdíl s kyslíkem nebo bez, docela i pobírám. Ale furt to mám tak, že (a nikomu to nevnucuju) to nepovažuju za nic takovýho, nad čím bych se rozplývala, byť uznávám, že je to velice namáhavý, nedokáže to zdaleka každej a toho člověka samotnýho to asi velice uspokojí. |
| . . | 133444 |
|
25.7.2019 22:45:12
Jak? No šikovně přeci
![]() |
| libik | 142094 |
|
|
25.7.2019 19:24:21
Kudlo, to, co předvedla před 12 lety její bezkyslíková kolegyně, je trochu nesportovní, že?
|
| libik | 142094 |
|
|
25.7.2019 19:23:07
No ta je šikovná, furt mi není jasné, jak tam chodí na záchod.
![]() Nechtěla jsem tím relativizovat úctyhodný výkon ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.