Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| susu. | 129001 |
|
28.5.2019 8:33:48
Ruth, spiklenectví, to je to co tu teď provozuješ s Kudlou?
Mrk mrk?![]() |
| susu. | 129001 |
|
28.5.2019 8:29:11
Kudlo, pokud někdy bylas na takovém vrcholu, tak víš, že je to taky vymezený prostor.
![]() Je mi jasné, žes nikdy na takovém místě nebyla. |
| Grainne | 67561 |
|
|
28.5.2019 8:25:33
Kudlo, jak si všímám, in je cestovat a stejně in je necestovat a in je proti ledasčemu se vymezovat.
Jen některá témata jsou výbušnější, ne/cestování, ne/zdravá strava, asi je jich víc, ale ještě nemám vypitý ranní kafe, tak mě nic dalšího nenapadá. ![]() Z toho plyne, že si to vyříkáme po sítích, zdrbeme ty, kdo to mají jinak a život plyne. Jestli někdo dělá něco jen proto, že si myslí, že je to in, jeho problém, ono in je skoro všechno, vždycky může jeden tvrdit, že je alternativní, když už mu záleží na "veřejném mínění". |
| Monty | 129940 |
|
|
28.5.2019 7:55:08
Kudlo,
zapomínáš na dvě poměrně časté varianty - první je póza, dělám/hlásám to, co je "in", a druhá kyselý hrozny. A obě se mohou vzájemně prolínat. |
| Ruth | 147384 |
|
|
28.5.2019 7:54:42
Ano, ano. Spiklenectví - nejmíň 2 osoby si vedou komunikaci:
"Přece MY víme, kde je pravda. A kdo je lepší."/mrk mrk/ |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
28.5.2019 7:37:47
"Říkat - lidi nemají cestovat - je něco, co nechápu. Ani nechci. Jak to komu zlepší život, když bude odsuzovat? Jo, asi si připadá hodnotnější. "
Já si myslím, že přesně o tomhle to je. A proto často "nadávají na dnešní zkaženou mládež" důchodci, protože je štve, že oni toho už moc nemůžou. A pokud najdou k sobě spřízněnou duši, tak asi opravdu maj chvíli pocit, že oni jsou ti lepší. Jak říká Filip o té dominanci, tak si myslím, že to je spíš POKUS o vyvolání iluze, že je dotyčný dominantní a nad věcí, a záleží na jeho SKUTEČNÉM postavení, jestli mu to okolí bude "žrát" nebo se tak aspoň tvářit. |
| Ruth | 147384 |
|
|
28.5.2019 7:30:13
Když půjdu do detailu, jak asi vypadá takové odsuzování? Dvě kámošky si to řeknou u kafe? Celá rodina na oslavě zlaté svatby? Zaměstnanci na valné hromadě? Obyvatelé ulice při věšení wc prkýnek na plot?
Nebo jen napsat na net? "mělo by se", "nemělo by se", "kdo to dělá/nedělá je ..." Jasně že "zakázat" je záměrné přehánění. Zkratka. Říkat - lidi nemají cestovat - je něco, co nechápu. Ani nechci. Jak to komu zlepší život, když bude odsuzovat? Jo, asi si připadá hodnotnější. Chiméra. No když ji potřebuje, prosím, ať si kdo chce odsuzuje do libosti. |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
28.5.2019 7:23:58
susu,
mně naopak přijdou dost agresivní a hlavně úplně mimo tvoje požadavky. V kině, divadle, restauraci OK, ale to jsou uzavřený prostory. Ve veřejným dopravním prostředku bych se pokusila uklidnit (mlácení atd), ale třeba při hlasitém neutišitelném pláči by mě tedy ani nenapadlo vystoupit (ač bych utišovala). To přece není žádné "zlobení", holt má dítě v danou chvíli problém, kterej nezvládá, ale jedem třeba na čas k doktorovi a jsme ve VEŘEJNÝM dopravním prostředku, kde holt člověk nemůže počítat s takovým soukromím, jako kdyby jel autem. Ale proč by u všech všudy člověk měl odcházet z místa v přírodě pod širým nebem, protože "dítě zlobí"? Protože jsou tam ještě další lidi? OK, pokusila bych se řev a mlácení klackem trochu ztlumit, ale kde jinde než venku na výletě by to dítě mohlo trochu popustit uzdu a zablbnout si (když ze všech ostatních míst na veřejnosti bys ho vyvedla)? Mám mu za tím účelem pořídit polstrovanou celu? |
| susu. | 129001 |
|
28.5.2019 7:05:10
Okolíku, proč tak agresívně?
![]() Snad je normální, když jsme někde, kde dítě zlobí, a fakt mi ho nejde uklidnit, tak s ním odejít. Sama jsem to dělala a vídám to dělat i jiné rodiče, snaží se, baví se s dítkem a když to fakt nejde, tak odcházejí - z kina, divadla, hřiště, restaurace, vystupují ze šaliny,... samy jsme to tu mockrát řešily. No a na vyhlídce v přírodě to najednou neplatí? |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
28.5.2019 0:01:37
Filipe,
to s tím odsuzováním a dominantností je zajímavý. Já si ale myslím, že je to trochu jinak - ten odsuzující je si naopak nejistej svou vlastní pozicí v tý hierarchii a to odsuzování je takovej manévr, jako když pták čechrá peří, aby vypadal větší a hrozivější. On si potřebuje tím kritizováním upevnit svoji pozici, která se mu v tu chvíli zdá nejistá, na úkor toho kritizovanýho. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.