Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Filip Tesař | 134358 |
|
27.5.2019 13:53:38
Ale cestování se změnilo, ne že ne. A nejen to masový. Vlastně se i pořád víc stírá rozdíl mezi masovou a nějakou "individuální" turistikou, Lonely Planet už dávno není příručka pro opravdový cestovatele, zasvěcený a zvídavý odvážlivce, je to manuál pro masovou turistiku. Změnila to samozřejmě v prvý řadě snadná dostupnost, rychlá doprava. Když čtu nějakej starší cestopis, pravidelně tam nacházím popis cesty samotný, třeba stylem "a pak se před námi otevřel pohled na...", "pak se nám před očima vynořilo..." atd. Ta cesta samotná dneska v cestování často schází, nejen když se lítá, ale i když se jede, hodně se najezdí po dálnici, který bejvaj dost anonymní. Hodně lidí bere pobyt někde jinde jako housku na krámě, čistě jako zboží, pink - a jsme tam. To samo o sobě není nic zlýho, ale určitě to má schopnost oslabit nějaký vcítění do jinýho kraje, protože to vcítění je proces. A nemusí to ani bejt cizí zem, klidně prostě jiný místa doma.
|
| Filip Tesař | 134358 |
|
27.5.2019 12:51:00
Ruth, to není o zakazování.
Myslím, že jsme fakt přetřásací druh, průběžně hodnotíme ostatní, mluvíme o nich, probíráme, kdo a co a jak. Důvody jsou hlavně dva: sbíráme tak informace o postojích, protože jsme skupinovej druh a máme přirozenou potřebu někam patřit. A za druhý je naše skupinová struktura hierarchická, "žebříčková" - to s posuzováním ostatních souvisí hodně, mnohem víc posuzujou (a odsuzujou, resp. neberou si servítky atd.) ti nahoře, nebo dominantnější, nebo ti, co se derou nahoru. Není to tak vždy a za všech okolností, ale mluvením o jinejch vlastně vyjadřujeme to, co jiný živočichově hlavně gestama, postojem těla apod. - máme to taky, ale jsme prostě výrazně verbální druh, a kór takhle na dálku, přes internet, když nevidíme mimiku, postoj těla těch druhejch, jsme slovně takový odbržděnější, leckdo je přímější (dominantnější) než by byl v reálu. |
| Katka a 2 výrostci | 141251 |
|
27.5.2019 12:28:07
"Já tedy odmítám pěšky vylézt i na Sněžku a smysl lezení po kopcích mi uniká obecně."
Vidíš, já teda třeba zase odmítám jít na jakékoliv vánoční (či jiné) trhy - smysl toho tlačit se v tam davech lidí mi naprosto uniká... Ale nějak respektuju, že se to někomu líbí. Tak proč vás to lezení na hory tak pobuřuje? Někdo vám tím nějak ubližuje ? |
| byvala radka | 154149 |
|
27.5.2019 12:10:26
jo, ty vlečky jsou rozhodně zajímavé, třeba kolem těch rybníků a tak jinak...
|
| susu. | 129001 |
|
27.5.2019 12:00:32
Jo, pro někoho je holt houno v boubínském pralese i na Pálavě i na Lopeníku,...
Historek podobných je víc a pak se Ruth diví, proč si myslím, že někomu cestování fakt nic nedává. |
| susu. | 129001 |
|
27.5.2019 11:48:45
Greto, do hlavy jim sice nevidím, ale že jsou "pitomci", to si myslím.
A že by tam bylo líp bez nich, to vím. |
| breburda71 | 89004 |
|
|
27.5.2019 11:39:13
Tak část lidí opravdu nemožných je, a cestování jim rozum do hlavy nenaleje..Já jsem zase měla tu čest jít kousek za rodinkou, která se taky vydala do boubínského PRALESA..Nevím, co čekali, asi něco ve stylu Tropical Island, ale byli neuvěřitelně naštvaný, protože tam opravdu je k vidění houno..a ještě to je do kopce, to už je vyložený naschvál. Že je turistů hodně, je nepopiratelný fakt,. vždyť plno měst zvažuje, že zavedou omezení, není to už zvladatelné..A dopad na životní prostředí to prostě má, to je holý fakt.
|
| susu. | 129001 |
|
27.5.2019 11:34:30
Nedávno na Velkém Lopeníku:
Asi 20 lidí, odpočívají, povídají si, koukají se do kraje, lezou na rozhlednu, kochají se výhledem. Jedna rodinka - dospělí spí nebo čučí do země, chlapeček řve a mlátí klackem do všeho okolo. K čemu to? Jednak si myslím, že to byli oni, kdo tam přijel tím autem zaparkovaným opodál a jednak fakt nevypadali, že by jim to něčím prospělo. Naopak nám ostatním by prospělo, kdyby tam nebyli a neprudili. Ale asi mají fotky a budou vyprávět známým, jak byli na Lopeníku. |
| Buřt | 147593 |
|
27.5.2019 11:29:46
ano, konicku, jses uzasna a ostatni jsou nemozni :)
|
| susu. | 129001 |
|
27.5.2019 11:28:43
Ruth, kdo tu, kromě tebe, mluvil o zakazování?
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.